39

КокоБийч/СаутБийч

преди 4 години

Истината е, че големите Табако фирми изпуснаха пазара на вейп цигарите и сега правят сечено. Над 10к човека умират годишно в САЩ от нормали цигари но никой никога не предлага да се забранят, а сега след 8 смъртни случая започнаха да обясняват колко са вредни вейп цигарите..Аз не пуша вече седма година и това е най-важното решение, което взех-да спра с тази отрова. Мисля, че най-важното нещо, когато решиш да не пушиш е, да осъзнаеш какво си причиняваш, самоубивайки се бавно, а и си плащаш за това

38

Анонимен

преди 4 години

То момчето е пушило някакви други работи,не тези дето се пишат от пушачите.

37

Анонимен

преди 4 години

Всичко е за пари. Пуша ел.цигара от седем години и мога да кажа че е най добрият заместител на конвенционалните. Чувстваш се като непушещ,без да се налага да ги спираш. Разбира се,най добре е да не пушиш въобще,но не всеки може да ги спре лесно.

36

Анонимен

преди 4 години

Аз пуших от 14 годишна възраст до преди 3 години като в момента съм на 50. Чувствам се чудесно откакто ги спрях и се чуда на личното си малоумие заради което пуших толкова дълги години. Не съм пушил електронни цигари като цяло но съм подръпвал от дъж на вятър. Според мен, ако пушиш пуши истински тютюн или просто спри. Аз лично намерих златния път!

35

Анонимен

преди 4 години

Без да подкрепям тютюнопушенето, бих казал, че най-вероятно момчето има някакво друго заболяване. Нещо автоимунно, което евентуално, без да е сигурно, е отключено от някакво външно въздействие, без да е сигурно, че това е и-цигарата. Самата статия завършва с въпросителна, която доста от четящите възприемат като сигурно заключение. Очевидно не е.

34

Анонимен

преди 4 години

Статистиката, че 40% от заболелите от рак на белия дроб е напълно коректна, но разбира се не ми се спори. Ракът на белия дроб най-често е последица на развитие на рак с други огнища. Последица!!! Примерно от панкреаса съвсем лесно се развива в белия дроб! Накрая човек бива отнесен от белодробна недостатъчност, а не от панкреатит! Ееехххх...невежество агресивно :)

33

Христо

преди 4 години

Пуша ел цигари от 6-7 г преди това по кутия и половина на ден.С ел цигарите се родих отново кашлицата спря, кръвното се нормализира само дето понапълнях.Личното ми мнение е че те са в пъти по безвредни от нормалните цигари но понеже стават популярни и тютюневите концерни губят милиарди от това ще трябва да бъдат оплюти.Не трябва обаче да се пушат ел циг и нормални, тогава става лошо.

32

Спорт

преди 4 години

Над 90% от смъртните случаи причинени от рак на белите дробове са на пациенти - пушачи. По-малко от 10% от смъртните случаи са на не пушачи. Статистиката по-надолу в коментарите не е коректна. Също така не спирайте цигарите рязко, съществуват наблюдения, че рязкото спиране на цигарите създава никотинов шок и е предпоставка за отключване на онкологично заболяване. Спирайте ги плавно, като намалявате броя цигари и преминавате към по-леки такива.

31

Анонимен

преди 4 години

От пиенето на вода също се умира! Пиеш цял живот вода, и накрая умираш... Безспорен факт, както и въпрос на гледна точка.

30

Анонимен

преди 4 години

Пушенето не е зависимост. Определението за зависимост е върхът на човешката глyпocт. Човек е зависим от Всичко! От дишането, от водата, от дрехите, от съня... Да не изброявам. Ако ви е толкова много страх да не умрете, ще ви разочаровам. Никой няма да се измъкне жив!

29

Анонимен

преди 4 години

40% от заболелите от рак на белия дроб са пушачи! Затова пушете, за да сте малцинството в тая кофти болест! Пушете тютюн, а не 6oклyци. С мярка разбира се. Нищо което се прави с мярка, няма да ви убие преждевременно.

28

Robinzon

преди 4 години

Трябва много малко акъл за да разбереш ,че каквото си вкарваш в дробовете освен чист въздух си е чиста отрова.Всичко друго е за успокоение за пушача от които съм и аз от време на време.Щом личния ми лекар ми каза че инфаркта който получи не е от цигарите който пуши 40 години какво да говорим повече за невежеството на хората.

27

Спорт

преди 4 години

Тъпааците дават по 10 лв на ден да си акат в дробовете.

26

Анонимен

преди 4 години

Не знам колеги..., може да е "удар под кръста" от традиционото тютюново лоби което губи стотици милиарди в конкуренция с е-цигарите (например ако са наели/платили на хора да саботират производството на течноста за е-цигарите).Никой не е отменил нелоялната конкуренция "на всяка цена".Но, от друга страна е възможно е-цигарите наистина да са опасни...Твърде много производители, дори в домашни условия на подобни течности.Така или иначе съмненията ще останат...

25

Анонимен

преди 4 години

До 23А ти от що не знаеш български?

24

Анонимен

преди 4 години

Еми и моите дробове са като на 70 годишен, сърцето също, пък не съм пушила и 1 ден в живота си. Тъй че е въпрос на късмет. Някои се раждат прецакани, други се прецакват в последствиие, в крайна сметка, единственият изход е повече проучване на болестите на белия дроб. Кой знае защо, дали заради тютюневото лоби или нещо друго, но белият дроб е най-големият убиец (грип-пневмоия-чао) и е най-малко познат като орган, най-зле откъм трансплантация, общо взето всичко е зле. Може пък сега да го поизучат.

23

ПорЦелан

преди 4 години

Газираната вода по никакъв начин не се различава от обикновената вода и не предизвиква нищо. Въглената киселина се разлага почти изцяло от слюнката, а останалото от стомашният сок.

22

Анонимен

преди 4 години

Taка е и с други неща... Газирани напитки (газ предизвиква остеопороза), кола-та с разните му захари и изкуствени подсладители, които предизвикват или диабет или рак, отделно една колежка работила с такива напитки казваше, че "пием петролни продукти". И не се шегуваше. Немухлясващи хлябове, неразвалящи се с месеци плодове. Киселини използвани в напитки, развалят лигавица на стомах, клетките се израждат в рак. Така съм слушал само, че на един познат му забраниха и енергийните напитки и газираните

21

Анонимен

преди 4 години

до 21 Цигарите са 3 пъти поне по- безобидни от алкохола.Като алкохолик ти го казвам.

20

Анонимен

преди 4 години

Много е тъжно, че вече толкова десетилетия цигарите са някаква неизчезваща мода сред младежите. Трябва да се вземат мерки и цигарите да се третират като наркотик.