а,да! че забравих... сърдечни поздравления за г-жа е. василева за новината! (без абсолютно никаква ирония в тона на музиката!)
добра идея. даже похвално добра! (от много години исках да кажа това, но събитията все не ми отдаваха случай да го направя) за позабравилите: да си спомнят, че диалектите са богатството на един език и култура...покажи ми какво готвиш, за да ти кажа какъв си :-)))
До Анонимен 11"Черпя бира който каже от къде идва наименованието ЛУКАНКА "Наденица от Лукания - регион древна Италия, на латински "lucanicum". По-късно в гръцкия става "луканика", а оттам преминава в българския, където "и"-то се редуцира.П.П. Обичам белгийска бира.
До 11От "лук" и "кана"(канка/каничка) с вино обикновено .Така са пили навремето - кана вино с лук за мезе :)
Бате Бойко мечтае за комисар по високи технологии и милиардни проекти, българските учени мечтаят за сарми. КАТО ЕДНО ВРЕМЕ.
Само дето пръстенцата и ноктенцата са много мръсни,готвачите ползват ръкавици,а ние дори ноктите не си *** и почистваме.
Нещо стойностно да се появи в ефира най-послеИ малко да допълня работата на професорите Ама дано го допишатИ Констанца (Румъния) казват джумеркиДжумерки има и в САЩ В суперите до бирените щандове заедно с пуканките и семките.И една задача ..Черпя бира който каже от къде идва наименованието ЛУКАНКА
До Анонимен 4Ами правилно. Добре е че има хора в БАН, които не се връзват на призивите за разработване на високи технологии, иновации и съвместни разработки с бизнеса, което няма как да стене в България предвид липсата на адекватна материално-техническа база, мизерното заплащане, както и липсата на съответния бизнес.
Какво са фтички и джумерки? В БАН правят кулинарна географска карта