110

Анонимен

преди 4 години

Нали сме в ЕС ,но много имаме да гониме не западните държави ,ами тия от бишия соц. ! Една Чехия ни превъзхожда ! Факт!

109

Д

преди 4 години

Няма управия...... Те дали биха изкарали с тия парички. Путаммммм..... Не дай си боже някой да се разболее, или да те поканят на нещо.... Това е абсурдноооо.... Вече и на сватби не можем да отидем...... И не искаме да ни канят...... Само на работа и в къщи и така до кога се питам...... Голямата ни дъщеря издържа малката, това не е ли срамота...... Всичко ни е на изплащане.... Апартамент, кола, холова, спалня, дограма, печка, кухня..... И т. н. Още има...... Вече и вноските не можем да плащаме...

108

xs

преди 4 години

Нормален живот е много разтегливо понятие. Един е свикнал често да си купува скъпи дрехи, друг кара година с 3 чифта дънки и 1 маратонки. Някой свикнал да си готви със зехтин, друг кара с най-евтиното олио и т.н. Въпросът е, че хората често не могат да си покрият неща от първа необходимост и се ограничават максимално. Не ходят по културни събития, карат стари и опасни коли, ядат вредна храна, лишават се от все повече неща, за да се справят. В крайна сметка сме хора, а не някакви скотове!

107

ЧОЛОВЕК

преди 4 години

Напълно те разбирам, 96.Ако не сме от твоята пуританска идеология, не сме нормални и тря ва да мрем в мизерия... Айде бягай, да се прибираш, че стана време за лягане. Почти е тъмно.

106

Я

преди 4 години

До manтака е и със заплатите - докато има хора, които са съгласни да си определят труда на 500лв, работодателят нама да му даде 1000лв.

105

man

преди 4 години

Цените са такива, защото има покупки на тези нива. Масово спрете да купувате някоя стока и цените ще се корегират надолу чрез оптимизация на производството, намаляване марджина, или стоката ще изчезне от пазара.Логиката е проста и ясна отдавна.

104

Анонимен

преди 4 години

Не знам за коя държава става дума, но евтина и качествена храна е в сферата на илюзиите. Наемите също са високи. За здравеопазването, ако не си влязъл в системата им, ще ти струва много скъпо. Но качеството им на живот, качеството на услугите, а лекарствата и лечението е на много високо ниво. Редът в държавата е безспорен. Законите се спазват и животът е много по подреден, честен и разумен. Трудно можеш да се почувстваш измамен и експлоатиран. Последното смазва българската душа.

103

Анонимен

преди 4 години

А някакви се хвалеха с огромните си заплати от 2000 лева, които са по-ниски от издръжката на живот в София на един човек. А ако са семейство с две деца? Трябва двамата родители да получават общо 8100 лева бруто.

102

Д

преди 4 години

Кой умник ги прави тези изчисления. Като тока само на едно четитичленно семейство ее през лятото 100лв.а през зимата даже и 300лв.Да не говорим за останалите разходи. Не нормалници. А за почивки да не говорим. Добре, че са кредитите, та затуй сме се набарбалякали яко до живот....... И пра пра внуците ще има да до изплащат...... Тия хора се правят на дръж ми шапката. Като имат на месец сигорно по 10000лв.на член от семейство. Карат си и почивчица и уикенд чета както си му е реда.... Нямам думи...

101

Анонимен

преди 4 години

Тези 1629 лева нето за София, означават 2100 лева брутна заплата, но при семейство с две деца, брутните заплати и на двамата родители трябва да са над 4034 лева.

100

Анонимен

преди 4 години

До РАН - ЪТРАН-ЪТ не беше осъществен.Това трябваше да е пример за развитие на всички бивши соц страни.Вместо това олигарсите на БСП заграбиха предприятията и ги унищожиха, за да станат милионери за кратък период от време.Факт е, че заводите, които бяха купени от чужди фирми още работят, а тези, които паднаха в ръчичките на другарите от ранга на Банев, Гергов, Ковачки, Арабаджиев и т.н. отдавна са история.

99

Анонимен

преди 4 години

На теб може да ти е приятно да живееш като скот,но за нормално съществуване посочената сума е минимума.Останалото е мизерия.

98

Анонимен

преди 4 години

Така ли,беееее?Я питайте Бойко да ви каже колко сме богати,здрави и щастливи.

97

Анонимен

преди 4 години

Много е относително. Аз издържам 3 деца и живея под наем и парите ми стигат, а колегата със същата заплата, не гледа деца (само котка), не плаща наем и все парите не му стигали, все си брои стотинките преди заплата.

96

Анонимен

преди 4 години

Ние сме с 3 деца и живеем с 2 пъти по-малко от споменатата сума в статията.

95

Анонимен

преди 4 години

някакво грешка има, в Германия и Франция ми предлагат по 400 евро на ден...

94

РАН - ЪТ

преди 4 години

Може и повече !И повече може !Повече ...Може ...Още ... може ...

93

Анонимен

преди 4 години

Na tosi vapros da kajat mutrite i fam im miliioneri krali ojali se imoti po zal svat i bg a nikoi ne gi pita ot kade sa parite doschli mofiata e nedosegaema 4akam geschev s netarpenie da gi po4ne rasbira se ako mu rasreychat po golemite i bogati mutri v bg

92

Bad Company

преди 4 години

И ся ко? Всички живеели бедно а на паркингите на моловете едно място няма:)

91

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 84Ако семейството е нормално няма да плаща за цигари и алкохол.Разбираш ли какво ти казвам?