55

JJIVANOV

преди 5 години

диХАТЕЛНИ ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ се правят от мед мафията с хлор токсични бойни отровни вещества вкл тризон и белина. В България са поразени милиони още от детските ясли, терористи на власт в момента продължават да отравят с хлор токсични канцерогенни бойни отровни вещества милиони българи и гости. Отравят питейната вода.

54

до 59

преди 5 години

Климатика изсушава въздъха. За какъв мухъл говориш ? Дори в колата ако имаш запотени стъкла, климатика ги изчиства най-бързо..

53

Факт

преди 5 години

Докато все се говори за автомобилите, че замърсявали, въздуха няма да стане по-чист. Замърсяването идва отгореето на въглища, дърва, гуми и т.н. за отоплние, в тецове и т.н.

52

Анонимен

преди 5 години

Сега пък по каква причина заличавате думата "мръс..на"?Аман от криворазбрана "журналистика! Ми дума като дума. София е замърсена, да. което значи "мръс..на"!

51

Анонимен

преди 5 години

За "Балканите",но София е ужасно ***, не се диша в нея. Бях преди седмица и от слизането от автобуса ми се насълзиха очите и ми се възпали гърлото.И бях така,докато не си тръгнах.Нужни са наистина спешни и адекватни мерки. Зеленото билетче не върши работа. Така или иначе не си причинява каране на кола в този безумен град и така или иначе пътувам с обществен транспорт. Печките на твърдо си горят и в тях горят и канцерогенни ***. Колите са стари и отровни. И не е така на целите "Балкани".

50

Анонимен

преди 5 години

Истината е, че само отоплението може да предизвика наднормено замърсяване на въздуха в София, а и не само в София. Истината е, че без отопление не може, но горивата трябва да са качествени, а не да се горят гуми или отпадъчни материали, както е в някои специални райони на София. При използването на дърва и въглища с добро качество, замърсяването не е толкова голямо. За броя на жителите на София - преди години София имаше по-малко жители, но и по-малка площ. После се разшири с селата около София

49

Клима сервиз

преди 5 години

До натровенхахахаххаххаЕ точно щото си от 15 г на климатици ей затова са ти болни децата...Сигурно имаш тонове шишита от Меглио у вас и белина за мухъъла зад леглото ти...

48

натровен

преди 5 години

Глупости. отоплявам се на климатици от 15 години и не съм мръзнал при -15. Ако очаквате, че при такива температури трябва да сте по тениска и вие и съседите ви да дишате сажди, не го правете в центъра на 2 милионен град в котловина. Децата ми са с респираторни заболявания и смятам за отговорни всички *** по-долу, изразяващи менния от типа: "Не ме интересува-дядо ми цял живот е горил дърва и въглища." Информирайте се и мислете, защото и без това намаляваме и сами се изтребваме с това мислене.

47

недоволна

преди 5 години

Недоволна съм от политиците и техните игри. Да си спомним 90-те години, когато много повече хора използваха дърва и въглища дори в големите градове (в които нямаше парно, разбира се). Тогава въздуха не беше мръсен! А по селата - къде се е чуло и видяло, откак се помни българинът да се топли зимата на нещо друго освен на дърва. И сега изведнъж - печките виновни. Глупости! Господа политици, това че не получаваме вашите заплати и не си клатим краката по цял ден, не означава, че сме балами!

46

доволен селянин

преди 5 години

2020 г спират еврофондовете държавата няма пари и за това е тая луда работа всеки ден някой нов данък акциз или за каквото се сетите при бай Тошо нямаше винетки и гражданска па па се строяха пътища ся искат да посегнат на топлото утре ще сложат някаква урутка под юргана да отчитат що правите с булката и на това ще сложат данъка през ум не им минава да развият някаква икономика

45

селянина

преди 5 години

Вашите баби и дядовци едно време са се отоплявали и готвили на дърва и въглища и доживяха години които ВИЕ техните внуци ще си мечтаете да доживеете!!Вие работете от тъмно до тъмно за без пари!Стресирват ви,че ако ви изгонят от работа банките ще ви вземат апартамента и няма да имате за ядене и сметки! От кога не сте се наспивали?Ядете отровна храна,пиите зъмърсена вода!Водите заседнал начин на живот и сте изложени под постоянен стрес.Поздрави от село..

44

Мишо

преди 5 години

Що за наглост пропаганда!Дайте алтернатива и тогава пишете. Така скъп. Газ няма, няма и да има. С климатици ли да се отопляваме, на -10 с климатик били ли сте. Влага, мухъл, плесен и студен дом е климатика зимата. Духалка с топъл въздух. Подово на ток пък е невероятно скъпо. Как да плащам сметка за ток зимата по 300 лв ако заплатата ми е 1000, а имам и други разходи.Да търкам нашите билетчета ли бре нещастници. Окрадохте хората!!!!!!!!!

43

Hau

преди 5 години

Да, прави сте хората от векове се отопляват на дърва, но тогава не е имало такова струпване на хора на едно място. Някой дада пример със Смолян, който до преди 60-70 години е бил с 1/3 от населението днес и е бил разкъсан на отделни села. Чисто географски София е разположена в котловина и с население от 2 млн. души е нормално да има такова замърсяване. Дори да се премине на отопление на газ едва ли ще се подобри въздуха, тъй като има индустрия и автомобили, които също замърсяват.

42

Анонимен

преди 5 години

Стига лъжи. Хората от векове се греят на дърва и въглища, и неса имали проблеми. Някой ръси нещо,и заедено с маглата, се получават нещата.

41

Анонимен

преди 5 години

в смолян и селата на около от векове се отопляват на дърва и въглища и имат спрямо другите населени места наи дълъг продължителен живот има много хора и сега по на 80 90 и 100 години така че тези глупости за дървата и въглищата че замърсяввали наи много на практика излиза че са пълни лъжи

40

Анонимен

преди 5 години

Това е натиск отгоре, от корпорации и неправителствени организации. Втора година през ден се пускат такива статии и все зимата. Отоплението на твърдо гориво е трън в очите на другите доставчици на топло. Използва се фактът, че градове какъвто е София се пренаселиха и презастроиха, а в такова населено място изобщо е трудно да се поддържа чист въздух, защото няма атмосферна циркулация. Врагът на чистия въздух се нарича псевдоурбанизация. Селата защо нямат такива проблеми?

39

еее

преди 5 години

Едно време, кат е нямало парно и ток, а само дърва и ***, чувам, че всяка година измирали милиони през зимата.!!!!! Ай ся!

38

Анонимен

преди 5 години

Пълни глупости. С тези "финни прахови частици" се цели да се забрани отоплението на дърва и въглища за да може да пълнят гушите корпорациите /ЕРД, топлофикация, газовите доставцици.../ От появата на човека на тази планета отоплението е било на дърва, парният локомотив се е заджижвал с въглища, първите корабни двигатели също говорим за векове...а сега изведнъж станаха проблем. Трябва корпорациите да печелят а обикновените хора кучета ги яли

37

Анонимен

преди 5 години

Стадото пак го натириха в манипулативната за зомбита!Точи път господарите я карат съвсем през просото,явно защото са стигнали до извода,че това е стадо ***,с което миже да се прави всичко,което говедарят пожелае!То бива тъъпашко зомбиране,ама да заличиш хиляолетия,когато хората са се отоплявали с дърва и не са се отровили с въглероден диоксит,означава,че на Стадото може да се внушава всякаква бълвоч!И знаете ли защо?!Защото стадото си е еднотЪЪпо Стадо-о!О,Стадо-о-о!

36

Анонимен

преди 5 години

Хората се отопляват на дърва и въглища от векове. В София с какво да се отоплявали преди 09.09.1944 г., когато не е имало ТЕЦ-ове? Днес 80% от софиянци са на ТЕЦ, а и тогава населението не е било малко- към 600-700 000, и всички на въглища... и никой не се е задушил. Това са тънки манипулации. Доброволно да се откажем от евтиното отопление и станем зависими от газта, само че тогава месечен разход за отопление на семейство от 400-500 лв. ще е напълно реален, а цената за всяка зима- непредвидима.