61

Мade in bg

преди 5 години

Това и като някоя трагикомедия, трябва се гордеем ли с тази статия, истината е че и Гръка, да се премести в БГ то е за кратко, в Гърция цените са почети едно към едно само горивото и някой други не хранителни продукти са по скъпи, да не говорим за качеството.Ток вода като в БГ заплата _средна около 1200 евро чисто, пенсия минимална 600 евро.В БГ средна заплата в София 500 евро Бруто, пенсия 100 евро. Цени на имоти 3 по качествени по ниски от София. Статията пълна лъжа!!!

60

Анонимен

преди 5 години

българските пенсионери да ходят в Зимбабве , там като обменят 50 евро и ще ги носят на ръце .

59

Анонимен

преди 5 години

Спомням си заплахите на наши политици, че ако много протестираме ще станем като Гърция...Нямам нищо против да станем!

58

Solar Power

преди 5 години

Разправям аз,че живота тук е 3 пъти по евтин от Германия, Гърция и т.н. но никой не ми вярваше. Ето пресните примери. Всичко средно взето е средно 3-4 пъти по евтино тук. Включително и храната ! Например телешко бонфиле тук 25лв. в Германия 100лв. Да има някои храни по евтини , НО средно претеглено включително зъболекар или фризьор .... живота тук е 3-4 пъти по евтин. Това е истината :) С 1500 евро заплата там се живее както тук с 1500 лв.

57

Анонимен

преди 5 години

Българските пенсионери къде да ходят??? Остава Ангола, Мозамбик...Къде?

56

какво

преди 5 години

То гръцките пенсионери му намериха цаката...НО КАКВО ДА ПРАВЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ? ЯВНО НА БАРИКАДИТЕ...ТАКА И ТАКА ЩЕ СЕ МРЕ..

55

Анонимен

преди 5 години

Не е толкова скъпа храната в Гърция в сравнение с България. Не забравяйте колко голяма е разликата и в качеството й. Ние ядем ***. Гърците са хора по живота, а България не е лошо място за тази цел. Нормално е да идват при нас. Ние ходим при тях и им харесваме морето. Няма лошо. Фактите са факкти обаче - в България има голяма инфлация и рецесията започна...За българите е скъпо да живеят добре.

54

трети друг

преди 5 години

До един другБългарите обаче твърдят, че там било по-евтино или в най-лошия случай същите цени като тукИ аз се чудя какво е толкова евтиното в Гърция.По магазините цените са доста по-високи, по заведенията също.Ама какви големи били порциите, какви ниски цените ... да бе, много евтино, свинско шишче ( със 150гр месо по него максимум) и една шепа картофи 7 евро!7 броя едри скариди на грил 13 евро!Октопод (дали има 180гр не знам) 9-10 евро.Бира местна 3 евро, Хайнекен 4,5 евро.Бензин 3.20

53

до 53

преди 5 години

До пенсионеркав Орландовци

52

2+2

преди 5 години

Момент . Пенсията му намалена до 1100 евро и наем от апартамента 800 ево =1900 евр=3800лв -наем максимум 1000 и с останалите 2800лв щрака с пръсти .А че са взели заеми за 380 милиарда евро -дреме му. Гърците са единствените ,които имат стандарт без да са го заработили -само благодарение на заемите от ЕС и Германия

51

Поручик Ржевски

преди 5 години

Не се сещам кое е по-евтино в българия. Може би наемите и каките. Но качеството и на двете е катастрофално

50

popa ot razgrad

преди 5 години

да се местят...да са живи и здрави, че не дай си боже ако се разболеят и изпитат нужда от медицински услуги, ще разберат горчивата истина...

49

Анонимен

преди 5 години

До един другАбе бантускоте, това което ние твърдим е не че е евтино - а че доходите са много по-високи от вашите! Иначе цените са приблизително същите - тук един хляб е 1 евро, в Бантускотия е 1лв.Но тук например общата ми сметка за ток, вода и локално парно през зимата излиза максимум 30 евро! Вие само за парно май плащате 3 пъти повече!В допълнение тук здравеопазването е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, и получаваме 13 заплата за Коледа, бонус за Велик ден и още една заплата за лятната отпуска...К въобще можеш да си помислиш да сравняваш нормална европейска държава с Бантускотия???!!

48

До пенсионерка

преди 5 години

В Туркменистан,Замбия....места има бол,с по-нисък стандарт на живот отколкото нашия с пенсия 150 евро -охо-живот.)

47

bg

преди 5 години

1100 евро пенсия!!!Много ясно че трябва да ги намалят. В цяла западна европа пенсиите варират между 700 и 850 евро.Тия гърчуля са крали като за последно,но поне го правят за народа си, а не като нашите политици

46

един друг

преди 5 години

Много интересно - този и сънът му твърдят, че тук е по евтино и дори синът му си купувал от тук неща за в Гърция. Българите обаче твърдят, че там било по-евтино или в най-лошия случай същите цени като тук. Мдаааа, приказвайте си, не ми пречите.

45

Анонимен

преди 5 години

До Рамбир КалуджаИ е прав!Това лято в Кавала се нагледах на просяци по заведенията.

44

пенсионерка

преди 5 години

Добре,че гръцките пенсионери идват да живеят в България, но къде да отидат българските пенсионери?

43

Мезедакис

преди 5 години

Местят се гърците в България , ама временно , за по един ден.Първо минават през магазин да купят основно цигари и тютюн и някоя бутилка уиски , после хапват обилно в ресторант , накрая пълнят резервоара на колата фул и - обратно.Някои остават на казино или да ги обслужат кварталните чочарки и това е.Като отвориха границите преди години,се бяха юрнали да купуват яко евтиния , ама бързо се усетиха какви бykлyци купуват и вече се ограничиха.Това е истината , статията е измислена .

42

Анонимен

преди 5 години

Супер, това идва в допълнение на новината от чювчера за 800+ милионери. България се оправя и то благодарение на разБойко. Само лекичко се прокрадва едно леко смущаващо допълнение - пенсиите на гърците от материала. 800 и 1100 евро или 1,5 - 2 пъти средната работна заплата в България!