13

Анонимен

преди 4 години

Аз години не пия чешмяна вода, защото ме боли корема от нея но щом казваш.

12

Анонимен

преди 4 години

Една от причините за ниска заболеваемост и смъртност в България е, че за разлика от другите страни, питейната вода в мрежите на ВиК в България се обработва с хлор!!

11

Анонимен

преди 4 години

Нело, чуваш ли се какво говориш ***, как човек ще го хранят през тръбата, която отива в трахеята, аман от псевдо джуналья

10

Анонимен

преди 4 години

Интубиране се налага само в съвсем крайни случаи, до които се стига само ако лекарите изпуснат пневмонията да се раззвие.

9

Анонимен

преди 4 години

Аз така и не разбрах с какво този вирус е по-страшен от останалите вируси. Да за съжаление хора умират, но в крайна сметка когато има усложнения при грип и дори от обикновена настинка, също може да се стигне до фатален край.

8

Анонимен

преди 4 години

Понеже едни се занимават с глупости и пипат много желая им успех цял живот не са спирали няма и да спрат а ако толкова държат да ида там ми прав им път ще ме изпреварят колегите знаят кои коие

7

хехе

преди 4 години

"Вентилатори"?Некадърната писачка ***, в опита си за превод с гугъл преводаа се е попресатарала.Устройствата се наричат РЕСПИРАТОРИ, и служат за вентилиране, т.е. за въвеждане и за извеждане на въздух от дробовете, за разлика от вентилаторите, които духат само в една посока. Ама това все пак е Нелито, на нея и трябва да натрака повече текст, не да мисли.

6

Чавдар Михов

преди 4 години

"В някои случаи се извършва хирургична операция, наречена трахеотомия: лекарят прави малък разрез в долната част на шията, за да отвори трахеята, в нея се поставя тръба и след това вентилаторът се свързва с нея.Хората, свързани с вентилатор, не могат нито да говорят, нито да ядат, нито да пият: трябва да бъдат изкуствено хранени през тръбата."Така, както сте го написали излиза, че пациентът се обдишва и храни през една и съща тръба. Като преписвате или превеждате с Гугъл, поне мислете малко.

5

Край

преди 4 години

Ми надувай човек на 85г. с помпа и го чакай да му мине.

4

Духалка

преди 4 години

И с автокомпресор става.

3

Анонимен

преди 4 години

Разбрахме как се използват тези апарати и колко са скъпи и как не достигат. Какво се прави обаче ,когато няма в наличност ,а за пациента трябва спешно да се вземат мерки.Според опита на лекари ,които са се сблъскали с тази ситуация,най-уместното решение е-1) да се оксиженира кръвта(т.е-поставя се система ,чрез която се вкарва кислород във кръвта 2) пациента се обръща по-корем-това улеснява , дишането и отхрачването.При тези мерки в доста от случаите ,интубирането е ненужно

2

Анонимен

преди 4 години

А в бегето колко са на 100 хиляди?

1

ДртПрч

преди 4 години

Лекарите не наричат респираторите вентилатори, нито са "устройства за механична вентилация (УМВ)"