15

До Моше

преди 5 години

Ако заболяването е генетично, то може да се предаде в потомството. Зависи как се комбинират гените на мъжа и жената. Ако и двамата родители са генетично предразположени към определена болест, то всички техни деца ще я наследят. Един от вариантите е аборт по мед. причини. По-хуманният вариант е хората с ген. увреждания да ползват инвитро клиника, където да изберат здрав ембрион. При двама болни, пък да осиновят дете.

14

Анонимен

преди 5 години

Тук, понеже не е имало такава програма, вижте къде е Япония и къде сме ние...

13

Моше

преди 5 години

Не можеш да контролираш случайно разпееделение на генетичният материал това е абсурдно чрез такива методи.

12

Моше

преди 5 години

Доказано неработеща програма Евгениката отдавна е отхвърлена!

11

Анонимен

преди 5 години

един от умните закони,другите определения нямат значение

10

Анонимен

преди 5 години

Тука има ПРОГРАМА а "СЕКРЕТНА" :) хаххаРазмножаване на един ЕТНОС с много ПРАВА и БЕЗ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.Нагараждаване на пълни *** с бонуси и луксА нормалните да умират и да се самоубиват

9

Не само там

преди 5 години

В САЩ и Скандинавия са правили същото.

8

Браво

преди 5 години

Направили са го навреме и сега жънат резултати, за това са толкова развита нация.

7

Дядо Ви

преди 5 години

Това не го знаех. Ами мирновременен геноцид как иначе да го наречем. В някои други изостанали държави подобно нещо не са си дори помисляли.

6

Анонимен

преди 5 години

В Германия също са го правили с психопати,престъпници и пр. *** като са ползвали рентгенови лъчи.

5

Анонимен

преди 5 години

А в България просто няма такава програма или поне не се прави чрез операция. Просто вдигаш цените на всичко и правиш така, че хората да нямат финансова възможност да имат деца. И те доброволно се отказват да имат потомство. Хитро, а? Хем не се занимаваш с операции, хем резултатът е даже по-добър, защото робите доброволно се отказват да раждат.

4

срснф

преди 5 години

Вчера гледах филм за същото явление, само че в Норвегия.

3

Анонимен

преди 5 години

Между 1936 и 1975 година в страната са стерилизирани 63 000 безработни, самотни майки, умствено изостанали, психично болни, както и хора от лапландското малцинство (което не спада към същия етнос като шведите). Според шведското правителство, едва 30% от стерилизациите са били осъществени насила или под натиск, и в още 10% има признаци за използване на натиск от страна на институциите. Почти 93% от стерилизираните са жени.

2

не са само те

преди 5 години

През 1934г. в Швеция е прокаран първият закон за стерилизацията. Допълнен през 1941, той поставя началото на програма за стерилизация на шведски граждани по три основни причини: расова/генетична хигиена, социална, и медицинска. Де юре, стерилизацията е доброволна. Де факто това далеч не е така, а в някои случаи е употребена и сила. Впрочем, трябва да отбележим, че подобни програми по това време е имало и в други страни - САЩ (още през 1907), Норвегия и Нацистка Германия.

1

ауу

преди 5 години

Супер!