46

Шиши

преди 6 години

Бургас наш!

45

Симеон Михайлович

преди 6 години

МЕЧТАТ НЕ ВРЕДНО.

44

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 48Простият отговор е защото така!...да разбирам, че хората просто подсъзнателно не искат да са честни (въпреки клишетата) , а дефакто искат да излъжат другия, защото всички знаят, че фактически - търговията е лъжа, при което едната страна се съгласява да е излъганата?! :))

43

Такива

преди 6 години

новини се появяват, когато някой доцент тръгне да става професор.

42

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 46отговорът на този въпрос се крие в прекалено много учебници, теории и конспирации, за да може някой да ти отговори в ограничението от 500 символа за коментар.Простият отговор е защото така!

41

Анонимен

преди 6 години

Управниците ни бързо ще го дадат на концесия за минимална сума и огромна комисионна не се притеснявайте!

40

Анонимен

преди 6 години

До Анонименти що си мислиш, че производствената цена = сумата от заплатите на работниците?..нищо не искам да мисля, а питам - какво разумно има в това - постоянно да увеливаша цените, вместо те да са постоянни и "завинаги" човек да знае, че примерно 1 хляб е 1 лв, 1 яйце е 10 ст и т.н...1 л бензин е 1 лв.така сметката би била много, много проста и лесна, а измамите, далаверите и кражбите - сведени до минимум!

39

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 38аз в това не виждам нищо разумно ?!ако увеличаваш цените с Х% и също с толкова увеличаваш и заплатите - то в това няма смисъл.ти що си мислиш, че производствената цена = сумата от заплатите на работниците?

38

Да бе да

преди 6 години

Ще добиваме газ...ама друг път.Ще минат десетилетия, докато това евентуално се случи.

37

Анонимен

преди 6 години

До ???Икономията е майка на мизерията" Колкото повече се борим за ниски цени, толкова по-малко ще получаваме, толкова повече се засилва мизерията==не съм съгласен. ако всичко е константно, какъв е пробелма - и цени и заплати са си постоянни. аха, викаш при тази схема - няма да има кой да забогатява, т.е. да трупа излишък.и какво излезе - увеличаването на цените или т.н. "ръст на икономиката", дефакто е стремеж към разтваряне на ножицата, докато ракетата не изхвърли в орбита 1-ия баласт...

36

???

преди 6 години

Заплатите идват от цените. Само ако продадеш и то с печалба само тогава има пари за заплати. Само ако се платят данъците има пари за пенсии."Икономията е майка на мизерията" Колкото повече се борим за ниски цени, толкова по-малко ще получаваме, толкова повече се засилва мизерията

35

seteliaza

преди 6 години

най - после!!! Ще си използваме хъба!! Ама далииииии???Ама даноооооо !!!

34

Анонимен

преди 6 години

До ОтговорЦените на всичко винаги ще вървят на горе.Разумното е и заплатите и пенсиите да вървят на горе.Така е било винаги...аз в това не виждам нищо разумно ?!ако увеличаваш цените с Х% и също с толкова увеличаваш и заплатите - то в това няма смисъл.ако увеличаваш цените с Х%, а заплатите с У%, при което Х>У, то това води до прогресивно обедняване, а значи и убийство на хората ! а може би това е целта?замисляте ли се, че всички природни богатства, цялата природа са ни дадени безплатно!

33

С

преди 6 години

До тук добре, ама ако е чак такава далавера този замръзнал метан, да не стане в един момент и България като Венецуела с петрола си ... ;-)

32

до калеко Алеко

преди 6 години

*** си колкото героя на когото си се кръстил.Нямаме "собствени" енергоизточници. Те са на този който ги разработва, в случая за германците. Да не би ТЕЦ Марица изток 1 и 3 да са "наши"? Наша е само АЕЦ Козлодуй. 51% наша можеше да бъде и АЕЦ Белене ако я бяха построили руснаците.Сега АЕЦ Белене ще я построи някой си и тя ще бъде негова, а не наша.Можехме да печелим и от Южен поток, ама зорлем го набутахме на турците. Сега на тях ще плащаме пак руската газ. А можеше те да я плащат на нас

31

за германците

преди 6 години

Т.е. германците ще си изпробват технологията у нас с всички екологични рискове рискове за нас и единствено за нас.После ако резултата е добър всички печалби са за тях.Престанете да дъвчете простотиите на ББ, че ако се намери газ в Черно море, това ще задоволява нашите националните ни нужди.Ако се намери газ това ще се експлоатира от съответната фирма, а на нас ще ни се продава на пазарни цени както на всеки друг.

30

Отговор

преди 6 години

До user 32 Цените на всичко винаги ще вървят на горе.Разумното е и заплатите и пенсиите да вървят на горе.Така е било винаги.

29

Пенсионер

преди 6 години

Айде , руснаците пак са аутсайдери.

28

user

преди 6 години

И да вали и да не вали, цената няма да се намали.

27

Калеко Алеко

преди 6 години

Крайно време беше да обърнем внимание на собствените си енергоизточници, а не да вечно да чакаме газта на "братушките", както ни учеха едни другари и товарищи тук. Те рушките зависимости, пак ще си останат, но ще засегнат само диаспората на генетично обременените *** .... !!!