43

Нямам думи

преди 4 години

Значи на бай Георги могат да затворят кафето и да го фалират.Но да наложат мораториум върху бързите кредити не можело,защото щели да останат без оборотни средства. А никъде не се казва хората изтеглили пари от тях и останали без работа как трябва да намерят пари за идващите вноски. Защо за тях срещу документ за съкращение не им се замразят поне лихвите. Как така ще гласуваш със закон,че забраняваш някой да работи и да изкарва пари,но в същото време ще го задължаваш да плаща всички сметки.

42

Анонимен

преди 4 години

Имам колега,ИТ с 15г.опит на 6500лв месечна заплата(с осигуровки в/у цялата),в голяма международна компания.Без нито един взет кредит в живота си.Купи си апартамент и реши да не използва ипотечен кредит,а потребителски (голяма част от сумата за имота е платил кеш).Ходи онзи ден до банката и тя съжаляваме,но вие нямате кредитна история,не можем да ви отпуснем искания заем.

41

Анонимен

преди 4 години

Прогнозирам запалени офиси на банки и такива кредитни организациики....

40

Анонимен

преди 4 години

Ами това са фирми на политици, управляват ги подставени лица!Има ли учудени??? Не!!И всички партии са вътре в играта!!!

39

Анонимен

преди 4 години

Не е вярно! Фирми за бързи кредити има по целият свят и то много отдавна. Това не българско изобретение. Измилено е много много отдавна. Преди стотици години.

38

Анонимен

преди 4 години

Само в България го има това безобразие наречено бързи кредити! Навсякъде по света банките стимулират хората да теглят потребителски кредити и то с почти символични лихви, тук в България обаче нашите мошеници се чудят как да те излъжат с проценти от порядъка на 5 -6!Последния им хит е "плаваща лихва", уж малък процент и после го ядеш на три ката!

37

Анонимен

преди 4 години

Фирмите на политиците вземат кредити от банките при 1% лихва и ги раздават като бързи кредити на народа при 50% лихва.

36

Анонимен

преди 4 години

Лотарията си вземаха от Божко и бързите кредити да затворят и всички безработни на полето

35

До 31

преди 4 години

Готина теория,аз също съм мислил в тази посока.Какво би станало ако се знае,че предстои огромно по мащабите на Земята бедствие и малцина имат някакъв малък шанс за оцеляване.Как биха процедирали управляващите?Дали пък не биха отклонили максимално вниманието на масите докато си спасят кожата.Представете си обратното,казват след месец всички умирате,можем да спасим 100хил.души и вие не сте сред тях,какво ще последва след това-тотална разруха.А би било възможно група учени да мислят по план Б.

34

Шюкри

преди 4 години

Cикe Cикe ще си плащате

33

Анонимен

преди 4 години

Абе мафиотско-мошеническа държава.....кво да говорим повече!Ако Герб мислиха за хората, на коляно щяха да приемат закон и да забранят бързите кредити и да вкарат собствениците им в затвора!

32

Анонимен

преди 4 години

Тука един писа че щял да гласува все за ГЕРБ ако се справели с Фирмите за бързи кредити и с ЧСИ-тата.Фирми за бързи кредити има само в България и държавата им е доставила пълен конфорт да развиват и процъфтяват дейността си.Даже държавата чрез ББР им отпуска огромни заеми,на фирми без капитал и официални обороти.

31

Анонимен

преди 4 години

Сега много хора ще си изгубят имотите.. Бързите кредити ще им ги вземат..

30

Анонимен

преди 4 години

Кои са тези Умници дето ще теглят бърз кредит с космически лихви. По добре да теглят 1500 лв безлихвен заем. А най добрее управниците да дават поне минимални доходи хората да имат поне пари за хляб на децата си. Защото управниците са милионери и няма да усетят кризата имат спестявания за поне десет такива кризи. Особено Другаря МинистАр ПръдЦедател и Първи Секретар на БКП. А и онази Импексова дето на 20 години стана Милионерка. Времее за Винкелите и да ги пратим там където им е мястото.

29

Анонимен

преди 4 години

Преди години фирмите за бързи кредити бяха забранени.Да се види КОЙ позволи да работят тези фирми и ще се разбере кой обслужват

28

Армагедон

преди 4 години

Спокойно теглете кредити ако ви отпускат. Няма да има нужда да ги връщате. Астероид ще удари земята до три седмици и ще настане денят *** Страшният съд. Покайте се за греховете си. Ще се спасят само праведните и световните господари, които са изградили сигурни подземни убежища. За това и пуснаха вируса да не им се пречкате и да могат да се укрият.

27

Разяснения 3

преди 4 години

А когато дори и фирмите за бързи кредити не отпускат нов кредит на много задлъжняло лице,тогава идват на помощ лихварите.Разберете хора за да има предлагане на дадена услуга,то задължително трябва да има търсене.Имам съседи,толкова задлъжняли (за всякакви глупости),че ходят от врата на врата да искат пари,които ще ги върнат...

26

Русия

преди 4 години

Ако рекетьорството не беше пресечено, сега щяхме да имаме срастване на организираната престъпност и силовите структури с цел защита и изнудване на частниците, каквото е положението в Русия. Миналата седмица арестуваха двама московски генерала от МВД за участие в подобни схеми.Сериалът "Невски" премина в реалността

25

Разяснения 2

преди 4 години

И точно тук търсенето среща предлагането.Мислите ли си,че всички взели бърз кредит си го изплащат? Абсолютно не,има вероятно поне 20% от кредитополучателите,които спират обслужването,някои дори напускат страната.Именно заради този % нередовни платци вероятно се крие и високото ГПР.Финансовата култура липсва при голяма част от населението,но пък искат последен модел телефон,екскурзиика,нова кола(или не толкова нова) с идея да живеят на кредит и после да го мислят.

24

българин

преди 4 години

Защо не си отговорите,какъв е профила на "търсещия" бърз кредит?Ще ви кажа-това са мързеливци,безхаберници,прахосници и роми/в огромната част/.