133

Перко

преди 5 години

Да бяха избили всички български комунисти в Съюза

132

Демократ

преди 5 години

А Путин защо арестува талантливите девойки от "Бунтовната ваrина"? А? Това демократично ли е? А?

131

vlady

преди 5 години

Ако беше 1937г. сегашните управляващи в Русия щяха да бъдат от първите разстреляни за диверсионно-вредителска дейност (здраво групово крадене).

130

vlady

преди 5 години

До АнонименБлюхер е профукал бюджета на Далекоизточен Военен Окръг за скъп алкохол, скъпи дрехи и бижута на младата жена и т.н. и така го е докарал до небоеспособно състояние, довело до големи загуби в пограничен конфликт с Япония. Не е подготвил отбранителни съоръжения, не е провеждал учения, не са извършвани своевременно ремонти на бойната техника и т.н. За тези изпълнения напълно е заслужил разстрел.

129

Анонимен

преди 5 години

Единия от обвинените с Димитров за подпалването на Райхстага също изчезва там. Вълко Радински, Тодор Грудов.Самият Димитров оцелява благодарение на огромния си световен авторитет тогава. Иначе хич не е долюбван от Сталин, но за него в различни мемоари на руснаци срещам едни и същи впечатления от срещите им с нашия човек.Или са преписвали един от друг, или са били обективни. Всички отчитат мащабността на неговия ум и виждане на държавните и световни проблеми.

128

Анонимен

преди 5 години

Стотици български граждани са репресирани и разстреляни и сега руснаците се правят на ни лук яли вместо да публикуват имената и данните на тези хора и платят обезщетение на роднините. Тук трябва да се носи отговорност- това са чужди граждани и са убити по най- бандитски начин по скалъпени обвинения и с помощта на Димитров и Коларов.

127

Анонимен

преди 5 години

Българските комунисти и те там са избити! Останали разни мекерета, предшествениците на днешните герберюги и те са взели властта след Девети и Десети! Георги Димитров и той там почина след успешно лечение през 1949...

126

Ла - 5

преди 5 години

,,От началото на войната в България за пръв път спяхме и се чувствахме сред свои, като у дома си! Така беше в Габровница, така беше и в Брегово. В полковата столова се хранехме само на обяд!'' - Н. Скоморохов - летец, Герой СССР! И когато внезапно ги вдигнали на запад, след няколко дни поискал разрешение и началниците му разрешили един полет назад да се сбогува с българските си хазаи!

125

Анонимен

преди 5 години

Заглавието на статията е много вярно и правилно!Само облагодетелстваните от техния режим и децата им ревът за същия режим защото сега трябва да работят за заплата!Тогава по времето на кпсс лежаха и ядяха и взимаха безплатни жилища и коли на безценица!

124

Анонимен

преди 5 години

До Калеко Алеко 136Каква "интелигенция" бе??? Изчистили са явно предателите! То е все едно ако отстранят навални, да кажеш че той е "интелигенция"....на това ...бррръъъъъ.......Разбира се не става въпрос за "отстраняване" във физически смисъл..........махни ги от властта и те НИКОМУ НЕ СА НУЖНИ!!!

123

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 130Стига с тия заплати бе!!!! Я ми кажи колко струва една къща от талашит в Калифорния или Флорида! Няма да ти стигнат три живота да си купиш такава "къща" с тези "големи заплати"!! Да не говорим, че В КРАВАРИЯТА ВСИЧКИ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЖИВЕЯТ НА КРЕДИТ!!! А на всичко отгоре и крадът от целия свят! ЗАЩО ПЕЧАТАТ ВСЕКИ ДЕН НЕОБЕЗПЕРЕНИ зелени хартийки? Да не би НЕЩО да произвеждат?? А и защо ТАКА РЕВЪТ СЕГА, ако всичко им е наред!!!ЗАЩОТО НЯМА КАКВО ДА КРАДЪТ!

122

Анонимен

преди 5 години

Ердоган вижте какво ги прави, иначе ще му се качат на чaлмaта! Били интелигенция! Само бой ги вкарва в пътя! Блюхер, Млюхер - повечето са били реални и потенциални английски агенти! Жалко, че успяха да разрушат естествената дружба между Русия и Германия преди ПСВ и между СССР и Райха през ВСВ!

121

изнервен

преди 5 години

До 133 анонимник и всички други подобни. И това, че англичани и американци са вършили подобни неща трябва да оправдае зверствата на болшевиките ли?

120

Анонимен

преди 5 години

Човешката история е кървава. Войни, революции и терор в мирно време. Насилието е белег на света и през 30-те, и през 50-те години.Агресия, агресия. И насилие. Та до ден-днешен. Победителите обаче никой не съди.Войната е мир. Невежеството е сила. Насъсквай и владей.

119

Анонимен

преди 5 години

В този зверилник се е създала идеална атмосфера за нагаждачи и кариеристи да злепоставят и унищожат другарчето, което ги превъзхожда и им пречи. И този народ когато бе нападнат от Хитлер успя да се вдигне и да победи, въпреки липсващите и неадекватни началници, а на тяхно място да излъчи нужните на момента от собствените си редици.

118

Анонимен

преди 5 години

С нашествието на англичаните в Австралия, коренното население (аборигените) намалява в пъти.

117

Боби

преди 5 години

ПродължениеСталин с УЖАС разбира че ако се появи някой като Троцки в СССР пре спокойно може да избухне гражданска война на базата на групировки дори и в СССР Компартия - Остави Сталин сам е отгледал войски и командири които могат да се ползват от противниците му да го унищожат него самияРешението е радикалноОт това решение страда СССР до 1943 година когато на смяна на старите командни кадри платено с кръв прескъпо застава новото поколение командириВ крайна сметка Сталин Печели Войната

116

Боби

преди 5 години

Естествено никой не е вникнал в тъй наречените репресии 1937 годинаСлед индустриалния бум от началото на 30 години Сталин смята СССР и Червената армия за световен фактор ... Колко се заблуждава. По това време избухва войната в Испания и СССР доставя помощ на републиканското правителство. След намесата на Германия на страната на Франко става страшно - нито техниката, нито тактиката, нито военните са подготвени за съвременна война - но са подготвени идеално за ПАРТИЗАНСКА ВОЙНА - такива командири

115

Анонимен

преди 5 години

САЩ Е ЕДНА ПРОСТА КРАВАРИЯ, ЕВРОПА Е ПОТЪНАЛА В РУИНИ- НАПРАВО СА ФАЛИРАЛИ , ОБАЧЕ ЗАЩО СЕ ОГРАЖДАТ С ЕДНИ ОГРОМНИ ОГРАДИ- Я ДА ВИДИМ- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ПРОСТА КРАВАРИЯ ОТ 7ДОЛ ДО 16 ДОЛ НА ЧАС В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЩАТА, В ЕВРОПА 1500/1900 ЕВРО МИН ЗАПЛАТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ДЪРЖАВАТА ТУК 510 ЛВ. В РУСИЯ ОТ ТАЯ ГОДИНА 280 ЛВ ДО ТОГАВА 240 ЛВ. ЗАТВАРЯМЕ ГАДНИТЕ СИ ПЛЮВАЛНИЦИ И ЗАПОЧВАМЕ ДА ЧЕТЕМ ИСТОРИЯТА- Е ПАК СТИГАМЕ ДО ГУЛАГ И МИЛИОНИТЕ ЗАГИНАЛИ ТАМ, ДО КАТИН И ИЗБИТИЯ НАУЧЕН И ВОЕНЕН ЕЛИТ НА ПОЛША

114

Fallschirmspringer

преди 5 години

През тридесетте години съществуват голям рой фракции групи вътре във ВКП/б/,основни фактори в това разделение са Троцки,Каменев,Зиновиев,Бухарин,Редек и други.Някои от тях имаха огромно влияние във висшия команден състав.Сталин отчита международната обстановка,изолацията на СССР и опитите най-вече на Англия,да насочат агресията на Хитлер на Изток.Сталин разбира,че с тази нееднородност на Партията, невъзможно е да обединят народа,да мобилизират индустрията и армията.Освен това не завършило превъоръжаването армията с нови оръжейни системи.Той е смятал,че превъоръжаването ще завърши някъде към