33

алчен лекар

преди 4 години

така е като лекарите ги увреждат с неправилна терапия

32

Шюкри

преди 4 години

И тъй тъй съм пътник значи и за калво да ви плащам данъци и осигуровки като няма да видя пенсия....

31

Анонимен

преди 4 години

Преди години в Германия пребивавах в близост до един старчески дом. Всеки ден минавах покрай него и виждах старците през оградата. Всичко ок - градинка, тревичка, медицинските сестри ги обикалят, жив е уж старецът в количката, ама гледа ей така пред себе си в нищото, ама личи си че няма вече живец в него.Та чисто ей така формално да търсим да вдигаме числото на продължителността на живита няма смисъл.

30

Анонимен

преди 4 години

То защо ти е повече да живееш от 75г. нито ти става, нито почоцитте те харесват, защо ти е повече !

29

Анонимен

преди 4 години

Е, що така ? Нещо бъркате. Нашите генерали нали са толкова загрижени за населението, за пенсионерите, да пребъдем. По- добри сме от Италия, от Испания , хвалят се всеки ден. Здравеопазване - цветущо. Аз на тях вярвам, всеки ден в 08.00 ме облъчват колко сме добре.

28

ГЕНЕРАЛ МУТРАДЖИЙСКИ

преди 4 години

Четем ли, четем ли ?Никакви мерки, полумерки и теглилки не са причината за ниската смъртност у нас от коронавирус.Истинските причини:1. Нямаме много стари хора, защото средна продължителност на живот е ниска.2. Виксинирани сме с БЦЖ.3. Малобройни сме и рядко населени.Стига сте се бИли с Тиквата по гърдите за заслуги, каквито нямате !Вашите заслуги ще бъдат от тук нататък.Унищожението на и без това кекавата ни икономика и допълнителното обедняване на и без това бедния ни народ.

27

Наблюдател

преди 4 години

Няма нужда от повече да се мъчат хората. То след 75 г. само ще се мъчат хората.

26

До 355

преди 4 години

Нещо пак не си разбрал. Изследвали са дълголетници от Родопите, а не от България като цяло. Баба ми изкара до 65 и си замина през 1971. Дядо още по-млад. Другата ми баба на 50. Единият ми дядо само изкара до 80 и всички викаха: Ама той мнооооого стар.

25

Анонимен

преди 4 години

Броят си стотинките по цял ден, ядат мляко и хляб а на запад като се пенсионират инзапочват да обикалят света, екскурзии, планини ... приликата с родната картинка е почти същата, неее

24

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 4 години

Ако питате брифингиращият напоследък храбрец Премиер ще ви убеди, че годините са средно по 110!

23

Анонимен

преди 4 години

Видяхме цената на тази висока продължителност на живота в някои страни. Италия над 17 000 жертви от коронавируса и т.н.

22

Анонимен

преди 4 години

Защо ли в българите имат най-малка продължителност на живота. Сигурно се дължи на високите пенсии и на здравословния начин на живот,

21

elisk

преди 4 години

Е, защо трябва да живее българина? За да натоварва системата ли? Най- добрият вариант е всяка година да се вдига възрастта за пенсия и нужните години, за да не стигне въобще до пенсионна възраст! Дано всички, отговорни за това положение си получат заслуженото под една или друга форма!

20

Анонимен

преди 4 години

До ФактНямат работа за младите. По-старите които се пенсионираха до 90-те са още живи но след това настана мор нито заплата нито пенсия. Геноцид.

19

до 19

преди 4 години

А бабичките родени преди комунизма са живи още

18

не трий

преди 4 години

Да се радваме ли,или да ревем?

17

ми

преди 4 години

щото добре хапват и пийват

16

Анонимен

преди 4 години

щото от 30 години ядат демократична храна, чиста и екологична

15

Анонимен

преди 4 години

Тая държава просто няма бъдеще без млади хора.. По-ниска продължителност означава че все повече млади умират на 40-50 г.

14

Факт

преди 4 години

Интересно защо родените мъже през соца на "голямото" имане и "екологичната" храна измряха на по 50-60 г.