42

Анонимен

преди 5 години

Дойче Сорос веле не трябяа да се препечатва в БГ защото никой не им вярва на лъжите.

41

Сата НАТО

преди 5 години

Тотална блокада трябва и измитане на руските колонисти.

40

Анонимен

преди 5 години

И там са хора,като навсякъде другаде.Но политиката и политиците им "замъгляват мозъците".В Румъния,на румънски език ,много често се срещат "драсканици по стените"като,цитат-"Молдова е Румъния"Но Дойче веле премълчава този факт.Приднестровието не е държава а територия населена с хомогенно население.Друг е въпросът,с какъв статут се е самоопределила тази територия.

39

Анонимен

преди 5 години

много са прости нещата, 90 те във вс бивши републики в които се опитаха под някаква форма да натискат руското население Москва организира негласно съпротива. В прибалтика подхода беше друг тъй като там не се уливаха в крайности местните а и самите руснаци са хомогенно разселени...Донбас и майданаджиоте сложиха черешката на тортата

38

до55

преди 5 години

глупости пишеш пич, нищо вярно

37

tamada

преди 5 години

До АнонименСтатията не казва, че Приднестровието е било част от Румъния, а че почти цялата Молдова е била румънска.Така че кой всъщност лъже?

36

Анонимен

преди 5 години

Комунистите са виновни за сегашното положение, през 30те години на 20век,решиха да организират автономен район към Украйна, с името Молдова, въпреки, че румъните бяха малцинство на източният бряг на р. Днестър, впоследствие района беше даден на новоокупираната румънска област Молдова със столица Кишинев, при разпада на СССР,руснаци и украйнци отказаха да са част от независима Молдова!

35

Анонимен

преди 5 години

Ето това е фалшива новина, защото лесно може да се провери, че голяма част от Приднестровето никога не е била част от Румъния, с изключение периода 1941-1944г..Освен това по-голяма част от населението е славянско.

34

tamada

преди 5 години

До Ебазел СиромахТия преценки не стават с "имам познати". Там както и у нас се правят преброявания на всеки 10 години. 80% от молдованите казват, че родният им език е молдовски, т.е. румънски. Едва 15% имат наследствен руски, но само около 10% казват, че им е роден, т.е първи език.

33

Анонимен

преди 5 години

Поредното доказателство че всичко комунистическо и всички до Русия са си обикновени пpимaти.

32

Ебазел Сиромах

преди 5 години

Стига лъжи алоооо......голяма част от Молдова говорят Руски, дори и младите. И изобщо не искат да са част от Румъния. Имам познати Молдовци от Кишинев. По нищо не си личи че са румънци. Говорят перфектен руски. Даже се притесняват от налагането на румънски език.защото не го знаят а е доста по различен от Руския.

31

Анонимен

преди 5 години

Това се случва навсякъде,където се заселват руснаци и преминаткритичната бройка за местото.След това викат миризливият руски ботуш.Местните да го......

30

Анонимен

преди 5 години

А може би руснаците в Приднестровието трябва да се оставят с тях да се случи същото като с българите в северна Добруджа?

29

Анонимен

преди 5 години

Както разбирам 1992 г е годината от Освобождението .

28

Гoшу

преди 5 години

Интересно, как така се случи, че най-голямата *** е с най-голяма територия и световна марка за война и човекомразие, а се стреми като се хвали само с оръжие за всеобщо унищожение да направи така, че нормалните хора да я заобичат????

27

Анонимен

преди 5 години

Къде е разликата?! Еврофилите искат да работят и да си изкарват пари, да си вдигат стандарта и да се радват на живота. Русофилите само им се иска да воюват, ето вижте, приднестровието отцепено, донбас, крим, осетия, чечня абе няма да ми стигне мястото да ги изброя всички. Вместо да живеят в мир и да работят, да се развиват, те воюват. Ами ще са си бедни во веки веков, руското и русофилското е синонимин на бедност и изостаналост, ние с европейско самосъзнание не искаме и да ги чуеме.

26

Анонимен

преди 5 години

Любовта към Русия води рано или късно до пълна разруха.

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 30Трябваше да конкретизираш.............."северо-американски" пустеняци!!!!

24

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 33Да, те са в еуропката и в краварията!!! Питай например Асанж, когото за КАЗВАНЕТО НА ИСТИНАТА ЗА краварските ПРЕСТЪПЛЕНИЯ искат да вкарат в техния "гулаг" за 157 години!!!!!!!!! МНОГО ДЕМОКРАТИЧНО.......нали?????

23

ьзц

преди 5 години

В Гуантанамо има хора, които вече 10г са там без да имат присъда. Някое НПО да е повдигнало въпроса?