61

Анонимен

преди 4 години

Сега се пенсионират хора, на които почти целия трудов стаж е при демокрацията и пазарната икономика, но онези 80% питат защо трябвало да плащат червени пенсии!

60

дедо Ташунко

преди 4 години

Хора, познавам плочкаджия с 20 г. трудов стаж при социализма, след десети няма официално нито един трудов ден, всичко работа на черно. В момента взема около 350 лв. месечна пенция (вдовец е) и продължава да дъни на черно по няколко хилядарки на месец. Непрекъснато плюе и плаче срещу държавата, но никога през живота си не е внесъл и един лев социални осигуровки. Фен на Славчо Трифонов, и е с коеф. на интелигентност около 60-70. Така че, кой как я нареди.

59

Анонимен

преди 4 години

А защо изобщо трябва да се инвестира в червени пенции?

58

До 62

преди 4 години

Нищо вярно.Укриването на доходи води не само до по-малко плащания за осигуровки, ни и неплащане на Данък общ доход или както сега го наричат Данък доход на физиески лица, а и сега работодателя плаща по-голямата част от осигуровките. Преди това на 100%, което беше по-правилно. Укриват доходи, радват се на някой лев в повече, ноне мислят, че на практика са на загуба. Защо са на загуба е дълга тема.

57

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 60И бизнесът, и администрацията, и много други, няма да ги изреждам, се финансират от нашите пари. Но когато стане въпрос за пенсии, точно бизнесът и администрацията скачат най- много и започват да обиждат възрастните хора- били мързеливи, нямали нито ден трудов стаж, укривали данъци, а внасянето на осигуровките някога зависеше изцяло от работодателя, който имаше интерес да си прибира осигуровките.Бизнесът и чиновниците винаги са против пенсионерите.

56

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 59Човек, назначен на работа с партийни протекции, с подарена диплома, работещ по 2-3 часа на ден, без нужните компетенции, получаващ за това заплата с години, бонуси, 13-та заплата, пари за облекло, след това пенсия, цял живот без да е забил 1 пирон, е хрантутник. В другите страни може и да имат почти милион администрация, но в бедна страна като Бг, с малко население, под 6 млн.,тази администрация е раздута.

55

Анонимен

преди 4 години

Държавната администрация се била финансирала от нашите данъци, а частния бизнес от какво се финансира? Финансира се пак от нашите данъци, когато държавата му плаша и се финансира директно от нас, когато му купуваме стоките, които частника продава винаги с печалба, т.е. размяната не е равностойна - даваме повече, получаваме по-малко.

54

Анонимен

преди 4 години

Няма държава без държавна администрация и е грозна манипулация писането за "хрантутниците", които съвсем не са толкова много, както твърдят някои. Реално в България "хрантутниците" са колкото в другите държави. Разликите са заради това кой как ги брои. Принципът е *** - с "хрантутниците" зле, без тях много по-зле, т.е. за да функционира държавата, трябва да има "хрантутници". Другата лъжа за тях е, че били партийно назначени. Е, има и такива, както навсякъде, но са малък процент от "хрантутниц

53

Do3

преди 4 години

ГОСПОДИНЕ,БОЛЕН СТЕ ОТ ОМРАЗА!Президентът няма правомощията на министър-председателя.Говорите глупости,промит мозък!

52

до 55

преди 4 години

Думата "книги" е нарицателно за всички източници на информация, но къде ти абстрактно мислене в главите на умните и красивите калинки. Няма нужда да ми демонстрираш колко си начетен, образован и да браниш със зъби и нокти държавната администрация, към която уж не принадлежиш. Само 1 ще напиша- спомни кой и как източи НОИ, парите за здраве, за пенсии, кой раздава милионите и пр. Администрацията нищо не внася.Пък ти си пиши как било според "книгите", някой може да ти повярва.

51

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 52Не позна! Частен бизнес, без връзка с фондове, държавни и общински структури. От самото начало на кариерата ми. Сега гласувам за по-малкото зло. Та няма как да съм към партийна централа. Убеден либерал, а такава централа в България реално няма."Чиче" е заради опростенческото, махленско мислене и нулево ниво на познаване на материята. Но грамогласен. Истина от последна инстанция. Когато общуван с колеги на ниво не го ползвам. Просто слизам на нивото опонента. Това е Другарю.

50

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 53Не книги драги ми пролетарии, не учебниците, а Държавен весник. Там се публикува бюджета на съотвения фонд. Аз учебниците отдавна съм ги минал. Сега съм в практиката и актуалното законодателство.

49

Анонимен

преди 4 години

До 48В държ.осигуряване осигуровките са в кюпа.Не са по партида на съответното лице.Право на пенсия имат тези дето са внасяли и тези дето не са внасяли.За по-хубаво,като се увеличават пенсиите,по-маките се увеличават с по-голям процент,обратнопорпоционално на приноса.Сега парите за пенсии се осигуряват от внасящите осигуровки в България.Те осигуряват пенсиите на свойте близки и на близките на работещите в чужбина и който не внасят пари.Мотивиращо,справедливо,прекрасно!"Експерти"!?

48

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 51Ако разбираш, ако разбираш... Ти явно не си разбрал, че всичко е в кюпа и се разпределя на централно ниво. Това разделение, което ми пишеш е според учебниците ти по икономика, ама то е само там. Излез от книгите, ако разбираш.

47

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 49Обръщението "чиче" към непознат събеседник във форума, издава елементарното ти възпитание и ниската ти социална култура при общуване, присъщи за поколението нагаждачи, гравитиращи около партийните централи.

46

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 48Държавната администрация се финансира от нашите данъци. Ако не знаеш. Средствата за пенсии се набират от осигурителните вноски. Ако разбираш какво ти казвам. Едното няма нищо общ с другото. Макар, че независимо от внишенията има агенции още по системата 8/3/1 от Тройната си стоят. Та, вноските за пенсии се разпределят на солидарен принцип между тези дето са внасяли и тези дето нямат една осигурителна вноска. Като вдига социалната п, се намаляват парите за пенсиите на внасялите!!!

45

Анонимен

преди 4 години

До опетков 38Има съществена разлика. Жан-Виденовата зима беше 2-3 месеца. А сега пенсиите не са актуализирани от 2008г. Това са 11 години. Какво я дъвчете тая Жан-Виденова зима? Закачихте се за нея всички *** и ни я припомняте всеки ден, като че ли сега е много хубаво.

44

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 47Чичее! Тази внучка на шумкарка, не, че това е определящо, на в случая обяснява някой неща има доста изкривен класов поглед на нещата. А класов, означава едностранчив, отдалечен от реалността, пристрастен.

43

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 41Айде, да не пишем кой какво източва, става ли?Щото има една маса почти колкото са пенсионерите- администрацията, която се състои от партийни протежета, които цял живот получават заплати и после пенсии, без да имат грам полезност. И най- страшното е, че тая маса хрантутници от ден на ден все повече се увеличава. И на няколко месеца си раздават бонуси в хиляди, получават и 13-та заплата без да носят нито стотинка добавена стойност.

42

Анонимен

преди 4 години

Ваня Григорова засега показва много добро разбиране на нещата, но от нея малко зависи - тя е съветник в Подкрепа. Липсва й само парадоксалното мислене, т.е. да вижда истинската същност на нещата, които за хората изглеждат по различен от истината начин.