57

Анонимен

преди 5 години

В София след 20 години ще стане същото, което става сега по селата. Имотите ще се продават в пъти по-евтино от себестойността им в материали. Сега в село в северна България - масивна двуетажна (бетон, тухли) къща с двор 2 декара облагороден и стопански постройки - всичко за 5 хил. лева се продава.

56

Анонимен

преди 5 години

"За имот до София ще платиш 2-4 пъти повече, отколкото за апартамент в София." С имота купуваш и земята, която до София е силно надценена. Освен това купуваш завършен имот с покрив, основи и по-голяма квадратура. Само строителните материали и труда са много повече, отколкото при апартаментите. По скоро сравнявай къщи с двор В София и ДО София.

55

Олег

преди 5 години

До tscccЩом очакваш да сенамеси държава - спукана ти е работата!

54

tsccc

преди 5 години

който и да купува и продава докато помежду стои брокера а не държавата винаги ще си на загуба.

53

До 47

преди 5 години

За имот до София ще платиш 2-4 пъти повече, отколкото за апартамент в София. Аз сега търся имот до София, но цените са 200-260 хиляди евро.

52

От сайт за имоти

преди 5 години

София, ж.к. Люлин, цени на двустайни апартаменти между 60 и 65 квадрата - между 35 хиляди евро и 55 хиляди евро, има няколко с по-висока цена. Може да купиш една и съща квадратура и за 100 хиляди евро и за 50 хиляди евро.Тристаен в Люлин около 80-100 квадрата, от 55 хиляди до 115 хиляди евро. Доста се спекулира с тези 100 хиляди евро цена на имоти в София.

51

Анонимен

преди 5 години

Хазяина пак видя балона и пак ми вдигна наема. Ама от тия дето живеят в чужбина и държат тук заключени апартаменти се споразумях с един да му плащам нормален наем и да му пазя апартамента от крадци. Така че алчните хазяи да си намират други балъци.

50

Анонимен

преди 5 години

България намалява с най-бързи темпове от цял свят. Луд е този който си мисли че след 10 години пак ще има толкова голямо търсене на жилища в големите градове, както е сега. Не само провинцията се обезлюдява, ами и столичани масово емигрират зад граница. Цените на жилищата ще паднат в пъти.

49

Олег

преди 5 години

До Анонимен 48Не, ще се вдигнат заплатите. От там и цените. Хората няма да си оставят фирмите на ***.

48

Анонимен

преди 5 години

Да вземе да удари едно 6 по рихтер София, че да видите тогава колко са реални цените на имотите.

47

Анонимен

преди 5 години

"Важно е съотношението заем/наем"Ако наемите ги вдигнат до цените на вноските по заемите, просто хората ще се изнесат извън София и ще пътуват. Няма как да си дават 90% от заплатата за наеми или на лихварите.

46

Динко

преди 5 години

Значи тези,които си мислят че панелките ще паднат скоро,нищо не разбират!Наскоро копаех канал за кабели и панелите са толкова здрави,че къртачът ми щеше да изгори.И другото тъпо клише,за заварките-заварките не са мръднали грам!Така че ако няма някакво мегазаметресение,панела няма да мръдне още 100 години!Хората в щатите реставрират 100 годишни къщи,направени от летви и гипскартон,а тука стоманобетонни конструкции за нищо ги нямаме!Това е дело на банките,тяхното лоби е призив за нови бели роби!

45

Анонимен

преди 5 години

"И кой купува?"Едни и същи хора купуват. Брокери, строителни предприемачи, фирми, банки и други инвеститори купуват единствено с цел инвестиция (наем, препродажба). Бедния българин с 600 лева заплата мислите ли че може да спести от нея за апартамент от 100 000 евро?

44

Олег

преди 5 години

До Анонимен 44Важно е съотношението заем/наем

43

Анонимен

преди 5 години

В селата останаха основно пенсионери и роми. Едните нямат намерение да идват тепърва да живеят в столицата, а вторите пък като дойдат, не плащат наеми и не купуват жилища, ами се настаняват незаконно и строят незаконно. Така че и в София скоро няма кой да идва и да ви купува и ли наема прескъпите жилища.

42

Анонимен

преди 5 години

на панелите най-чести текат баните. А там фиксиращи "уши" няма.

41

Анонимен

преди 5 години

Вече намаля търсенето и затова гладните брокери почнаха да плащат за рекламни статии.

40

Анонимен

преди 5 години

Цените в София са нереално високи. В северна България - нерално ниски. Но хората от провинцията, които идват в столицата ще свършат и в един момент и в София предлагането ще стане повече от търсенето.

39

Олег

преди 5 години

До Анонимен 37АМи добре. Ама когато не текат дугите. А на много панели текат.

38

Анонимен

преди 5 години

Аре бе, тия пусти панели нали трябваше вече да са паднали? А те не само че не са паднали, а и се държат стабилно. Даже може да надживеят новото строителство, като се има предвид качеството на последното.