427

Само се чудя...

преди 4 години

Този дебилен експерт защо вменява вина на всички работещи като се разболеят е НОРМАЛНО да си получат обезщетението - болничните, защото всеки месец са ОСКУБВАНИ те и работодателите за здравни осигуровки. Защо се упражнява върху нещо, което не му е силата? Да си намери начина държавата да контролира и санкционира ментараджиите!!! А колко болни като кучета са на работните си места, защото е батак здравната ни система?

426

Ели

преди 4 години

При условие, че се плащат осигуровки, логично е, че тези дни трябва да се плащат от НОИ. Само че като гледам НОИ въобще не коментират това като вариант

425

ВАСИЛ КИРЕВ

преди 4 години

ГОСПОДИН ВЕЛЕВ В ПОВЕЧЕТО ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ НА ХОРАТА СЕ ПЛАЩА, А НЕ КАТО У НАС ДА ИМ СЕ ПОДИГРАВАТЕ С МИЗЕРНО ЗАПЛАЩАНЕ.ЗА ДА СПРЕ ЗЛОУПОТРЕБАТА С БОЛНИЧНИ ЛИСТОВЕ СМЕНЕТЕ СИСТЕМАТА ЗА ЗАПЛАЩАНЕ И ДРЪПНЕТЕ УШИТЕ НА ДОКТОРИТЕ...

424

Анонимен

преди 4 години

На алчниците болничните им били проблема... Абе, наглеци! Колко от вас осигуряват на реални пари, колко не укриват извънреден труд? За болничните се загрижили. Селски мутри, които правят безбожни пари от това, че експлоатират работниците си. А на оня по-долу, дето иска да слага чипчета, направи една сметка на съотношението работодатели - работници в тая държава. Като нещата изкипят, кой кого ще дере според теб?

423

Анонимен

преди 4 години

"Той посочи, че у нас средно се взимат между 9 и 10 болнични дни, докато в съседни страни броят е много по-малък. Като пример Велев посочи Турция, където средно болничните дни са 3."Нормално. Ислямът учи да не лъжеш, да не си мързелив, да се грижиш за здравето си. В тая наша пробита страна обаче хората не са с такова възпитание. Тийнейджърите пушат и пият от малки и какви други неща правят... също. Въздухът ни е мръсен, водата мирише на тиня. Стресират ни кофти хора работодатели с лош морал.

422

бизнесът

преди 4 години

И в на Марс да се покриеш да работиш . И там ще те намеря. И ще те пусна да ми работиш на смени. Бухахаха.

421

Емигрантка

преди 4 години

Болничните трябва да се плащат изцяло от работодателя, защото по трудов договор се полага годишен и отпуск по болест. В нормалните държави болничните които се полагат за година са 10 дни и ако не се ползват се натрупват за следващата година. Майчинството е максимум година, като включва 1-2 седмици преди раждането. Работодатели( държавни и частни) финансират тези отпуски, а не държавата и здравна каса.

420

Анонимен

преди 4 години

Велев е баш робовладелец!Ако болен от грип остане на работа,ще зарази целия екип или с бронхопневмония!Или други сериозни болести!Не ,че изобщо няма злоупотреби ,но всички под един знаменател е доста сектански!Велев какво направи с парите от ТНТМ,прибра ги във фондация,изключително много пари,плюс изобретения,после заводчета ,сега индустриалец!И как първите 3 дни да не се плащат,и ако болничния е 3 дни или пет,а скъпите лекарства?Същия беше много против вдигането на МРЗ,то бяха обиди,циркове...

419

ааа

преди 4 години

И после тоя ще обяснява, че нямало работна ръка. Кой луд ще работи за такива чорбаджии, ако има избор? Аре у лево брато, освести се малко и ходи в европа да си правиш бизнеса.

418

Адолф

преди 4 години

Алоо Фактите!!!Селянин!Ели "работодател" нещастен,като повечето в БГ.Тук в Франция първите 3 дни ги плаща РАБОТОДАТЕЛЯ и майчинството е разпределено м/у работодателите 2г.и 6м.За това сме в чужбина и скоро няма и работници да останат в БГ.

417

Фактите

преди 4 години

Болничните и майчинството в България винаги са били обект на далавера и корупционни практики наследени от времето на комунизма. Няма по света държава, която да изплаща по 80% от заплатата при болест, нито такава в която работодателят да плаща първите 3 дни болнични за своя сметка вместо НОИ. Да не коментираме, че никъде по света майчинството не е 2 години.

416

Анонимен

преди 4 години

Сложи си чипчето в з.дника смотльо бизнеса по ги приляга

415

Анонимен

преди 4 години

До !Да, а когато бонуса ти е половината зпалата, и знаеш, че ако се раболееш, накрая на годинат няма да го получиш, ще се тъпчеш с антибиотици и стимуланти, само и само, да си наработа. Виждал съм го при някой брокери и ръководители. Всички са толкова стресирани, че никой не абелява, че някой е блед и едва си стои на краката, че пие антибиотици, като тик так, а от носа му падат бели бучи.

414

бизнесмена здравко

преди 4 години

Слагаме ви по едно чипче зад ухото и готово.Мери температура пулс има гпс.Няма симуланти.

413

Анонимен

преди 4 години

Хубаво казвате, че хората трябвало да бия бойкот на работата, ама ... Шефовете и собствениците, ако си продадът колата, която са купили само на щерката, ще имат пари, да изкарат 1 година.Повечето хора нямат и 1000 лева спестени. След 3 месец стачки, работа на оня, може и пак да тръгне, ама ще има хора умрели от глад ....

412

кой щял да плаща

преди 4 години

Ами ще плаща този който плаща и до сега.Кой изкарва парите?Работодателят ли?Или политикът депутат?Ами бре.Който работи там долу.

411

до Ванката

преди 4 години

Че не е ли едно и също.Всеки месец спират,а файда от това спиране няма.

410

!

преди 4 години

Предлагаш добри годишни бонуси и ако някой е ползвал над средния брой болнични за фирмата му се намаля бонуса или въобще не получава. Така се стимулират работещите и намаля стимула за злоупотреба.

409

Анонимен

преди 4 години

Ха ха,знаеме я като клиенти, много студено излъчване, наистина,дори май същата си търси господа в сайта Елмаз,и други за запознанства,ужас който работи при нея май не се задържат за дълго.

408

Анонимен

преди 4 години

За свещи да ги дадат,използвачи долни,,бизнесът,, това не е бизнес а гавра с работните хора,а не търтеи като тях, Тея пари с които се фукат са изкарани от работниците,това се отнася и за г_ на Светлана с.Косово, долна,жалка нещастница.