22

Анонимен

преди 6 години

Що хала Мадрид , не ги остави тогава селяните в Барселона ?:) хахах ще ви цъфнат заднициите за 2 години.

21

Анонимен

преди 6 години

Хала София, време е да сложим визи за селяните

20

Пикасо

преди 6 години

Испанците са известни на света със своите известни имена на конвистадори:1./ Кортес - унищожил цивилизацията на ацтеките.2./ Писаро - съсипал империята на инките3./ Диего Ниагро - поробил Чили, Перу и Аржентина.Какво искат сега да съсипят живота и културата на баските ли !?Колкото до тези загрижени соросоидчета тревожещи се къдеще отидат каталунците след отцепването си от Испания,ще им кажа направо:Там където ще отиде Великобритания след Брекзита, а именнокъдето са Швейцария и Норвегия.

19

Анонимен

преди 6 години

До 16Охх царю ...изнасяло се извън СФ ? От кой се изнася бе от бащата ти ? СФ е развита само поради една причина . Услояване на бюджетни пари по чист и нечист начин. Бизнес локация е Лос Анжелис, Мюнхен , Токио ! Ти каква бизнес единица си без да създаваш нещо ? Това Метро за милиарди , как го плащаш при положение , че масово живеещите в СФ даже не са регистрирани там ? ***.

18

до 17

преди 6 години

Докато преобладават селяните, България ще си остане селска държава, не случайно е на това бедно, злобно, хейтърско дередже

17

мнение

преди 6 години

Въпреки всичко и "софиянци" и "провинциалисти" - неслучайно пиша и двете думи в кавички - и хората от Северна България, и хората от Южна България, сме част от един народ и докато не го осъзнаем, а слагаме непрекъснато разделителни линии помежду си, животът в България няма да стане по-добър.

16

скънка

преди 6 години

ако видите географското положение на каталуния, ще разберете защо Мадрид е против отделянето й от Испания. Пристанища,туризъм,връзка между Франция и Испания,все търговски обмен, който е важен за испанската икономика. Няма да мине този референдум.По втората тема - София никога не е бил индустриален град.И никоя столица не е.Производството се изнася извън столицата,а пък в обратен ред бизнесът се съсредоточава там.Столицата е бизнес точка,не индустриална единица.

15

Анонимен

преди 6 години

Проблема на Каталуня е точно този, за който говори този "софиянец". Каталония примерно генерира 5 милиарда на година, а държавата и връща 700 милиона общински бюджет. Там е недоволството.Както става във всяка държава . Столицата харчи пари идващи от други области , а те боксуват. Сега Мадрид ще им предложат по голям пай и всичко ще се спре. Както трябва да направят и нашите морски и зимни градове.

14

Анонимен

преди 6 години

Да преброим селяните: който е от София +, от провинцията -

13

Анонимен

преди 6 години

До 10 Това е твой проблем, че знаеш само за созопол и баничките :) Явно си "стабилен" софиянец хяхахахСофия не произвежда нищо . Производствата с храна, зърно , минерална вода, индустрията , туризъм и всипко е извън СФ :) София е един изкуствено съда ден град от бюджета на работещите градове. Т.е. отцепвай се, когато решиш ...И гледай да е по-скоро.

12

Zzzz

преди 6 години

Свобода за Каталуния .

11

Окомер

преди 6 години

Интересни са призивите"Не ви трябва независимост". Защо не прочетат за разделянето на Чехословакия -тихо и цивилизовано. Може да се сравни и разделянето на Югославия с войни и геноцид.

10

до 8

преди 6 години

Созополските и балчишките бабички хазяйки големи доходи генерират от миризливите си квартири, само дето не ги внасят в хазната, а ги мятат от балкона на ало апаши, хахаха

9

До 6

преди 6 години

Напротив, София я хранят останалата част от България. Софиянци си присвояват ние пяеи и вземат по 1500-2000 лв заплата, докато ние в провинцията превишава гръб за 400-500 лв.Подобен е проблемът в Каталуня я - на Мадрид им изсмуква всичките пари.Затова и възстанаха срещу централната власт, тоест срещу тамошните Суджуци.Пожелавам успех на каталунците.От запалителни ни сънародници не очаквам нищо.

8

Анонимен

преди 6 години

До 6Виж колко пари генерират морските градове и зимните и после може да се отцепваш :) Даже, ще направиш Добро . Хахаха ***.

7

Анонимен

преди 6 години

Поне се видя истинското лице на ДЕМО-КРАДЦИТЕ. Референдуми - само когато са ни удобни (мюсюлманско Косово и мюсюлмански Кюрди стан) и забрана на Референдуми те, когато не ни изнасят (Северна Ирландия, Донецк, Луганск, Баския, Каталуня).

6

до 5

преди 6 години

София храни цяла България, време е да се обяви за независим град, останалите *** да се оправят сами!

5

Анонимен

преди 6 години

Барцилона - испанският Кюрдистан, следва Лондон да се отцепи, после Флоренция, София... и се връщаме в средновековието да го играем на градове-държави

4

анонимен

преди 6 години

испанското правителство е пратило армията в изборните секции да не се повторииспанската революция от 1936 г защото ще стане гражданска воина историята сеповтаря

3

Факт

преди 6 години

Централното правителство в Мадрид тотално сбърка с подхода си към проблема!Силовия подход,дори и да спре временно сепаратизма,поражда силни центробежни настроения,дори хора,които преди са били против отцепването ще се радикализират.Трябваше да се проведе дебат за ползите и вредите от това действие,да се обясни защо е вредно!А загубите наистина ще са по-големи,Испания и Каталуния ще бъдат драстично отслабени и всичко това пред лицето на ислямското нашествие!