18

Питър

преди 6 години

До Анонимен 18Да, казал си "пазарите", което е на практика същото, тъй като "парите" (инвеститорите) са "пазарите". Борсовите индекси имат толкова общо с реалния икономически ръст, колкото лодката без гребла с морето. И новобоядисана да е лодката, всичко зависи от морето, а не от нашето доверие в нея. Тъй като може да стигнем, а може и да не стигнем, където искаме... Колкото до брексит, смея да го твърдя, тъй като живея във Великобритания от 11 години и познавам отлично хората

17

Анонимен

преди 6 години

До ПитърАз никъде не съм писал "парите реагират", нито пък имам намерение да ти обяснявам какво е борсов индекс, акция и т.н. каквото съм искал да кажа съм го казал, че не си разбрал... не ми е проблем.Но ще ти кажа още нещо - щом мислиш, че англичаните дават мило и драго да се откажат от Брекзит, значи е по-добре да спреш да мислиш. То виж колко е просто, ако беше вярно, те щяха да зарежат Брекзита, а те вместо това бързат, защо ли?

16

Анонимен

преди 6 години

По-лесно е да се разруши отколкото да се построи. От там идва силата на левите.Естествено е на Тръмп да му е трудно и вероятно няма да постигне много от целите си. Но той ще остане в сърцата на хората. Дори на теци които сега го мразят.Навремето Хари Труман е бил наричан най-лошия президент на САЩ. Но сега той е един от най-тачените.

15

Бай Чобан

преди 6 години

До БългаринКрадците, убийците, но особено "демократите" са убивали, убиват и ще продължават да го правят в много по-големи размери, но за сметка на това с нищо не са допринесли за благото на Родината и Народа си.

14

Питър

преди 6 години

До Анонимен 6Айде, тогава, като знаеш толкова, обясни на аудиторията какво значи "парите реагират" и "борсови индекси" и как пък това се вписва в понятието за "икономически растеж". То и след новината за брексит борсовите индекси тръгнаха нагоре заради слабия паунд, но в момента англичаните биха дали мило и драго да се върнат обратно преди състоянието на лудост... Или си от хората, мислещи, че щом вестниците напишат "кризата изтри милиарди от сметките на богатите" наистина нещо е станало???

13

Българин

преди 6 години

До 10: Бай овчар, и затова убиваха, защото бяха "честни"? Трудно мислиш, овчарино комунист!

12

Бай Чобан

преди 6 години

Като гледам как сте ми цвъкнали минусите, а на "умния красавец" отдолу, плюсовете, то ще има още дълго да се чудите по форумите, защо нещата не се получават... докато в един ден останете без интернет, после без къща, накрая без държава.

11

Хм

преди 6 години

Очевидно Сорос не може да прежали загубата на контрол над Белия дом!Всички близки до него медии бълват огън и жупел от сутрин до вечер.Подконтролните му НПО-та-също.Ама време е да се укроти-Ротшилд,който стои зад Тръмп е много по-силен!

10

Факт

преди 6 години

До АнонименУпадъкът на Америка докара Тръмп,а не Тръмп докарва упадък за Америка....Методите му за възстановяване на САЩ са доста спорни,но кой знае,може пък да се окажат ефективни.

9

Бай Чобан

преди 6 години

До МнениеНяма богат, пък бил той умен, или - не, който да не е мутра, бивш партиец, крадец, убиец и мошеник. Просто няма такъв, а и няма как да има, честните хора не крадат, не мамят, не убиват... и си стоят бедни.Затова в онзи период от 1944 до към 1980г. простите селяни които управляваха България, направиха много повече за народа си. Бяха прости, но честни, а колкото по-умен е един крадец, толкова по-бедна става държавата която управлява.

8

Мнение

преди 6 години

Има пари Тръмп , избрали са го за президент и ще решава нещата.Вие вижте и коментирайте в България кой и кои са взели властта и как решават живота на данъкоплатеца.Цялата власт на народа беше мотото на комунистите.Народа трябва да се управлява от богат и умен човек, не от мутри и бивши партиини другари.

7

Анонимен

преди 6 години

Света харесва Тръмп.https://youtube/watch?v=RR-ThbuMKRA

6

Анонимен

преди 6 години

До ПитърДобре е да ни обясниш, но за целта, трябва първо ти да си наясно с материята:). В читанката която си прочел в някой третокласен икономически бордей, наречен у нас ВУЗ, може и да ги пише тези работи, но реалността е друга. Пазарите реагират мигновено на сигналите идващи от президента на САЩ. Борсовите индекси вървят нагоре, 86 рекорда са отбелязали. До колкото икономиката на САЩ е спекулативна основно, то Тръмп се оказа блестящ избор за Америка:)))

5

942062-46-9

преди 6 години

и какви са икономическите успехи на САЩ ???Обама / колкото и да не го харесвам /, се опита да прокара един по човечен закон за здравеопазването , и обикновените хора да имат достъп до лекар А Тръмп - естествено иска да го махне намали значииииително данъка за богатите корпорации , и богатите хора въобще , за го увеличи за бедните .А външната му политика - мелания ли му я движи / бомбардирането на Сирия /!!!А беше обещал ,че САЩ ще спрат да се бутат навсякъде и да трепят хора

4

Питър

преди 6 години

До Анонимен 3Айде пак да обясня. Тъй като много хора НЕ разбират от дума. "От една година САЩ са в икономически подем" - Икономическите политики искат време, за да се прояви желаният ефект. Най-често е от 2 до 4 години. Тръмпунгелът е на власт от 1 година, а едва последния месец публикува (дори още не е пуснал в действие) икономическата си програма и идеи... Тъй че, колкото и да не се харесва някому, "успехите" на тръмпунгела в икономиката са всъщност успехи на обонго

3

Анонимен

преди 6 години

Още не мога да разбера, какъв е този масиран рев в медиите срещу Тръмп. Пълна противоположност на хвалебствията с които същите медии заливаха Обама и Клинтън. А те какво направиха за САЩ? - нищо добро. От една година, САЩ са в икономически подем - 3% икономически ръст, за най-развитата страна е огромен успех, това не е бананова България в която и 10% ръст да има, няма особено да се усети защото сме дълбоко на дъното.В Близкия изток САЩ нямаха съюзници, Обама ги излъга всичките, не е виновен Тръ

2

Анонимен

преди 6 години

Тръмп много добре напипа пуласа на американците, и каза на глас това, което всучки те мислят - че ПОВЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ. Но старите много яко са се окопали. И всичко, което се опитваше да прави се сблъскваше с яростна съпротива. Ако беше по-силна натура като Кенеди, до сега да са го очистили. Но разбраха, че могат да го пречупят. И го правят. За какво да го убиват и така им върши работа.

1

****

преди 6 години

Стига сте ни занимавали всеки ден с този изперкал клоун,кой го интересува това,да му мислят краварите,а не ние.