32

Анонимен

преди 6 години

По възможност въобще не теглете кредит, дори и от банка. У нас както и в Русия лихвите са много високи.Банката веднъж като ти отпусне кредит и после ще се опита да те маниполира за да те излъже. При мен пробваха и то много настоятелно, но не им се получи. После като изплатиш кредита ще те атакуват по телефона и по пощата с обаждания и писма, даже по телефона ме натискаше една да съм теглил кредит за нещо, което не ми трябва. Отделно писмата всеки месец с "промоции" за кредити, отделно sms-ите.

31

Димитров

преди 6 години

До tangraДонякъде си прав,но ако прочетете имената на тези които са влезли в РЕМС /младежката организация на БКП преди 44година на миналият век,ще Ви се опулят очите все едно сте видели таласъми. Много деца на богати чорбаджии са членували там,от скука и наличие в изобилие на тостостерон и разни други пуберски хормони.Понеже си барали оная си работа по цял ден - докато другите деца работели кърска работа и учели колкото им позволявало финансовото състояние на родителите им.

30

Анонимен

преди 6 години

Е те партизаните само са крадяли също като ЧСИ.

29

tangra

преди 6 години

Ето така са се появили партизаните. Като оставиш човек без надежда или ще убие себе си или някой друг.

28

финансист

преди 6 години

100% съм съгласен, че таксите на чси, особено за малки задължения, са много високи. В статията обаче, примерът не е точен. Най-често сумата на малките кредити набъбва от клаузите в договора за кредит. Например 300% лихва по забавените вноски. Така при ЧСИ отива сумата на дълга по кредита, + вече начислените лихви по договор. Ако е възможно теглете от банка, не бърз кредит.

27

Анонимен

преди 6 години

Добре дошли в комунистическа България, където човекът е нищо, а разни институции са по-важни.

26

Бай-Кольо

преди 6 години

Колкото и банално да звучи ..."във всяка държава има неква мафия...тук у нас обаче...мафията си има държава" Хубав ден на всички- спете спокойно деца,някой ден ще потропат и на вашата врата" щот сте не народ...а ***...и с туй ще завърша ! НЕЩАТА ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОВАРЯТ С ПРАВИЛНИТЕ ИМ ИМЕНА ! ...така поне мен са ме научили още от малък.

25

Анонимен

преди 6 години

ЧСИтата са кошмар за обикновените хора, и нищо за мошеници, шведи, политици, адвокати, съдии, полицаи и т.н. сг.а.н.

24

маке

преди 6 години

кат има двама трима от чси обесени на мегдано ке се оправят нещата

23

ей

преди 6 години

Не вярвам че така лесно ще се приемат промени защитаващи хората,ЧСИ разполагат с много пари и ще обърнат пак нещата.

22

слаба, слаба държава

преди 6 години

......Потресена съм, защото дефакто ние нямаме никакви права в тази държава.....Права има, но ако се упражняват по неправилен начин се получава обратен ефект. Както е речено, който плаща зле - плаща два пъти, та и повече може. Правата не се упражняват със жалби до вестници, сайтове, със знания от интернет и съвети на комшийки. Ако се е консултирала от самото начало с адвокат, вместо да се набутва на ЧСИ-тата, сега нямаше да е на това дередже.

21

лошо

преди 6 години

Всички ЧСИ са милионери,но никой не знае те плащат ли данъци за огромните суми който ограбват от хората,както те грабят и турците не са грабили...

20

факт

преди 6 години

Грабежа на ЧСИ е законен,така постановява съдът,борбата е безмилостно жестока ...

19

Азз

преди 6 години

До АнонименМи дай да коментираме кой издава изпълнителния лист въз основа на тази "запис на заповед". ЧСИ-тата работят само когато им е представен изпълнителен лист издаден от БЪЛГАРСКИЯТ СЪД. Така че нещата не са толкова черни и бели колкото си мислиш....

18

Анонимен

преди 6 години

До АззМи дай да коментираме и празния лист с хвърчащ подпис, наречен "запис на заповед" и неограничените възможности за злоупотреба, които предлага тъй нареченото българско законодателство.

17

до 11

преди 6 години

И аз не съм кредитополучател, нито съм имал вземане-даване със ЧСИ, но се сещам за ред други истории с подобен край (не само даваните по разните медии).Драмата е, че в този бизнес има много далавера и всичко опира до почтенността, съвестта и липсата на недобронамереност на кредитора, съдебния изпълнител, разнасящия призовките и т.н.За съжаление, поради ред причини мнозина от тях злоупотребяват.

16

Азз

преди 6 години

Че от ЧСИ-тата има недобросъвестни е факт.Но аз като работеш в тази сфера мога да ви кажа, че от упоменатите 1400лв. и 560лв. не повече от 250-300лв. общо са за ЧСИ. Всичко друго са лихви, неустойки, разноски пред районен съд и адв.хонорар или юрк. възнаграждение, които се изплащат на взискателя. И това е така по действащото българското законодателство. Друг е въпросът, че 1400лв+560лв=1960лв./пак немалко пари/, но далеч от гръмкото заглавие от 590лв. до 5000лв...

15

Анонимен

преди 6 години

Който плаща лошо - плаща два пъти.Основен принцип в правото. Друг принцип е, че договороти се за това, за да бъдат спазвани.След като не си плащал дължимите месечни вноски от какво се оплакваш. Върху не внесената месечна дължима вноска тече лихва. И за това ли са виновни ЧСИ. Освен това ако има нещо нередно има адвокати, има консултации.Вярно е,че българиина е едвокат и знае руски по рождение.Аз не вярвам на написаното. Пишете колкото искате минуси.Това може и да радва някои, но аз не вярвам.

14

и

преди 6 години

как не се научиха тези хора че пари от лихвари и бързи кредити не се взимат. Дори една кредитна карта с големите лихсви е много по изгодна ако си закъсал толкова.

13

Анонимен

преди 6 години

Преди да залъгват хората с хонорарите на адвокати и ЧСИ депутатите да отговорят на следните въпроси:1.Кой допусна да се приеме, че длъжникът се счита за уведомен относно цедирането на дълга с получаване на исковата молба а не изрично?2.Кой допусна съществуването на колекторски фирми, които имат публични задължения към държавата /пр.БУЛПОЙНТ2015 ЕООД дължи на държавата 28 000лв тях никой не ги търси/3.Защо не се въведе 10 год.абсолютна давност а не частен фалит.4.Да се пресече банковото лоби в НС