76

Анонимен

преди 5 години

Цени от соца:Заплата 200 лв (към 1985-88)Чифт джинси от кореком: 20 долара по 3 лв на черно = 60 лвКасетофон: 200 долара по 3 лв = 600 лвСъветски телевизор тип кокошарник: 500 лв със записване и ред щото нямаше достатъчно.Съветска Жигула: 6800 лв с ред. Чакаше се 8-10 години.Бензин: 1 лвМного евтино беше, няма що.

75

Анонимен

преди 5 години

важното е че вече има гейпаради...и съд за убил бездомно куче. но за убит човек не толкова проблем.

74

Анонимен

преди 5 години

На който му липсва соца да хаваща пътя към Венецуела.

73

Анонимен

преди 5 години

Бяхме под съветско робство.

72

Анонимен

преди 5 години

Луканката стана 12 лв през 1979, помня много добре. Тогава първата ми заплата беше 165 лв. Стига си лъгал, ***!

71

Анонимен

преди 5 години

До До 72Това комунистите сте гнусно племе еййй..........Знаеш ли какво, не знам дали е имол комунизъм или не но знам че сега в болница умира моя роднина, майка на 6 годишно дете, защото лечението и е мнага скъпо и риска да не успеем събиране на парите е много голам.Знам само че преди време тази жена щеше да е спасена. Бъди здрав, не ми интерсува каво мислиш за мен. всеки си ама свой свят и свои ценности.

70

Анонимен

преди 5 години

Луканката стана 12лв след80 те,дажепоВитошка я направиха18 лв и я пишехацената на 100гр.Заплатите станаха над300лв.От тогава цените на дрехи и обувки скочиха.В началото луканката бекът но бе там5-6 лв Появи се луканков салам Амбарица~6-8 лв.Карта за почив-ка14лв,за 14 дена.Порция кюфтета(2бр) в стола с гарнитура36ст,същото с кебап-чета50,боб8-12,крем10-12,кола18,ман-джи35-45,билетче6,трамвай4ст.Глоба2лв

69

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЗа виц за полуграмотния овчар Живков биеха в милицията и вкарваха в затвора бе *** червен! Ти ще ми говориш за цензура сега. Безсрамно болшевишко племе!.................Толкова много нещо написа, но не написа най-важното заради което не спрях да ти отговарям.През соца нямаше книги....За да си купиш книга, а това ще го знае само който е искал да има такива, за да си купиш хубава книга можеше само в комплект с речите на вожда.Нямаше да го напишеш, защото не го знаеш.

68

До 72

преди 5 години

Абе *** червен. Тогава България беше концлагер ограден с бодлива тел и по границата се стреляше. Ако тогава бяха отворили границите щяхте да останете стотина такива празноглави болшевици като тебе. Това комунистите сте гнусно племе еййй....

67

До 66

преди 5 години

А ти да не мислиш, че по време на съветското робство (соца) апартаментите ги даваха без пари? Апартамент от 60 кв. го изплащахме от 1968 до 1988 по 30 лв на месец. Това при заплата от 100 лв 1968 година. Айде стига празни приказки. Който не е живял в оная клоака да не приказва.

66

Анонимен

преди 5 години

До АнонименМен не са ме били и знам много вицове за живков.

65

Анонимен

преди 5 години

и понеже през соца е имало радиация, режим тока и липса на тоалетна хартия, пропусна бананите,там квото се изреди, сме били 9 млн.DDD а сега сме около 6 млн. щото спреха радиацията..ох немога повече...

64

Анонимен

преди 5 години

За виц за полуграмотния овчар Живков биеха в милицията и вкарваха в затвора бе *** червен! Ти ще ми говориш за цензура сега. Безсрамно болшевишко племе!

63

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЖестока цензура........хахахаха на последно място сме по свобода на словото. Това че всеки може дапише в нета е същото толкова лошо като де не можеш да кажеш нищо.Пробвай да напишеш в този сайт думата означаваща следство за миенеDDD ще видиш звези послед бял ден. или славейкото не народ, а м? рша.Вие си харесвате затвора. Всичките ви аргументи са все около яденето.не става само с ядене, " трапезни патриоти", както се казва в една реклама.

62

Анонимен

преди 5 години

По време на соца имаше:Режим на токаРежим на водатаРадиоактивен дъжд за 1-ви Май от ЧернобилЖителствоИзходни визиЧакане по 10 години за кола и по 15 за апартаментЖестока цензураПо времето на соца нямаше:Тоалетна хартияНищо качествено по магазините (дрехи, обувки, електроника, мебели...)Възможност за пътуване в нормални държави

61

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПри соца живеехме по 3 поколения в апартамент от 60 квадрата......А сега три поколение трябва да връщат заем за 60 квдрата.

60

Анонимен

преди 5 години

50 милиона са клекналиии в калта заради един луд. Токова ли е трудни да го окачат на важето? Не мога да повярвам тея режими, как оцеляват толкова години. Тоя е гн Никой реално.. Единственото му оръжие е армията а тя е съставена от същите тези хора в калта.Какво се мотат не знам. Въжета ли нямат.. Акъл ли нямат.

59

Анонимен

преди 5 години

" Авторът на новината спокойно може да напише продъжение на Игра на тонове"цитат от друг сайт. Тая новена я има навсякъде, и ютията да си включиш сигурно от там ще изтече.

58

Анонимен

преди 5 години

добре де, като сега е по-хубаво защо милиоkи се изнесоха?Щото могат, това е разликата, преди просто не можеха.D

57

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПри соца имаше и режим на тока===============D А сега хората си правят сами режим на тока, щото е скъп и е все по-трядно да си го плащат