196

До 210-Страсбург

преди 5 години

Какви ценности бе юнак? Кой ги кара да ходят там ,като същият непривлекателен труд го има и тук.Но хората от малцинствата НЕ ЖЕЛАЯТ ДА РАБОТЯТ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО! Даже и земя за лично ползване като им дават, те не я щат! Всички малокултурни и нискоинтелигентни хора мислят че идат ли оттатък" ги очакват купчина пари.Който тук е мияч и копач,на запад вероятноста за нещо е нулева.Който тук е пробивен,конкурентен с професия и език ,ще се адаптира за година-две,но тези със сините венци не са оттях

195

знам

преди 5 години

Prizma са най-големите мошеници.Нашето предприятие в Белгия работеше с тях.Докарваха от Литва и Латвия.Големи мизерници.

194

Анонимен

преди 5 години

Ще да е нещо от европейските ценности, равенството и просперитета от последните 30 години. За посолствата и консулствата не се учудвам, мой роднина имаше преживявани я стях. Нищо не направиха. *** това е щото се изпращат компетентни калинки, да съберат някоя кинта за апартаментче от Арттекс. *** иначе как беше лозонга на Физкултурника "Европа ни слуша ли беше"?

193

до Страсбург

преди 5 години

Европейските ценности са си налице и са чудесни. Тук става дума за хора без европейски ценности, измислили врътка, как да печелят пари от други заблудени без особени ценности и елементарен житейски опит.

192

Анонимен

преди 5 години

Няма финансови отношения работник-работодател в Западна Европа, които да се осъществяват в брой. Работодателят си плаща договореното на посредниците и това може да се провери и удостовери. "Пострадалите" са се разбрали с българската посредничка и явно тя е имала ангажимент да им плаща парите в БРОЙ чрез свой човек в Холандия. Проблемът изобщо не е в реалния работодател и холандските власти. Търсете отговора в схемата, договорена между българската посредничка и холандския й партньор-посредник

191

Помислете!!!

преди 5 години

Какви консули,какви права ,какви интереси бе хора?Полуграмотни,полуинформирани хора,без език, без образование,без местен опит и препоръки незнаейки къде ще работят в една препълнена от гастарбайтери среда търсят някакви права. Ами те не могат да се изкажат не знаят езика,не са членове на някой синдикат и въобще се явяват абсолютни авантюристи.,не по различни от тези от Африка и Близкият Изток. Ние тук да не ги уважаваме много?

190

Ебасси

преди 5 години

От години чета за измамени нашенци губертчии и забелязвам много и постоянни прилики в случаите :-обикновенно измамените са от малцинствата или от някое село-НЕ ЗНАЯТ езика в държавата в която отиват.-там са с посредник- българин на който са се доверили изцяло-попадат на работодател който от ден първи ги третира като роби , но не правят нищо докато не ги изгони.-НЕ РАЗБИРАТ ЗАКОНИТЕ в страната и не знаят как да си търсят правата ако се наложи .-никакъв резервен план ако нещо се обърка .

189

Анонимен

преди 5 години

Колко удобно посредничката пропуска да изтъкне в интервюто, колко получава тя от изработеното от подлъганите от самата нея хора - дали пък в това не е отговорът на мистерията? Че всички договори за почасов труд са си легална експлоатация, която освобождава работодателите от куп задължения към държавата и работника, е факт и в цяла Западна Европа местните работници дори са в тежко положение, е факт, но в случая проблемът е в посредника. Колко й е процентът?

188

Страсбург

преди 5 години

Видяхте ли какво представляват "ЕРВОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ" ? И в ЕП в Страсбург да се оплачат, все едно да чакаш от умрелия писмо. Невиждана бюрокрация, пълнеща единствено джобовете на адвокати. Виждат, че и нашето минестерство нищо не прави, защото са д.*** и *** всичките институции в ЕС. ТОЗИ СЪЮЗ ТРЯБВА ДА СЕ СРИНЕ ДО ОСНОВИ и да се образува НОВ СЪЮЗ НА СУВЕРЕННИТЕ НАЦИОНАЛНИ ДЪРЖАВИ !!! Иначе ни чака РОБСТВО и БЕЗПРАВИЕ !!!

187

Анонимен

преди 5 години

bulgarite sa otishli u holland na eftino izgodno otslabvane...zer u bulgaria mnogo e skapo otslabvaneto vee...

186

Анонимен

преди 5 години

"Не са им дали пари дори да се нахранят" - ама момент, искате да идете някъде в чужда държава, да ви вземат на работа и още преди да започнете да работите, преди да е изтекъл един месец и да ви се полага заплата, да ви дават пари за харчене ли? Е това пък никъде го няма...

185

Анонимен

преди 5 години

a kak sa v rbg holandskite, canadskite, amerikanskite, angliiskite i belgiiskite rabotnici, nauchiha li bg ezik da si govoriat blagi razdumki s bg slujbi i bg rabotodateli?!

184

Анонимен

преди 5 години

Такива въпроси изобщо не са работа на консула на нито една държава. Виновна е посредничката и сега се прави на много загрижена и вдига шум като хвърля кухи обвинения

183

adoij

преди 5 години

истината е че всеки който знае малко езика се е оправил....тука в България не всеки се е оправил

182

ШибиРиби

преди 5 години

Стига сте ривали Запада Изтока бабината ви rъзина... къде са бг консулите и тем подобни *** които са изпратени да защитават правните интереси в чужбина? Крият се като плъхове да не им нарушат рахата, а им се плаща да лежат на сянка от същите тези нещастници.

181

Анонимен

преди 5 години

Напротив - има фантастични права на работниците в ЕС, само дето трябва да си легален работник, а не да си подведен от български посредник, че имаш договор, а реално да имаш договор с на арменския поп дядо му

180

Ф.С.В.

преди 5 години

Западният свят е двуличен - като лицето на Брюксел - Лъскава фасада и отзад един организъм изцеждащ ресурсите на слабите и бедните държави- човешки ресурси природни ресурси и всякакви ресурси-Демокрацията и "ценностите" е фалшивият параван за всичко това- истинска Демокрация НЯМА! и Права на Работниците НЯМА! Има експлоатация до пълно изцеждане и захвърляне на човекоединицата в *** (пенсиониране) Остават едни илюзии за хубав живот с лъжливи свободи и някакви ценности -като *** и род ТО!

179

Анонимен

преди 5 години

Това е морала на целия запад. Всички католически държави се отнасят така с хората. Има ли начин да клатят - клатят възможно най - здраво и като за последно. И местните съдилища ги подкрепят. Това е запада. Целия.

178

Анонимен

преди 5 години

До раща наша. За първи път чета за уредил се човек в Русия. Вярно от там не идват и лоши новини, че българин е работил и после не му платили. Все едно са умрели. Няма коментарии, няма информация на 24 часа или на три денонощия. Само твоя добър коментар. .

177

Анонимен

преди 5 години

В Чехия ако бяха работили в Панасоник сега за 6 месеца щяха да имат 3000 евро на човек спестени а те в тоа Месопрераборвателен Завод в Холандия нищо