88

Анонимен

преди 4 години

При 19,1% за храна, според данните на Евростат средно на човек на месец разходите са 822 лева, от които 157 лева за храна.

87

Анонимен

преди 4 години

Според Евростат В България през 2018 година за храна са похарчени 6743,1 милиона евро, което е 13,188 млрд. лева. Делено на 7 милиона население се получава 1884 лева на човек на година, 157 лева на човек на месец и 5,16 лева на човек на ден. Това е по данните на Евростат за тази новина.

86

Анонимен

преди 4 години

"как се храня с 6лв. на ден най-разнообразно"Ами няма да е "най-". А че можеш да паднеш до 6 лв. на ден го вярвам. За идеята сигурно можеш да паднеш и до 3 лв./ден. Да си жив и здрав да се ожениш и да станеш родител и тогава пак ще си говорим колко са ти месечните разходи за храна, козметика, битова химия и всякакви неща, които постоянно си вървят без изобщо и да се усещаш.

85

Анонимен

преди 4 години

"Тук в Австрия с 50 евро пазарувам храна за четири човека за седмица и половина."Направи ги 100 евро и ще ти повярвам. 100 евро за 4 човека за седмица и половина и то - от по-евтините храни. Примерно с чери домати и подобни храни от по 7-10 евро/килограм по-внимателно.

84

4-членно с-во

преди 4 години

250 лева за храна на седмица - общо 1000 месечно, като доходите ни не са 5 бона, та храната да е едва 20%!Категорично неверни данни!

83

ПроСоТо

преди 4 години

и това САМО ЗА ОБЯД и то НЕ В РЕСТОРАНТ!!..Но чакайте,има още:-Ами закуската?-Ами вечерята?-Ами бутилката вино ?..Аперитива?....Та колко излиза,аритметкаджии?...Май МНОГО ПОВЕЧЕ от споменатите от мен 10-12 лв..

82

ПроСоТо

преди 4 години

леле!..Ега ти майтапите,дето са написали некои симпатяги във връзка със забележката ми.Вижте,уважаеми:..-Ще ви представя примерно :../уточнявам,че от доста време не се храня в ресторант,и това намали разходите ми за храна драстично!/....Но да започнем:..-От закусвалнята "Щастливата домакиня"-една наистина доста "социално ориентирана" .:-Супа-2.50-Готвено-3.50 -Хляб..пропускам го-Една бира-1.50-десерт..-2.0..Та ДО ТУК,само за обяд и само ЗА ЕДИН човек-9.50..САМО ЗА ОБЯД и НЕ в ресторан

81

Паскал

преди 4 години

В Англия за 50 лири пълни количката до горе, а в БГ какво ще купиш тепърва за 50 лева?!

80

Анонимен

преди 4 години

Тук в Австрия с 50 евро пазарувам храна за четири човека за седмица и половина. Какво ще купите при вас за 100 лв за колко седмици и за колко човека. Въпроса ми е към тези които пазаруват.

79

Анонимен

преди 4 години

Строят не е определящ откъм социалното благополучие на един народ! Определящите в случая са високи или ниски нива на егоцентризъм и лакомия!

78

Анонимен

преди 4 години

До Така е ..49Англия е най старата капиталистическа държава. Там социализъм не е имало..........Англия винаги е била много социална държава независимо от това че е капиталистическа. А комунизъм/социализъм в България никога не е имало!!! Това което го има от последните 75 години е диктатура на селияндуристанците!

77

до 72

преди 4 години

Мхм, минимум 12лв. на човек на ден някой друг път. Да не си правя реклама- в блога си съм направил социален експеримент как се храня с 6лв. на ден най-разнообразно. Мусака, супи, зеленчуци, десерти- само от Лидл. Но готвени. Именно заради подобни всезнайковци, като тебе го направих това изследване. Има снимки, касови бележки, всичко. Има социален експеримент същия за Великобритания и САЩ- там ядат за по паунд или долар на ден. Има и за два, за три долара- всякакви експерименти.

76

до 74

преди 4 години

Много хубаво си го написал. Гледам масово как по баничарниците спират с разни бракми на по 20 години и си накупуват торба баници. После нямали пари... Харчат луди пари за готова храна, после излизало по 12лв. на ден минумум. Ами, като не знаете какво да си купите и как да го сготвите, може и по 200 на ден да давате. Аз съм фитнес маняк, както и жена ми и ние даваме малко повече за храна месечно- около 15-18лв. на човек на ден и отново си готвим. Купуваме само най-качественото, както и вие.

75

бай ганю

преди 4 години

със по грешни цифри рядко се сблъскваме

74

до 72

преди 4 години

Драги ми смехурко, получавам петцфирена заплата в София и с жена ми се храним изключително разнообразно и с най-качесвените продукти, но си готвим ежедневно. По 12лв. на човек на ден ядем вносно телешко, най-скъпото сирене, био зеленчуци и плодове от ферми. Не ми говори глупости как 12лв. излиза храната на човек, който би искал да пести. Максимум за 5лв. на ден можеш да си нахранен с качествени готвени продукти. Ама не става да ми се редиш за баничките с маргарин и да хвърлиш 3лв. за тоя ***.

73

az

преди 4 години

Като се раздели сумата(сумата е абсолютна и включва и туристите , но пък изключва сивия сектор) на купувачите , излиза че средно всеки българин харчи по 200лв на месец. Тоест ако е пенсионер - 60% средно от дохода, ако е 4 членно семейство ( 2 работещи по 950 лв бруто - статистика от НОИ + 2 деца ) излиза че харчим по 50%.А отделно все пак,че не пазаруваш на воля и се лишаваш или спестяваш част от покупките заради факта ,че сам си ги отглеждаш.

72

ПроСоТо

преди 4 години

ама какви ги дрънкат тия?!?!Разходите за храна на ЕДИН човек са поне 10-12 лв наден.Турете 30 дни в месеца и ще получите сумата от 300-350 лв...Е,при така наречената "заплата" от 560 лв,КОЛКО ПРОЦЕНТА отиват за храна и то САМО НА ЕДИН ЧОВЕК?!..А ако тоя издържа деца ?..Е,за ДЕСЕТИНА процента от вработените у нас процента може и да е 19-20....Но не трябва ли да говорим за.."ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ИЗВАДКА"?..-Тоест,за ПРЕОБЛАДАВАЩИТЕ СЛУЧАИ?!

71

Анонимен

преди 4 години

Трябва да е ясно, че процент и абсолютна сума са много различни неща. В България средствата за храна са 2-3 пъти по-малко на човек в сравнение с държавите от Западна Европа, но процентът е по-висок, т.е. доходите ни са прекалено ниски.

70

Анонимен

преди 4 години

Според мен реалните разходи за храна в БГ са 50-55%. При соца бяха 15-16%.

69

Анонимен

преди 4 години

На Запад основният разход е наемът. В България с под 5% население на свободен наем много ясно, че разходите за храна като процент скачат нагоре в сравнение с жилищните. 24% са общо в Европа заедно с Източна Европа, но в Западна наемът вече минава 50% от дохода на голяма част от градското население.