38

Анонимен

преди 5 години

"Висши магистрати обаче са категорични - забраната на условното наказание при катастрофите ще умножи несправедливостите."===Тия висши магистрати могат ли някак да обяснят КАК ТОЧНО И ЗАЩО несправедливостите ще бъдат умножени?!?!?!?!??!

37

Константин

преди 5 години

От съдиите и прокурорите идват много злини в България, може би най-големите. И те не носят никаква отговорност за действията или бездействията си. Аз смятам, че на пътя, а и в живота, всеки трябва да е отговорен, а като е безоотговорен стават трагедии и трябва да те съдят с цялата строгост на закона.

36

"...В такива сл

преди 5 години

съдийската милост се дължи на това, че деянието е непредпазливо... за едно и също престъпление на пътя едни съдии пращат задълго в килии, а други галят с условни наказания. Висши магистрати обаче са категорични - забраната на условното наказание при катастрофите ще умножи несправедливостите."---Какво значи не е предвиждал, нима никой в тая страна не знае, че с кола може да се убие? А след като го има 2-ия стандарт при прилагането, защо не се поиска уеднаквяване на присъдите на 3-та инстанция?

35

Анонимен

преди 5 години

До До 1Дано не излизаш с колата си от България, че има държави, в които е задължително да спреш, ако някой сложи крак на пешеходна пътека. Твое задължение е да се оглеждаш преди пешеходната и да, да видиш дали на няколко метра няма някой, който може да тръгне да пресича. Щом толкова хора се научават да спазват това правило, значи не е невъзможно.

34

trafalgar

преди 5 години

Линч за съдиите !! Време е !

33

Анонимен

преди 5 години

"Повод за неговите думи е присъдата, която Окръжният съд във Велико Търново постанови за водача, причинил смъртта на двама пешеходци на тротоар и ранил тийнейджър 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок."Да, това е срам за съдебната система. И това е причина хората да не вярват в нея. Не може за убийство по непредпазливост да се гали с перце престъпника. Жалко и срамно е!

32

bluesky1

преди 5 години

Караш по бул.Дондуков в София, през сто метра светофар, през петдесет пешеходна пътека, по средата трамвайна линия и съответно спирки на градския транспорт, което като пътна ситуация е съчетано с паркирали автомобили до пешеходни пътеки и нагли шофьори, които притискат да караш бързо...само намали до 20-30 преди пешеходна пътека и си обипкан и напсуван от шофиращите макаци на пътя....пълна ненормалщина!!!!!!...да не говорим, че може и да вали и да има мъгла....

31

До 4 до 1

преди 5 години

Това в Младост 2 ли?

30

bluesky1

преди 5 години

Ако паркираш близо до някой мол в София, където пакирането не е разрешено, от ЦГМ веднага ще ти вдигнат колата, дори и да е на място, което не затруднява движението! И правилно, закона трябва да се спазва! Неразбираемо е обаче защо не се вдигат автомобили и не се санкционират водачи паркирали на и в непосредствена близост до пешеходни пътеки или на кръстовища, при което ограничавайки видимостта към пешеходци, съответно автомобили, се създават огромни предпоставки за произшествия!!!!

29

Анонимен

преди 5 години

До СократисТези хора също са нещастни и ще бъдат такива до края на дните си...Тези хора след няколко години ще забравят за случилото се, а ако случайно се сетят, ще се радват какви късметлии са, че на сина им му се размина...

28

Tron

преди 5 години

Проблема е, че от 30 години в България НЯМА институции които по закон са длъжни да осигуряват законност, ред и сигурност на народа. И това бездействие е абсолютно умишлено. За жалост този целия хаос превърна българина в "скот" който лесно се манипулира и управлява.

27

Анонимен

преди 5 години

До Един родителАми няма да върне неговото, ама *** като въпросния убиец ще се замислят дали да карат като луди!!! Ето в това се състои смисъла на ефективната присъда! А сега знаят, че ще им се размине и не им пука за чуждия живот и чуждите деца.

26

Анонимен

преди 5 години

До Един родителТи кой родител си, на убиеца? Защо не го научи, колко опасна може да бъде колата? Една дума може да опише този зад волана - УБИЕЦ. И убииците зтрябва да получат наказанието си. Око за око се казва в стария завет! Сега ако по невнимание бащата забие отверка в окото на УБИЕЦА, дали ще му дадат 3г условна?

25

Анонимен

преди 5 години

До Един родителЧе то превенцията е в ефективната присъда.

24

Анонимен

преди 5 години

Бащата не може ли да плати 500лв. на двама от римляните с винкели, да суровакат абитуриента? И бутилка с водка да ги почерпи преди това и направо ще го осакатят до живот... Даже може и с компресор да го надуят...

23

Един родител

преди 5 години

И какво ако присъдата беше ефективна ? Щеше ли да върне детето му?!?!?! Щеше ли?Не присъди и инквизиции, а превенция, възпитание и култура на шофиране са ключовите думи! НЕ бъдете сбъркани! Мислете правилно!

22

Анонимен

преди 5 години

Думата е една - реформа в съдебната система. Как за убийство условна присъда бе юристи заспали. Ако вашето дете беше погребано, едва ли щеше да е такава присъдата. Вие сте най-най слабото звено в тая държава. Заради вас настъпва анархия, защото всеки се чувства недосегаем и е изпълнен с чувство за беззаконие. Потрес. Дано има карма :)

21

Професор Тюхчеф

преди 5 години

По непредпазливост е да спра на пешеходна пътека и идващият след мен да ме блъсне и аз да прегазя случаен минувач.По непредпазливост е да карам със 70км/ч , да спукам гума и да навляза в насрещното. По логиката на съдебния състав, всяка катастрофа , резултат от неспазване на закона е по непредпазливост.

20

баба мара

преди 5 години

сьболезнования благодарности че сте дарите органите на детето си и сте спасилиоще хора господ бави но не забравя

19

Анонимен

преди 5 години

Законите са такива, че позволяват на съдиите голяма свобода на правораздаване. Блъснеш ли пешеходец на тротоар присъдата е САМО ефективна и започва от 4 години примерно. Ама няма чисто съдебно минало, няма бил си признал и тем подобни глупости.Законът трябва да решава какви да са наказанията, а не съдиите.