45

Анонимен

преди 6 години

Немските са най-добри.

44

до 47

преди 6 години

След като разбрахме, че карбураторът бил статична технология, която само смесвала въздух и гориво, които после се телепортирали към двигателя, искам още вицове. Разкажи как карбураторът не е крайно неефективна технология и как автопроизводителите са го заместили с инжекцията заради таен заговор да подринат авторитета на карбуратора.

43

шматка

преди 6 години

До 45Тя и осмицата беше с 1.4 двигател.На новите купета дори го пишеше.1360Така че е почти сигурно че е бил същия мАтор.Няма значение.Това е прототип а такива има хиляди по света.Дори и в Бг.

42

Анонимен

преди 6 години

Разкажи още някой виц, ако се сещаш. Според теб въздушно-горивната смес от карбуратора къде отива? В цилиндрите или директно в ауспуха?...Това, че от карбуратора отива в цилиндрите не значи, че карбураторът разпределя нещо. Лекичко ще ти подскажа, че преди да влезе в цилиндрите горивната смес преминава през клапаните които, забележи, са част от ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯТ механизъм, който само от името му можеш да разбереш за какво служи.Други вицове искаш ли?

41

Анонимен

преди 6 години

"Карбураторът не разпределя горивото в цилиндрите"Разкажи още някой виц, ако се сещаш. Според теб въздушно-горивната смес от карбуратора къде отива? В цилиндрите или директно в ауспуха?

40

Анонимен

преди 6 години

"Под капака е било същата трагедия като осмицата а аз съм имал осмица:))"Под капака на тази е имало 1.4 литров двигател, снабден с инжекция, а шасито и други елементи на автомобила са били от алуминий. Не знам каква осмица си карал, но освен ако не е била една от произведените въпросни бройки, не знам изобщо каква база за сравнение имаш.

39

Анонимен

преди 6 години

Карбураторът е крайно неефективна технология за рапределение на горивото в цилиндрите, крайно неточна и непостоянна. Както и да го направиш, все няма да е като хората. Неслучайно инжекционът го измести...Карбураторът не разпределя горивото в цилиндрите. Той само смесва горивото с въздуха в определена пропорция за да се образува въздушногоривната смес. Освен това не е неефективен.

38

Анонимен

преди 6 години

"По него време СССР не можеше карбуратор да направи като хората ти за инжекцион говориш."Карбураторът е крайно неефективна технология за рапределение на горивото в цилиндрите, крайно неточна и непостоянна. Както и да го направиш, все няма да е като хората. Неслучайно инжекционът го измести.

37

шматка

преди 6 години

До 20СССР правеше.Сега Русия използва потенциала на онова управление.Прави кораби ама във Франция.Изстрелва ракети ама с двигатели на СССР.Не се заблуждавай.От лидер в самолетостроенето днес не прави и хвърчила.Подводниците които направи СССР днес стоят нахвърляни по кейовете и няма кой даже да ги нареже за скрап

36

Анонимен

преди 6 години

Върхът на автомобилостроенето!!!Руските коли са най-яките!!!Ахахаха

35

до шматка

преди 6 години

Имало е такъв, 408 Турист, 1.4i. Говорим си за 64-та година, имай предвид, че инжекцията навлиза масово чак към 80-те, дотогава е била скъпа технология за повечето автомобилостроители дори на запад. Ръководството на Москвич се отказва от кабриолета, и заради добрите продажби на седана.

34

Анонимен

преди 6 години

Браво на руснаците красива кола!

33

ashahaha

преди 6 години

*** платената руска статия :DТея руски таралясници ,може и да си ги продават по селата в Русия ,но надали ще имат пазар по света.Всичко качествено ,скъпо и елитно идва от Запад...руснаците винаги са били джуджета в производството на каквото и да било.

32

шматка

преди 6 години

До 27Москвич с инжекция?По него време СССР не можеше карбуратор да направи като хората ти за инжекцион говориш.Карбураторите течаха като леки отвсякъде и на всеки 200 км трябваше да ги човъркаш....бе мани

31

Анонимен

преди 6 години

Много добрите съветски автомобили по които червените пенсии припадат, защо никога не са били продавани извън СИВ и в някои други братски червени режими?

30

Анонимен

преди 6 години

Трябва всички гробници над 15 години да се обложат с много висок данък, за спре това ужасно замърсяване на въздуха.Така тези, които тук хвалят западните коли, ще имат възможност да си купят и мерцедес и фау-ве и други прелести, които си пожелаят. Нали сега при управлението на ГЕРБ ВЕЧЕ СМЕ БОГАТИ.

29

Реалофил

преди 6 години

Реплики при това по- лоши от оргинала....Колкото и да им се радваме това е истината.

28

Малко история

преди 6 години

likestory.net/18-examples-ussr-copied-foreign-cars/енджой

27

Анонимен

преди 6 години

И какви са продажбите на тези руски автомобили? 2-3 бройки имат ли? Едва ли, това са просто тунинги и нищо повече, руснаците качествен продукт рядко създават, а още по-рядко успяват да го продадат, защото са прости и мързеливи алкохолици, също като бг феновете им.

26

Анонимен

преди 6 години

ГАЗ 13 ЧайкаУНИКАТ!