16

Анонимен

преди 4 години

До скоро много четях, но с възраста зрението доста се влоши!Сега слушам аудио книги на английски или руски (има много малко аудио книги на български).

15

Анонимен

преди 4 години

Абе незнам колко четат днешните ученици, но съм готов да се обзаложа,че са доста по грамотни от списващите тук "журналисти"!

14

Анонимен

преди 4 години

Чукча писател!Чукча не читател

13

Винету

преди 4 години

Аз съм прочел само корицата на Винету и нищо ми няма!Какво толкоз!Най важно е да сме стабилни

12

чичо

преди 4 години

Като знаят, на кое място сме по свобода на словото,не им е до четене или пък писане !

11

до 2

преди 4 години

Знаеш ли, кое ми хареса в коментара ти? Че си откровен и, че си тъжен от факта, че книгите не ти носят нещо духовно. Надявам се някой ден това да се промени. Книгите са един друг свят и ти го знаеш, но явно не ти допадат. И по изказ, правопис, пунктуация си доста интелигентен- феноменален случай. Браво на теб.

10

Анонимен

преди 4 години

Първият фактор децата да четат е да виждат как родител чете. Вторият фактор е произведенията по литература, които изучават в училище, да не са толкова скучни. Погледнете програмата по литература за 7 клас - Вазов, Вазов, Вазов, Вазов, Вазов - все едно никога повече няма да учат Вазов. И това е открай време. Сякаш МОН-ьо има радар да засича кои произведение децата харесват, за да ги премахне веднагически от учебната програма, но скучното и досадното (сума глави от "Немили-недраги") стои с години.

9

до 9

преди 4 години

Чел съм много, но в училищните години, и в университета- българска, световна литература, дори староанглийска, но всичко, защото беше задължително и трябваше да имам отлична диплома. Всичко задължително, го прочитах. Пишех есета- финала на олимпиада по Психология в София. По литература пишех добри анализи, вниквах в книгите, но просто не ме влекат. Не знам защо. Даже след 7ми клас насила бях на изпит по литература- изкарах 5.75, а по математика имах 5.50.

8

Анонимен

преди 4 години

26% ли са феновете на гроб, бре

7

Анонимен

преди 4 години

Взимат пример от премиера.

6

до 2

преди 4 години

Имаше една американска топ-адвокатка, която имаше проблем с четенето на книги. Специфично заболяване. Даже в университета имала асистент, който и четял лекциите. По дела ходи само с асистенти- сама не може да чете. IQ-то й е над това на Айнщайн, топ адвокат- много интересен случай. За него се сетих, като ти прочетох историята. Все пак, опитай се да се зачетеш в нещо, може да те грабне.

5

Анонимен

преди 4 години

Колко е голяма конкиренцията..за бъдещ премиер!!! Младежта осигурява достойна смяна на гръб!!!

4

Анонимен

преди 4 години

С виртуалното обучене (VLE) въобще ще забравят какво са учебници, а практиката показва, че когато го няма заучаването и изписването писмено и устно, а само скачане от тема на тема става една каша. Надграждаш много новости върху липсваща основа. Сега ще се изкарат какви ли не карбонови теории, а учениците стават все по-зле заради липса на някакви основи. Производствата се местят всеки ден, но не се изграждат специалисти, защото нишо не е постоянно.

3

Анонимен

преди 4 години

Пак лъжи съчинени от пропагандата!Какви 25%бе след като вече по селата и малките замиращи градчета 90% са индийци с интелект на овца!А те не знаят да говорят на български каво ли да метат и пишат!

2

Анонимен

преди 4 години

По-добре да не четат книгите от графоманите в днешните книжарници.В книжарниците има много хартиена чалга и хартиена халтура.

1

Анонимен

преди 4 години

Не го крия- през живота си не съм прочел по собствено желание нито една книга, освен учебниците в училище и университет. Завърших ФМИ към СУ и после учих магистратура в САЩ. Работих в редица технологични компании там, сега работя на директорска позиция в немска компания у нас, заплатата ми е петцифрена, имам и малък бизнес. Не се гордея, че не чета, но нямам интерес. Само, ако е за изпит или квалификация, което ще ми донесе дивиденти. Явно за мен духовните дивиденти от книгите не важат. Тъжно.