64

Българин от Германия

преди 4 години

Трансферния Съюз е вече действителност. ЕЦБ печата дневно 2 милиарда Евро, 30% от тях отиват в Италия, която е задлъжняла с 1200 милиарда Евро, 130% от БВП. Еврото беше полититически експеримент и не е икономически обосновано. Че скоро ще има сгромолясване е повече от ясно. Всеки да се спасява както може. Изкуствена инфлация не можа да се създаде в очаквания размер. Ниските лихвени заеми подържат изкуственото дишане на 15% от Западно-Европейските фирми, те не могат никога да ги върнат.

63

Анонимен

преди 4 години

Зелените гущери нямат почти никаква стойност и това не е от вчера,защото янките печатат яко без покритие от златен резервНай големия външен дълг се пада на САЩКитай почти ги е изкупил и сега е въпрос на време да се спука балона и САЩ да изживеят нова криза ,ако устискат с толкова много нелегални латиноси и кюнци.

62

бай ганю

преди 4 години

До Анонимен 73много як вицтрябва да го разказваш по често

61

Анонимен

преди 4 години

До АнонименКакво разбираш под икономика - да миеш улици в Германия и да пращаш пари в Германия, или да се молиш на немски производител да открие завод в България за да му работят българите евтино?

60

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАко България напусне ЕС и се ориентира към Русия националната ни сигурност автоматически е гарантирана без да плащаме милиарди за стари ненужни самолети и само за една година в България ще има наченки на икономика ако се отворят пазарита на изток в Евразийския съюз.

59

Анонимен

преди 4 години

Прав е, най добре да минеме на рубли.

58

Анонимен

преди 4 години

тва го знаем всички, че еврозонта не е добра идея, особено при тая свръх задлъжнялост. Само *** герберски *** може да твърдят обратното, надявайки се да запазят топло местенце отредено им от партията.

57

Петко

преди 4 години

До Анонимен67 Защото глупаците не разбират като тебе

56

Анонимен

преди 4 години

Еврото и доларът продават сигурност, която струва скъпо. И юанът започва да продава сигурност, особено в Азия.Но най -голяма сигурност продава златото. Да владееш световната финансова ситема (или част от нея като еврото) носи големи печалби (купуваш стоки и ресурси срещу хартийки). Обаче е дошло време, когато на Запада ще му се наложи да затяга коланите и да се спасява чрез инфлационна спирала ( печатане на купюри). Въпросът е дали ще могат да го направят заедно или всеки ще се спасява отделно (което значи край на еврото и въстановяване на франка, марката и италианската лира)

55

Анонимен

преди 4 години

И защото еврото било най-голямата академична грешка в историята, стойността му е по-висока от тази на долара. Този от Харвард яко се е комплексирал.

54

Анонимен

преди 4 години

Еврозоната е най-доброто място за живеене.

53

Анонимен

преди 4 години

Когато американец те съветва да не правиш нещо, значи трябва да направиш точно обратното.

52

Грую

преди 4 години

До Рон БургундиБез да исках, цъкнах "-", да се брои за "+". Долара защо е толкова оборотен по света? Защото зад него има(ше/ло) силна икономика. Зад Еврото също.

51

Този е идиотт!

преди 4 години

Еврото е добра идея! Една от малкото добри идеи на ЕС.

50

Анонимен

преди 4 години

Еврото постоянно се обезценява.В момента е почти равно с долара.Което означава, че и българският лев, който е вързан за еврото също се обезценява.Неслучайно доларът вече е 1.87 лв.Почти колкото е и еврото.Без 8 стотинки.Така,че г-н Рогов е много прав.

49

Анонимен

преди 4 години

Дали еврото не е скрита форма на марката? И дали в условия на все по-скъпи енергийни ресурси, може да се поддържа всеобщо благоденствие. Франция, Италита, Испания, Гърция натрупаха големи дългове - те или трябва да се отпишат, но това ще е за сметка на Германия и Холандия, или ще дойде края на еврото

48

Рон Бургунди

преди 4 години

Краварина какво друго да каже. Той е против конкурентна валута.Пишман експерти.Дните на долара като световна валута са преброени и те го знаят.Още повече че тоя тип е бил в управата на МВФ- хахахах.МВФ е една паразитна , заробваща страните организация на финансови ***

47

Еврото...

преди 4 години

...не е добра валута за никой. За България е по-добре да работи с ам. долари, англ. лири, шв. франкове - всичко друго, но не и евро.

46

Анонимен

преди 4 години

Експерта явно е пропуснал факта че лева е вързнан към еврото.Очевидно не го знае иначе нямаше да бълва глупости които показват това му незнание демонстративно.Иначе е така ако еврото отслабне отслабва автоматично и лева, ако еврото се подсили се подсилва и лева.Дали работиш с левове или евро няма никаква разлика защото са обвързани.

45

Анонимен

преди 4 години

По-добра е от българските крадци, чрез инфлация и печатане на пари. Вързахме се за марката, еврото, за да вържем ръцете на българските крадци. Не вярваме на собствените мошеници.