28

Даола

преди 6 години

Строителните предприемач, които превърнаха София в ОГРОМНО СТРОИТЕЛНО ГЕТО НА КОМПЛЕКСИ ТИП ЗАТВОР изобщо не се грижат за робите-работници. На 21 етажния блок на АРТЕКС в район ИЗГРЕВ кв. 1 и когато гърчи и трещи работният са горе.

27

Анонимен

преди 6 години

Моля журналистите, поне правете разлика между мълния, гръм, светкавица и калбовидна мълния (тих електрически Разград).В поместеното има и научно доказани неверни неща.

26

Здравей 65

преди 6 години

До 65Как са знаели - това е просто физика. Около 330 метра в секунда е скоростта на звука движейки се през въздуха. Светлината я виждаш мигновенно - затова започваш да броиш след колко секунди ще чуеш звука и после умножаваш бързо по 300м за да изчислиш на какво разстояние горе-долу е мълнията.

25

Анонимен

преди 6 години

Как точно ще се предпазиш от гръм, ако знаеш, че е при теб? С какво ще ти помоге броенето?

24

Анонимен

преди 6 години

Когато има буря със светкавици и гръмотевици по най бързият начин трябва да се приберете на закрито. Никога не се знае кога светкавица ще ви порази. Забелязвам в последните години че светкавиците стават много интензивни. Това е така защото слънцето е много силно и зарежда облаците с голямо количество енергия. В миналото хората са знаели как да се пазят от тази природна стихия. В днешно време много хора пренебрегват тази опасност и се стига до фатални последици.

23

65

преди 6 години

Жалко за човека.Когато бях малка изпитвах ужас от гърмежите.Баба (вече покойник р.1914)ми казваше,че като светне и ако успееш да преброиш до три,нама гръм да удари.къщата ни.Точно изчислено.Чудно ми е как те са знаели това,което сега чета

22

Жалки сте!

преди 6 години

Жалки сте с тези заглавия. Как мислите се чувстват близките на човека, като ви четат глупостите. Би трябвало да се срамувате.

21

Me

преди 6 години

До кармаЧовек, спри тревата (или каквото е там)...

20

Опа

преди 6 години

Пак съм аз...Три изтрити коментара. Да видим кой е по-упорит. Аз ще продължавам да си пиша, че сте смешни с такива заглавие, а пък вие продължавайте да ми триете коментарите. Ще създада малко работа на индивида, който се занимава с триенето на коментари, но пък какво да се прави, нали за това му плащат...ПАЛЯЧОВЦИ....

19

Анонимен

преди 6 години

*** статия - този не е имал и 5 секунди.Ако чуете гръмотевици, най-добре е да се скриете ВЕДНАГА в заземена сграда, а не да ги чакате да се доближат.Падала е светкавица на 15 метра от мен и знам какъв купон е (добре, че бяхме в помещение и заземяването работеше). Телевизорът изгоря, останалата електроника, с която работехме, свирна и светна, но поне не изгоря.А да очаквате строеж да е заземен - че то това е едно от последните неща, които се правят.

18

Герчо с тамбурата

преди 6 години

До До 9 Предлагам; Преди да започне санирането на блока да се монтира на него временен гръмоотвод ,който е много ***-метален прът на покрива и три кабела от него за скелето ,за пръта и улузите и здраво заземени за арматурата или направо в земята и чак тогава да започват работниците да работят

17

До Кочо

преди 6 години

Аааа, разбрах ти чак съд и съдилище.Не искам да съм лош пророк, но от инцидентите на строежи с фатален край, поне тия за които зная, в нито един не са осъдили собственик на строителна фирма, възложител, община или друг участник в строителния процес. винаги виновни са самите потърпевши и техните колеги, понякога бригадира и/или техническия на обекта и ... никой от другите. Те разполагат с властовия и финансов ресурс да се случват нещата по правилата, но почти никога не си плащат за тарикатлъците

16

Анонимен

преди 6 години

Бог да прости момчето. И стига сте писали глупости. Съболезнавания на близките му.

15

Сашко

преди 6 години

При съвременното автомобилостроене се влагат все повече пластмаси и по-малко ламарини в купето на автомобила. Би било добре да предвидим това и да знаем, че все пак Фарадеевият кафез в който се намираме може да се окаже леко открехнат за мълниите и автомобилът ни да се превърне от Фарадеев кафез в семеен ковчег.

14

карма

преди 6 години

Мълнията не е случайна.Нищо случайно няма!Има заснет видеоматериал в кратера на вулкан в който вулканолога е премазан от огромен търкалящ се камък.Интересното в този случай е,че човека вижда камъка, успява да го избегне и започва да се катери нагоре,но противно на всякакви физични закони камъка сменя траекторията,настига го и човека загива.

13

минувач

преди 6 години

Ако гръмотевицата е на повече от пет километра, няма въобще да се чуе, така че 30 секунди никога няма да отброите. Иначе това за клетката на Фарадей е вярно.

12

анонимен

преди 6 години

Да, строителните компании ако могат да спестят от нещо откъм превенция и заплащане на труда, ще го направят, независимо факта, че печелят милиони от завършен обект. Но къде е инспекцията и санкциите за милионерите в джиповете?

11

Мнение

преди 6 години

Мадам, съветите за опазване от мълния са особено ценни

10

Язека

преди 6 години

"...от проблясъка на светкавицата до момента, в който се чуе гръм. ...Ако времето е по-малко от 30 секунди, човек незабавно трябва да потърси сигурно място..." Само да ви кажа, че времето винаги е по-малко от 30 секунди.

9

Анонимен

преди 6 години

ОТКРИТО ЖЕЛЕЗНО СКЕЛЕ!!! НЕ Е ОЩЕ ВАЛЯЛО НО СВЕТКАВИЦИТЕ СА СЕ ВИЖДАЛИ И Е ГЪРМЯЛО!!! ТЕ СА ИСКАЛИ ДА СВЪРШАТ ОЩЕ МАЛКО РАБОТА ПРЕДИ ДА ЗАВАЛИ :DЕПА И ВИЕ СЕ КАЧЕТЕ НА ЖЕЛЕЗНИ ПРЪЧКИ И ПИТАЙ ЩО ВИ Е УДАРИЛ ТОКА