50

Анонимен

преди 4 години

До asdХронологията ли го показва? Ето ти хронология: Доставки по Лендлийз от САЩ за СССР:1941ва година: 360.778 тона1942ра година: 2.453.097 тонаИскаш ли цитат от Сталин от 1943-та година от конференцията в Техеран, че без тези доставки СССР никога нямаше да спечели войната?1941-1942 нещата са много на кантар и САЩ са капката която накланя везните. Да, капка са. Ама са решителна капка. А ако Германия получаваше петрол от САЩ или Англия сигурно до Владивосток щяха да стигнат.

49

човек

преди 4 години

До: номер 59Човече, така е, но същото важи с още по-голяма сила и за армията на Съветския Съюз.

48

човек

преди 4 години

До: факт (номер 57)Също така в интерес на истината, когато руснаците за пръв път се сблъскват с ужасите от нацистките концлагери, всичко изглежда толкова ужасяващо и невероятно, че отначало западните медии си мислят, че сведенията на руснаците са просто болшевишка и антинацистка пропаганда. Докато не виждат те самите същите зверства, малко по-късно.

47

Анонимен

преди 4 години

До фактКоето показва, че съюзниците не са знаели особено много за мащабите на престъпленията на нацистка Германия преди да дойдат на място. Което от своя страна показва, че войната не са я водили от някакви невероятно морални подбуди да спасяват някого, а защото е съвпадало с интересите им.

46

факт

преди 4 години

Когато Съветската Армия настъпва към Освиенцим, войниците виждат някакви хора които бягат.ЗКПЧ взема на мушка един от тях. Човекът се представя:Не стреляйте! Аз съм затворник ХХХХ. Бягам от затвор УУУ. ЗКПЧто забелязва че човекът не е въоръжен и невероятно слаб и го взема в плен.Разпитват го и едва тогава Русия научава за тези лагери. Ръководството намира за особено изгодно раздухването на този случай, защото той ще отклони вниманието на общественото мнение за престъплението в Катин.

45

Анонимен

преди 4 години

Не просто десетки хилядиизбити след 9ти, това става с одобрението на етнически евреи които са били половината състав на "народни съд" на ОФ. Тва е за благодарност

44

asd

преди 4 години

ФАЩ се намесват във войната, когато вече Германия е сразена от Русите...Хронологията го показва

43

човек

преди 4 години

Странно, ами посланикът на Украйна не е ли присъствал?Щото не се споменава затова питам.Така де, все пак през България е преминал Трети Украински Фронт на Червената Армия.Съветска Армия тогава не е имало, моля за уточнение! Името Съветска Армия се дава на РККА след 1946 година, тоест след като войната е свършила.Дотогава е била Червената Армия, тоест Рабочье-Крестьянская Красная Армия, на български Работническо-Селска Червена Армия. Армия от работници и селяни...

42

Калеко Алеко

преди 4 години

Да слагаш цветя в краката на тези които извършиха най-големия геноцид в историята ни, като насъскаха местните си слуги да преследват и избиват тогавашния елит на нацията, е меко казано национален нихилизъм...Само да припомним че непосредствено след 9-ти септември бяха изибити десетки хиляди българи и още хиляди бяха прокудени и изпратени в Белене, Ловеч и Скравена...включително и тези които спасиха българските евреи - тогавашните министри и представителите на интелигенцията ... !!!

41

Дедо

преди 4 години

Я вземете да прочетете за граф Игнатиев и неговите лагери ЗА ЕВРЕИ ОЩЕ В КРАЯ НА XIX в.!

40

БОГАТ КРАСИВ РЕПТИЛ

преди 4 години

Завоевателя/победителя винаги е прав ! Но защо българете сега се кланят на новите господари/запада след като знаят какви са дивaци и как мразят същите тези българе ??? Това е откaчeнo.

39

Анонимен

преди 4 години

в тези лагери умират голямо количество хора поради това че червената армия отрязва пътищата за доставки на тези лагери понеже в същност са производствени бази ... това с тези цветя май на друг трябва да са

38

Анонимен

преди 4 години

Болшевиките в интернет са много отворени. На улицата обаче ще захапете бордюра!

37

Анонимен

преди 4 години

Този "паметник" трябва час по-скоро да бъде премахнат

36

Анонимен

преди 4 години

На тия майкопродавци клети и през ум не им е минало да почетат Пешев например. Виж окупаторите - може.

35

Анонимен

преди 4 години

До До 43Извинявай, "едва" 2 милиона са изнасилени от червената армия. "Едва" 100.000 в Берлин.Значи влизаш в гугъл и пишеш на английски изнасилвания по време на окупацията на Германия.

34

До 43

преди 4 години

Ти пък десет милиона германки!? Но даже и да е вярно, на фона на масовите зверства извършвани от нацистите в окупираните територии - малко е било!

33

СССР2

преди 4 години

До българин 41Отлично зрение, другарю! Правилно отбелязвате! Къде по това време на сутринта в този важен и отбелязан във всички медии ден се намира посланикът на империалистите САЩ вместо да дойде да се поклони пред паметника на съветската армия освободителка построен за нея от признателния български народ, за да отдаде почит на еврейския народ?

32

Анонимен

преди 4 години

За какво слагате минуси за 10-те милиона германки? Защото истината боли? Цял живот са ви облъчвали с лъжата за славянското братство и в изопачена от руснаците история. За руските погроми срещу евреите още преди Хитлер да се роди, чували ли сте?

31

Анонимен

преди 4 години

НИЕ ПОМНИМ колко пъти руски армии нахлуват в България да грабят насилват и "освобождават".