129

да

преди 6 години

Много добре. Казаците не са руснаци, че да им ползват кирилицата. Тия държави в Азия са под контрола на Русия още от времето на СССР.

128

Anonymous

преди 6 години

Кирилицата е уникално българско творение и няма нищо общо с комунизма, нито с Русия на Путин днес.Тези, които искат да я сменим с латинска азбука са национални предатели, които съзнателно или не, работят за чужди интереси.Заслужават да бъдат изгонени от България завинаги, да им се отнеме БГ-гражданство, но преди това да им се насинят задниците от бой.

127

Бож.

преди 6 години

Сега Казахстан ще прави азбука по типично турски образец а от Кирилицата се отказва,понеже съвецките "хора" му я бяха натрапили със сила. Очакваме и Македония да се откаже: Кирилицата е Българска а азбуката на Филип и Александър е типично гръцка!

126

Анонимен

преди 6 години

На път съм дъ се съглася с Иво Христов. Наистина не зная колко точно процента са деби.лите в България, но четейки някои коментари разбирам, че никак не са малко.

125

пък,

преди 6 години

То английският и другите езици които ползват латиницата са си абсолютни шльокавици.Пишеш едно,четеш друго."Честито" им на казахстанците-нека се обезличават.Стават зрънце ориз в чорболяка от латиница.

124

бомел

преди 6 години

Ами вижте само какви глупости се пишат под мене :"настъплението на английския","операционна -с-***","програмисти"..Русия не може да обучи,сигурно е така според чифа и нямат и хак спец.Тръмп е луд да -вече е сигурно!Искам Чифи да ми напишеш на немски(ш) и (щ) с колко букви се пишат-латински с апострофи ако щеш.А за това дали Казахстан ще търси нещо друго ,може да съдите кой Президент беше на парада на 9-ти май 2017г.в Москва.

123

Анонимен

преди 6 години

До Анонименпапството води тази битка от времето на Борис Първи, но вместо латинци - неква мишмаш имитиция на римляни шльока из планетата

122

Анонимен

преди 6 години

Толкова *** и примитивен, че чувайки непозната дума англоезичните често питат как се пише! В българския е невъзможно да сгрешиш дори измислен брътвеж, всичко е ясно откъм звук и буква! Аз също нямам нищо против английския. Само внимавайте да не заприличате на сърбите или макетата които пишат наляво и надясно дори в официални документи, текстове по телевизийте си на шльокавица , на кирилица или както им хрумне. Да умреш от смях...

121

140-II

преди 6 години

...деца-аутистчета. За голямо учудване, първо проговаряли на английски, а после - набългарски. За мен няма учудване - английският, език без родове, падежи, склонения и т.н.затруднения, се говори много по-лесно, от другите европейски езици. От всички европейски езици! Поне го говорете добре, галfони полуучени! Защото са смешни повечето, които твърдят, че знаят английски. То американците не го знаят!Накрая - тук се начетох на опуси на абсолютни родоотстъпници и предатели! Трябва да се изчистим!

120

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 84"..английският е основният говорим език на Планетата"Хубаво де, да го говорим при нужда, да четем! Това не означава, че ще го приемем наместо нашия! Какво значи "английският е лингва франка."? Ами едно - че е изместил френския от първото място по употребление! Което пък значи, че някой дев може да стане така, че мандаринът да стане лингва англеза". Има логика!Сега кротко обяснявам, защо има този успех. Защото е ***, изумително ***, примитивен! Моя близко се занимава с деца

119

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 88Прав си, затова от 80-те % ти сложиха толкова минуси. Прабългарите се от тюркската народностна група, от която после са излезли и турците. Тюркските езици удивително сеприличат. Има едни таблици на Сводеш (намираеми са!), където се сравнява ограничен брой коренни думи в разните езици по групи. Разгледайте го! Много интересно е! Вижте големите разлики в келтските езици, в германските и значителната хомогенност в славянските и тюркските. Важно: четивото е за 20-те %!

118

Анонимен

преди 6 години

Източникът на информация е ДПА! Шайсетата не знаят знаменитата реч на великия българин Георги Димитров пред съда в Лайпциг, че "когато немските крале са говорели на немски само с конете си, в България е имало писменост..." ( съжалявам, че не мога коректно да я цитирам, забравил съм я!). Латиницата е разпространена от римляните, но е също преработена елинска писменост. Колкото до "културните хора" и английския език, напушва ме смях - американците ли са еталонът за култура? Учете китайски! Иде!

117

До 135

преди 6 години

Ей такива като теб са от 80% процента за които говори Иво Христов. Не мога да повярвам че има такива плитки хора. Ти си пример за това. Отричането на нещо такова, е проституиране на най истинското в един народ. Аз знам че вече изпростяхте изключително много и че вече сте съгласни и душите си да продадете, но си давам сметка че не става въпрос за отделни случай. Вече е масово. България никога не е била в такава социална катастрофа и с такова изпростяващо с гигантски стъпки население

116

Аз

преди 6 години

Кирилицата е НАША българска (създадена от Климент Охридски) и *** трябва да ни плащат годишен данък, за да я ползват.А пък английският език така или иначе се е наложил като световен и всеки уважаващ себе си човек е длъжен да го знае.

115

Анонимен

преди 6 години

Само русофилистичните рубладжии възприемат кирилицата като нормална азбука. Аз искам за себе си и децата си азбуката на прогресивното човечество към което принадлежим и ние. Не ща азбуката на ***..

114

Анонимен

преди 6 години

Време е и ние да изхвърлим тази комунистическа азбука. Чрез нея сме троянски кон на раша в ЕС. И ние най-писле да пишем на латинец, на която пишат всички цивилизовани държави по света.

113

Анонимен

преди 6 години

Каква идея дадоха на тукашните продажници и подмазвачи на Брюксел. Ние вече цялата си идентичност продадохме. Отрекохме историята или просто я променихме. Даже и на киселото мляко чак се посегна. Очаквам и розовата долина скоро да не изпълнява някое изискване на Брюксел и да я изкоренят. А пък това за махане на кирилицата е направо идея. На много хора ще се хареса. Очаквайте предложение в парламента. Тогава ББ може да си спечели още едно потупване на Юнкер по рамото за послушно поведение

112

Anonymous

преди 6 години

Назарбаев е типичен средноазиатски диктатор. Завоят да не се окаже към въвеждане на законите на шериата?

111

Анонимен

преди 6 години

Ние след десетина години ще учим китайски.

110

Анонимен

преди 6 години

Никой от Вас негодници не знае къде е заровено кучето..Руския вече не език на науката, за да можеш да се обучаваш трябва да знаеш английски.