43

БПФ

преди 4 години

Детски само за децата на образовани, работещи, плащащи данъци и живеещи в законни жилища хора !!! Стига с нашите пари сте развъждали хъхрeшки паpaзити !!! И друго - за деца на отговорни родители, държавата да заделя по 3000 лв - 1000 в брой, 1000 се инвестират за бъдещото образование на детето, 1000 - за бъдещата му пенсия като начална вноска. Всъщност 5000 лв, инвестирани при раждането са достатъчни за достойна пенсия след десетилетия, това ще облекчи дългосрочно пенсионната система.

42

Анонимен

преди 4 години

Ше се засили раждането от ромки с тези 1000лв и гарантирани детски.Тамън разбраха какво е презервативи,спирали и противозачатъчни....

41

+++

преди 4 години

Предлаганият вариант за детските е смесица от три различни подхода, което е грешка. Досега беше приблизително както се предлага в ограничен вариант и полза нямаше

40

+++

преди 4 години

Съвсем различен трябва да е подхода. Трябва сумите да не са на калпак за всяко дете, а данъчни облекчения като процент. Примерно вместо сегашния 10% данък общ доход, при 1 дете, да е примерно 7%, при 2 деца да е примерно 4% и 0% при три или повече деца до 18 години. При това данъка да не се удържа, а не да се възстановява, както се предлага сега.

39

123

преди 4 години

И ще добавя. Цоциализъм братче: "Дайте, да дадем".... Който иска да се размножава, да бачка... И аз искам много неща, но бюджета не ме финансира, защо аз трябва тогава да го финансирам, след като не ме дотира???

38

DO 50

преди 4 години

Англия е с територия колкото България , а са 50 000 000 човека .Смешното ли ти е ?

37

Анонимен

преди 4 години

През 1887 година населението на Княжество България и Източна Румелия е било 3154375 човека. През 1920 година - 4846971 човека. През 1946 сме били 7 милиона. През 1989 сме 9 милиона. През 2019 сме 7 милиона, но от тях 3 милиона завинаги са избягали от България. През 2050 година на територията на днешна България ще има пак демокрация, но само 100 хиляди българи и няколко милиона други етноси.

36

Анонимен

преди 4 години

До 41Ако България беше станала 15 милиона сега щяхме да се във криза. Не ми се мисли колко щеше да скочи цената на един апратамент и колко много щеше да се повиши безработицата

35

Анонимен

преди 4 години

Ако ми дадат от държавата 100 000 може и да родя иначе не ме търсете и не ми пишете на тази тема.

34

Цветан Симеонов

преди 4 години

В Полша дават за всяко дете по 500 злоти,без значение от доходите ...

33

Анонимен

преди 4 години

До 2050 населението на земята ще е 10 милярда.Няма лошо в това населението на България да намалява

32

????

преди 4 години

" осигуряване на статут на здравноосигурени на всички неосигурени бременни жени и на майките до навършването на една година на децата",и пак за Або,ри,ге,ни,,те, мислят.Никакви помощи и надбавки на неосигурените.Пак ще прецакват работещите.След като са здравно осигурени ,никоя няма да тръгне да работи и всяка година по едно....

31

Анонимен

преди 4 години

Каква демокрация бе?Някои пък съвсем изтрещяха!Социализма си продължава но не е държавен като едно време а частен.Същите са си на власт и само се писаха демократи и капиталисти.Просто си изкараха парите на светло.Социализма в онзи модел им пречеше защото бяха ''по-равни'' от другите,нали уж всички бяхме равни?!Демокрация няма!Има монопол!Монопола е социализъм!Защо няма избор при здравното осигуряване и си остана социалистическия модел?!За да могат да взимат вноските ни и да ги харчат както искат

30

Анонимен

преди 4 години

Това дето сега го предлагат, го имаше в по-добър вариант преди 1989 година, но завзелия властта режим на демократите го отмени. Тогава от 1990 година започна демографската катастрофа в България.

29

До 36

преди 4 години

Комунистите абортираха 6+ милиона деца. Можеше да сме 15 милиона като население.

28

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 36Намаляването на раждаемостта се наблюдава още в началото на периода на т.нар. Развит социализъм, а от 1985 г. започва отрицателният прираст - след 1985 г.ежегодно броят на починалите е по-голям от този на новородените.Сигурно това произтича от вярата, излъганата вяра.

27

Изобщо.

преди 4 години

Не трябва да има никакви помощи за деца. Също и за топлофикация, това не е капитализъм. Не може едни да ги гледаме, като при социализма, а други да ги оставим сами да се справят. Не е справедливо.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 30Точно недоинтегрираните имам предвид.Прекалено дълго време беше стимулирана безотговорната раждаемост, която затлачи страната с проблемни двуноги, функциониращи само с двата края на хранопровода си и с гениталиите си.

25

Бай Иван

преди 4 години

Демокрацията ви дава право да издържате електората, да ви трепят безнаказано на улицата и да имате гей парад, какво още може да искате ;)???

24

До № 9 /До До 3/

преди 4 години

Уговорката майката да бъде осигурена важи само за помощта от 1 000 лв при раждане.Непременно трябва да се вземе предвид предложението на Бау ( 18) - жената да се е осигурявала поне 1 или няколко години, а не да е започнала да се "осигурява" непосредствено преди раждането или няколко месеца преди него.Вярно е, че има райони с висок процент безработни, но създаването на деца е отговорност. Няма да плащаме на такива, които целят "да се подсигурят", като се абонират за джоба ни чрез едно бебе!