122

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен до 136Личи си че не си живял по времето на Комунизма в България. Нашия редовно го викаха за инструкции или пращаше негови хора или висшите руски партийци идваха в България да си нагледат "губернията". България се водеше нещо като неофициална 16та република и бяхме за смях на целия СИВ с изказванията на Бай Тошо за това как сме по-комунисти и от ***.

121

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 134Докъде стигнахте, да защитавате Сталин! И така като стана въпрос, ако не бяха така ненавистните ви САЩ и тяхната безспирна помощ с техника и с откриването на втори фронт Сталин щеше да "спасява" на дедо дъното на панталона.

120

Анонимен

преди 4 години

Руснаците ли не са се месели?Да си чул нещо за доктрината за ограничения суверенитет? А да си чувал вица за волгата без волан, дето я подарили руснаците на бай Тошо?

119

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСамо лъжец може да каже ,че Русия ни е експлоатирала през социализма,че благодарение на Русия и на безвъзмездната помощ на Русия,България стана високоразвита индустриална,модерна,образована страна.И имахме свобода,руснаците не ни се месеха в управлението на страната.

118

Капитан Петко войвод

преди 4 години

Като гледам тука най са се напрегнали атлантиците либерасти ха, ха, ха

117

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАко не беше Сталин,сега нито европейските държави,нито щатите щяха да съществуват.Може би само Япония щеше да съществува.Нали виждам на кадрите как нашия цар ,който е немец по баща и с италианска принцеса за съпруга и не би трябвало да се страхува от фашистите,как умира от страх при срещата с Хитлер,в очите му се чете панически страх и ужас!Хитлер е готвил убийството на Чърчил,Сталин и отвличането на Рузвелт,нямал е намерение да дели нещо с никого.

116

Анонимен

преди 4 години

до 129Русия и до ден днешен експлоатира всичките си "републики" присъединени насила към нея. Русия експлоатираше всички страни от бившия СИВ, както и се опитва и до ден днешен България и която страна може с всякакви средства. Русия същщо така заема огромна площ на планетата. Русия е родила Сталинизма, която е по-страшна по последиците си идеология от Нацизма с доволно масови убийства. Русия е "освободила" и доста държави от техните богатства и интелигенция.

115

Анонимен

преди 4 години

Просия е воювала само и единствено за териториално разширение, колониален грабеж и експлоатация на роби. И двете световни войни са запалени от Просия. Но и в двете е понесла жестоки загуби.

114

Анонимен

преди 4 години

Напротив, всичко си е имала Просия - и колонии, и религиозни убийства, а фашизмът им никога не се е свършвал.

113

Анонимен

преди 4 години

БЕЗ ВОЕННАТА МОЩ НА ТУРЦИЯ НАТО Е ОРГАНИЗАЦИЯ НА ***-------Ами добре, вервай си.

112

Анонимен

преди 4 години

До АнонименРусия е стара европейска държава и никога не е експлоатирала колонии,нито е родила бесове като нацизма,наполеоновата лудост с масови убийства и инквизицията,Русия е спасила много държави в Европа и е проляла руска кръв за освобождението на много държави,без да се налага над тях.

111

Анонимен

преди 4 години

Китай и Русия са по-кротки,но Турция хич не си поплюва.

110

Анонимен

преди 4 години

До 124Русия е "Европейска държава донякъде" само географски. Иначе са си диви азиатци, които Европа се опитва от 3 века да научи на нещо обаче от нищо освен от война и смучене на ресурси не разбират. Европа има за цел да си запази идентичността като се пази и от САЩ и от Русия, но поставена пред избора на ценности в търсене на съюзник това винаги ще бъде САЩ (жалко че САЩ също се възползват по долен начин от това, но като няма избор, няма. Европа няма сили да се бори с мракобесието сама)

109

Анонимен

преди 4 години

Големия проблем със социялизЪмЪ, е че даде самочувствие на хора като пишещите тук да се изказват по въпроси, които са им мъгла, но те имали права.Имат право да гласуват, да работят и да си плащат сметките.

108

Анонимен

преди 4 години

Ако Европа или малките държави по света искат уважение от суперсилите тогава забравете си малоумния регионален национализъм и възобновете движението на независмите страни което промотираше първа Югославия.Те за това и я унищожиха.Смисъла на това дадено движение беше малките страни по света да създадат нещо като европейския съюз в глобален план което да защитава интересите им като цяло пред суперсилите.По отделно тези страни са безгласен фактор.Но обединени са силни, като САЩ или Русия.

107

преди 4 години

От 123 пак ли ще ви харесва.Ако има друга суперсила ще има къде да се спасите ами ако няма.После Европа по две причини е добре да има добри отношения с Русия първо и тя е европейска държава донякъде и второ няма нужда Европа да опере пешкира от конфликта между Русия и САЩ ние искаме неутралитет защото тоя конфликт не е наш и не печелим нищо от участието си в него.Сащ да си водят воините сами.

106

Анонимен

преди 4 години

В тая статия единствения смисъл е САЩ ги е яд че вече не са единствена суперсила.Че голяма част от азиатските държави са дивашки не отричам така си е.Но във всеки случай винаги е добре да има колкото може повече суперсили.Ако са две това е опасност от атомна война и превръщане на малките държави в протекторати ако е само една това е глобална диктатура, без шанс за спасение.Сега САЩ ви харесват ами ако там се роди новия хитлер който тоя път може славяните да му пречат и да нареди геноцид срещу

105

Анонимен

преди 4 години

Азиатски варвари - тайфуни, цунами... Сами си признават че нищо добро не може да се чака от тях. В Хонгконг самите китайци искат да се отцепят от Китай. Защото е много "хубаво" там.А за мракобесните бивши империи Русия и Турция само с мизерия, примитивизъм и масови убийства се прави асоциация.

104

Анонимен

преди 4 години

До ЖЕСТОКАТА ИСТИНАаз пък имам предложение Турция да си излиза от НАТО

103

Анонимен

преди 4 години

"Турция е като цунами, Русия е като урагана, а Китай - като глобалното затопляне" С други думи, и от трите чакайте само мизерии.