98

Анонимен

преди 4 години

Дървеняци, що вместо да бистрите политика, което не се отдава изобщо на инвалидните ви мозъци, не си допиете евтиния алкохол и да си лягате?

97

Валентин Тодоров

преди 4 години

В учебниците по история не пише как българския народ реагира на факта,че през август 1912 албански бунтовници завземат Скопие и Косово.Нито,че армията ни,според плана на Генщаба има две стратегически цели -Цариград и Солун.Не Македония и Тракия,както мисли народа.Няма и дума за молебена в главната квартира след Лозенградската битка на който Фердинанд е обявен за Византийски император.Още тогава народ и управляващи гледат в различни посоки.

96

Историк

преди 4 години

До Валентин ТодоровВальо, забравяш че не ние загубихме войната а Германия!Както писах, България си е мачкала на Балканите, но не забравяй че ние нямаме ресурса от към хора на Вермахта.Плюс това, когато Хитлер е поискал да пратим войски в СССР, ние сме отказали, знаеш причината предполагам дори и да си русофоб, просто факти!

95

Анонимен

преди 4 години

Хитлер не е бил *** да открие Източния Фронт без причина през 1941-ва година. СССР са се готвели за експанзия, и колкото повече се протаква, толкова по-силни биха били СССР и толкова по-изтощена ще е Германия от недостиг на природни ресурси. В аудио-записа с Манерхайм, Хитлер разказва, че е подценил колко напред са били СССР в подготовката си. Че немците са били унищожили 10000 руски танка. Никой не би бил в състояние да произведе толкова танкове просто така без да се е готвел за война.

94

Историк

преди 4 години

Лично мене най много ме впечатлява, че сме нямали загубена битка от освобождението.Смятай колко са били мотивирани хората за разлика от сега.Другото Вальо го е казал за политиците.

93

Валентин Тодоров

преди 4 години

До Историк В мемоарите си Майнщан пише,че реализацията на плана му с вклячване на 460 000 българска армия за защита на Румъния,която тогава не би капитулйрала би забавило инвазията на Червената армия в Европа с 4 до 6 месеца.Това е достатъчно в Берлин, Прага, Будапеща ,София ,Белград и Букурещ да влязат западните съюзници,а не Червената армия.Като военен план изглежда издържано.Като политически...Поне за нашите знаем,че нямат кураж за нищо.

92

Историк

преди 4 години

До Thomas LinkeБез да съм комунист или някакъв червен също и родителите ми не били членове на БКП, твърдя пак казвам чисто исторически, че СССР ни спасява някой от териториите.След освобождението сме водили много войни, дали по наша вина или по вина от комшиите, факт е!Факт е също, че българите по това време са считали за гордост да бъдат в армията и са били много мотивирани.Даже доколкото знам девойките не са считали за мъж който не бил в армията и не се сражавал.

91

До Ели

преди 4 години

Цитат: А още по-малко хора знаят, че Хитлер с години е търсил мирно решение за Полския коридор.Точно така историята се пише от победителите. Германия е ощетена от Версайския договор както България от Берлинския конгрес. Поляците с измами и фалшификации откъсват Източна Прусия и Кьонигсберг става анклав. Немците е логично, че ще искат да си върнат тези територии както България воюва за национално обединение.

90

Thomas Linke

преди 4 години

АМЕРИКА НАКАРА САУДИТСКА АРАБИЯ ДА ПРОДАВА ЗА 20 ДОЛАРА БАРЕЛЛА ! ПРЕЗ 1987 ГОДИНА .АМЕРИКА ИЗЛОВИ ШПИОНИТЕ НА СССР НАВСЯКЪДЕ ОЩЕ 1982 ГОД. И НЯМАШЕ КАК ДА КРАДЯТ ТЕХНОЛОГИИ ПОВЕЧЕ .ЗА АВГАНИСТАН Е ДРУГО -- ТАМ НАИСТИНА СССР ПОБЕДИ МУДЖЕХИДИНИТЕ, ПО СЪС ЗВЕРСКИ ГОЛЕМИ ЗАГУБИ, ПОБЕДАТА НА ПИРУС СРЕЩУ РИМ, ПО 100 .И ТАЛИБАНИТЕ СВАЛИХА САВЕЦКИЯ МЪПЕТ КУКЛА - МОХАМАД НАДЖИБУЛЛА ПРЕЗ АПРИЛ 1992 Г. И ГО ОБЕСИХА НА УЛИЧЕН СТЪЛБ С ГЛАВАТА НАДОЛУ...ТАЛИБАНИТЕ СЕ РОДИХА ОТ МУДЖАХЕДИНИТЕ .

89

866 г. Византия

преди 4 години

Статия за Насилственото Християнизирана на Българския Народ през 866 г от Византия по време на Борис I кога ще постнете имам предвид с бутоните копирак и постави примерно от Википедия?

88

Thomas Linke

преди 4 години

Може би само аз и американците от НАСА, знаем че цялата работа със Савецкатра Совалка БУРАН = Беше Американска Удар по СССР,...НО ТЕЗИ *** ВЪОБЩЕ МНЕ СЕ УСЕТИХА, ЧЕ ИМ ДАДОХА ГРЕШНИ ДАННИ !!Никои българин не знае че, ТОПЛИННИЯ ЩИТ НА БУРАН БЕШЕ ИЗГОРЯЛ ЦЕЛИЯ НАПЪЛНО---ПОД КАБИНАТА НА ХИПОТЕТИЧНИЯ ЕКИПАЖ, КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА Я УПРАВЛЯВА !!СЛАВА НА САЩ !Затова и летя само един-единствен път ! На 16 ноември 1988 год.

87

Анонимен

преди 4 години

Общо взето и тогава както и сега са ни управлявали глупави политици. Да се караш едновременно с всички съседи. Това умно ли е?

86

Thomas Linke

преди 4 години

СССР беше държава-проект . Идеите се отхвърлиха от всичките и субекти..Просто си отиде защото и изловиха шпионите още в март 1982 г...Нямаше развити пазари, а валутата и рубла - не можеше да командва борсите...А САЩ и внедриха умишлено грешни шпионски насоки--Проекта ''Звездни Войни'', Грешните данни за Совалката, пуснати нарочно и умишлено за свободен достъп още през 1976 г..!! = 5 години преди самата Американска совалка..Савецките кухи глави лапана въдицата със неверните данни , и там вкараха

85

Историк

преди 4 години

До Валентин ТодоровПроблема обаче Вальо е че сме били много отслабени а и плюс това дори и да се бяхме били срещу СССР, ние вече бяхме разпределени с така прослувутата салфетка.Тоест дори и да се бяхме били, нищо нямаше да докажем, просто още жертви.Но иначе съм съгласен с другото което си написал.Също искам да отбележа все пак, че ние като съюзник на Германия сме си свършили работата на Балканите.Но също и да се биеш срещу всички съседи ни е отслабило доста.

84

Валентин Тодоров

преди 4 години

Той е историк и би трябвало да знае.Разделението е между народ и управляващи и е пряко следствие от предателството на вторите към националните идеали което лъсва когато стават ясни целите с които политическата ни класа води Балканската, Междусъюзничестата,Първата и ни включва и във Втората Световна.Ако управляващите искаха да го няма,шанса им беше да се бият на 3 септември 1944 г,когато СССР ни обяви война.Дори и загубили,щяхме да знаем,че сме защитили националните идеали.

83

Анонимен

преди 4 години

1979г. обърках се!

82

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДо 94 Не съм живял много във времето на соца, но знам чисто исторически, че войната в Афганистан изтощава много СССР.Ако не се лъжа е през периода 1989-1989г.С това разбира се страдат и сателитите и!Моето мнение че просто си избраха грешния човек, тоест Горбачов.

81

Ели

преди 4 години

Мисля, че разбрахте ПСВ и ВСВ загиват милиони, жертва на Капиталът.Капиталът е жив, поколенията му, фирмите участващи в опиумните войни и наследниците им са милиардери, топовете на Пери отварят пазари, обикновените хора загиват.Затова Ленън беше убит "Войната свърши -Happy Xmas War is over, Кинг, френска революция, немска, стогодишни войни, тридесет годишни, английска.Докато обикновените хора не се обединят, ще има жертви - Ирак един милион, Израел -6 милиона.Тази е равносметката

80

Анонимен

преди 4 години

ДО 82 Какво разбираш под "държавни фалити", кривоусто лъжливо човече. Народната власт поддържаше пълна трудова заетост, безплатно здравеопазване и образование, висока социална сигурност и пак й оставаха 3-4 милиарда лева годишно да строи заводи и инфраструктура,училища, детски градини и жилища. България поддържаше динамичен растеж на икономиката от 7 процента годишни, а сега е едва 3,3 процента. Това позоволяваше да се увеличава броят на лекарите, на болничните легла,да се усигурява нарастване на стандарта на живот на българските граждани през годините. Малка България беше 27-*** в света

79

Ели

преди 4 години

Лятна и зимна.Капиталът няма етнос и религия.Първоначално Гъобелс и Хитлер нямат нищо против евреите - факт, малко известен.Не мога да виня евреи, немци, французи, руснаци, чехи, американци.Мога да виня политиците зад които стои Капиталът, без оглед на човешки жертви.Маркс е мислител на хилядолетието, Оруел е объркан след събитията в Испания, Хемингуей - също.Няма нормален човек, който да приеме варварството на Капиталът - американец, руснак, евреин, французин, българин, немец.