42

привет от Германия

преди 5 години

До АнонименВъри тегли кредит и кажи на банката аз искам кредит с високи лихви за да се оправи малко икономиката... Айде чао.................. По време на инфлация няма да теглиш кредит , ще изчакаш да се овладее инфлацията ,лихвите да паднат и тогава ще теглиш кредит ! Да не те е хванал някой за гушата точно по време на инфлация да теглиш кредит ?! А по Жан Виденово време защо не теглих кредит ,а изчаках да влезем във валутен борд и тогава теглих кредит ? Ползвайте си акъла преди да теглите

41

Осман

преди 5 години

Не вярвам, че превратът беше театър. А Опозицията я има все още. Мисля че вашите глави са облъчени.

40

Анонимен

преди 5 години

До привет от Германия...Въри тегли кредит и кажи на банката аз искам кредит с високи лихви за да се оправи малко икономиката... Айде чао

39

Османе

преди 5 години

Не вярвай на нито дума, показвана по турските телевизии. Там е тотално промиване на мозъци. Яко облъчване. Щом турците не могат да проумеят, че Ердоган си направи театрален преврат, за да вземе абсолютната власт и да разкара опозицията, значи не става нищо от тези хора!

38

Осман

преди 5 години

Аз не разбирам от икономика и много от икономически термини. Но по телевизията излезе един финансист и разказа на *** език как се играе с курса на лирата. Три американски банки в Англия са играли с курса на лирата през ноща когато борсите не работят. Сутринта лирата стигна до 7 за долар. В момента тези операции са блокирани от турска страна. Една банка в Англия е изтеглила кредит в лири защото е играла "виртуално" с турски лири след като е нямала в наличност.

37

Анонимен

преди 5 години

Предлагам преди да се дават акъли как турците да си оправят държавата, да се замислим какво да се направи, че да се спасява България от очевидна титална разхруха. Било то нравствена, ценностна, културна и икономическа!

36

привет от Германия

преди 5 години

И сега като чета коментарите на противниците на по-високите лихви , с една дума вие сте по-големи разбирачи от икономистите ,които казват ,че по-високите лихви са средство за овладяване на инфлацията ?! Турският народ затова страда защото си избра ръководител с ниво на интелигентност колкото вашето ниво на интелигентност !

35

Анонимен

преди 5 години

Само да обясня на неграмотните журналисти - в Исляма са забранени лихвите! В нито една салафиткска страна няма лихви! Има такси за обслужване, но няма лихви. Ердоган няма как да не налага същите правила, след като е тръгнал да прави салафитска държава!

34

привет от Германия

преди 5 години

До АнадолскиРазбираш от икономика, колкото прасето разбира да свири на пиано...................Абе лилипут , това не го казвам аз л а го твърдят световно известни икономисти ! Аз поне имам глава на раменете си и се доверявам на световно доказани икономисти , а Ердоган все си въобразява ,че е по-умен от тях ! За това лирата всеки ден ще се обезценява !

33

НЕБългарин

преди 5 години

Валутен борд се прилага на държави с доказали се некъдърни управници които не са способни сами да си регулират валутата а са отстъпили това право на чужденци

32

Μα

преди 5 години

Е защо мрази лихвите *** фес??? Пак помпозни заглавия и разтягане на локуми

31

Анадолски

преди 5 години

До привет от ГерманияРазбираш от икономика, колкото прасето разбира да свири на пианоВалутния борд е за слаби държави... Като България например...Ти знаеш ли, че при валутния борд оставаш зависим от някой все и това убива икономиката на съответната държава!!!

30

Финансист

преди 5 години

Статията е пълна с невярна информация, увеличението на лихвите освен че покачва цената на валутата, но и свива икономиката, особенно на страни в увеличено вътрешно потребление, само за 2 дни турската лира поскъпна с около 17% без увеличението на лихвите, а чрез осигуряване на ликвидност на банките

29

привет от Германия

преди 5 години

До АнонименНе прочетох статията, но по принцип лихварството противоречи и на християнството, и на исляма.........................Абе вие неуките и религиозните хора сте много смешни и жалки ! Тук става дума да се вдигне лихвения процент докато се овладее инфлацията и пазара се стабилизира ! Понимаеш ?! Другият по-сигурен вариант е преминаване във валутен борд с което се фиксира стойността на националната валута спрямо долара и еврото !

28

Анонимен

преди 5 години

Икономиката е социологическа наука така че ако някъде нещо работи другаде може и да не сработи . И печатането на долари без покритие го доказва .

27

привет от Германия

преди 5 години

Как трябва да реагира една централна банка при срив на валутата.......................................При срив на валутата или трябва да се вдигнат лихвите или да се премине във валутен борд ! Но това ходжата няма как да го знае защото това не го пише в корана !

26

Анонимен

преди 5 години

Не прочетох статията, но по принцип лихварството противоречи и на християнството, и на исляма.

25

Анонимен

преди 5 години

ЕКСПЕРТИТЕ КОИТО ПИШАТ ТИЯ НЕЩА ЧЕ ВДИГАНЕТО НА ЛИХВАТА ЩЕ ВЪЗСТАНОВИ НЯКОЯ ВАЛУТА ЯВНО НЕ ПОМНЯТ КАКВО БЕШЕ ТУК В БГ ДО 180 ПРОЦЕНТА БЕШЕ СТИГНАЛА И КАКВО СЕ СЛУЧИ .......МВФ.ДОКАТО ДОЛАРА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА СВЕТОВНА ВАЛУТА В СТОКООБМЕНА САЩ МОГАТ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ С ВСЯКА ЕДНА ВАЛУТА.

24

до 23

преди 5 години

Постът ти още веднъж доказва, че всички турци сте фанатици с капаци на очите.Хич няма да споря с тебе. Радвайте му се на този изключително *** човек. Защитавайте го. Накрая *** за него. Насила хубост не става. Вие си го избрахте, вие си го понасяйте.

23

Fortis

преди 5 години

Ами сигурно защото е взел голям............заем. Ама спокойно, той от там дето е взел, лихва няма да му търсят. Друго ще търсят, само с лихва няма как да стане. :-)