70

Истината

преди 5 години

Истината е, че пенсиите при ГЕРБ се увеличават по-съществено, само когато има избори, примерно с 9%. През останалото време се увеличават съвсем малко - 1-2%.

69

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 75ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА!!!Ти какво си пил бе комунист? поне да беше познал абривиатурите на партиите.Леле колко сте зле, не е истина братче!

68

Анонимен

преди 5 години

При НДС+ДПС перз 2001-2005 години, заплатите се величиха с 7% средногодишно. При тройната коалиция ГЕРБ+ДПС+БСП през 2005-2009 години, заплатите се увеличаваха с над 14% средногодишно. При ГЕРБ след тях, заплатите се увеличават с 6% средногодишно. С нарастването на заплатите, нарастват и пенсиите. Избирайте кой да е на власт.

67

Анонимен

преди 5 години

Калфин е истински долен ляв.Затова когато БСП са на власт пенсиите и заплатите са замразени. От благодарност към верния им кух електорат.

66

Преминаващ

преди 5 години

КАЛФИН, ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН ! Иначе щеше да знаеш, че Българина е "спящ носорог" ! НАЛИ СЕ СЕЩАШ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РАЗЯРЕН НОСОРОГ КОГАТО МУ ПОДПАЛЯТ ТРЕВАТА ПОД КРАКАТА ?! ТРЪГНЕ ЛИ И АРМИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ ... ! Не си играй с кибрита като малко дете, а докажи, че има някакъв смисъл от онова на раменете ти !

65

Анонимен

преди 5 години

На този ли му викаха човека г..з! Този беше създателя на рИформата /предпоследната/ за пенсиите и ето ви го ефекта! Сегашния министър /бил голям ексПърд/ по пенсионно дело пък се оказа един мрънкащ, шикалкавещ чиновник и нищо друго, подобно на един друг дето оглавява сега вече като пенсионер някакъв институт и ходи да ръси акъл по телевизиите!

64

АМАн от КАлфин

преди 5 години

Публикувайте пенсиите в Европа. Срам ме е да кажа, че в БЪлгария моите родители вземат по 100 евро пенсия за над 43 години трудов стаж като учители.Колеги от Литва подават пенсии по 450 - 650 евра месечно..Имайте впредвид че престъпниците на власт от пенсии заплати помощи за раждане и отлеждане на деца не могат да откраднат нито лев.Крадат милиарди през оперативни програми на министерства и ведомства и през евро фондове.

63

за всички,и за всеки

преди 5 години

слава на починалите пенсионери без пенсии!!!

62

Циник до 53

преди 5 години

Ей *** може и да се познаваме и аз съм поработвал там --заплатите на тъкачките тогава бяха по високи от на някой други мислех ,че пенсиите им са по добри за толкова стаж? ама то на фиша много помня какво пишеше сигурно добавките бяха повече и накрая няма пенсия/ особено за работниците/...-------------Когато майка ми почина ... баща ми "получи" компенсация от нейната пенсия в размер на 20лв.Държавата - ни краде от скоропостижно починалите и пенсионери - и парите вървят за ромите

61

НЯМА ДА Е ЧЕСТНО

преди 5 години

До KOKOДругите останали да не сме работили по-малко и без образование

60

Анонимен

преди 5 години

Калфин и Чираков са вече на пенсионна възраст. За това трябва да се махне тавана, за да взимат те пенсии колкото десет други пенсионери на минималната пенсия

59

Анонимен

преди 5 години

Срам и позор. Държавата ощетява гражданите и живее на гърба на пенсионерите. Милиарди се пропиляват по неефективен начин. Кажете ми къде в Европа има минимална пенсия от 100 евро, освен в Албания? При положение, че половината пенсионери я взимат. Премахват тавана за 20 хиляди превилигировани, за да взимат огромни пенсии, когато трябва да се даде приоритет на минималната пенсия и малките пенсии до 300 лв. Държавниците не могат да разделят три кила сено на две магарета и се занимават постоянно с манипулиране на бюджета

58

Анонимен

преди 5 години

По принцип е прав, но и той е от тях. Да не забравяме кой министър при герб вдигна годините и направи така че всяка година да се качват с шест месеца. Черен ми е пред очите. Противен човек и политически труп.

57

Анонимен

преди 5 години

Таван на пенсиите все още трябва да има, докато не отпаднат годините, когато нямаше максимална осигурителна сума. Не става с 2 пъти по 3 последователни години с високи осигуровки, да зачеркнеш размера на осигуровките от почти целия си останал трудов стаж и да искаш пенсия от 20 хиляди лева. Без таван, само ако се отчитат осигуровките за целия трудов стаж, а това ще стане само със стажа след 2000 година и разбира се само за новоотпуснатите пенсии. Годините 1997-1999 са под въпрос.

56

Анонимен

преди 5 години

Калфин е прав, но по принцип самото съществуване на минималната пенсия обезмисля осигуряването на реални доходи и води до уравниловка в пенсиите.

55

А за пенсионерите ?

преди 5 години

А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?

54

Анонимен

преди 5 години

Но е много по честно ние да взимаме в парламента по 10 бона и на 3 месеца да си вдигаме заплатките с който не можем да издържаме дечицата си в Швейцария, Англия, САЩ.

53

Анонимен

преди 5 години

Честно ще е ако пенсиите са по 12.50 лв. на месец.

52

Преминаващ

преди 5 години

Калфин, както и останалите душегубци на жълтите павета да не се правят на биени мечки, че на Българина му изтича търпението ! ПАРИ ИМА ДОСТАТЪЧНО НО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ (КРАДАТ) ПО "ИНТЕГРАЦИОННИ ЕЛЕКТОРАТИ" И СОБСТВЕНИ ФИРМИ ! И това изказване за минималната заплата си е ЧИСТА ПРОБА ГАВРА ! При най-високи цени в ЕС получаваме най-ниска заплата ! Няма ли сме качество, били сме мързеливи !!! Обаче тировете летят с "некачествената" продукция към ЕС и си отработваме полагащата ни се в надницата почивка!

51

Анонимен

преди 5 години

Баце е вреден за държавата и за здравето на нейните граждани!!!