31

Ablad

преди 6 години

Nazmito mnogo e pochistval adresnite bg registri na mvr...vai...

30

Българин

преди 6 години

Работата с българите в чужбина си е загуба на време и средства, ако някой наистина търси начин да върне хората в България. Единственият начин е ясен, но за съжаление твърде неудобен: 1) полицията става независима и започва да разследва едрата престъпност; 2) съдът става независим и започва да наказва едрата престъпност с цялата сила на закона.Държавата ще се събуди от летаргията си за около 10-тина години. На никой не му харесва далеч от роднини, семейство, приятели и корени.

29

Анонимен

преди 6 години

Хм, все още съм в България, но си говоря повечето време на английски, тренирам. Рано или късно ще напусна и няма да ми е мъчно. Много съм разочарована от манталитета на българите - голямо озлобление, агресия и омраза има даже във въздуха! Второ, ниско ниво на култура и образование, силно стеснен мироглед, поне 80%от по - възрастните българите не виждат на повече от метър от носа си, от мястото което обитават....За интелигентния и почтен човек тази страна е Ад. Затова хората напускат.

28

Анонимен

преди 6 години

е нема такава държава ... народа го нема ... смех

27

ЧалгароНомад

преди 6 години

Как, стават нещата в България!?Аз, мога да ви купя, позоьорчета, и консуматори : )

26

Пешо

преди 6 години

Немога да разбера каква е тази гордост че са се спасили?Е много е трудно да избягаш и да тежиш на нечия друга сациална система!

25

Пешо

преди 6 години

Бегайте всички глезльовци спасявайте си кожичките! Ходете мийте чинии реализирайте таланта си!

24

Анонимен

преди 6 години

Да де, римляните в България, българите навън - мечтата на всеки пъдар.

23

Анонимен

преди 6 години

тоя по-полека с исканията!

22

Циник

преди 6 години

Средата на 80те имаше документален филм...мисля че се казваше "Другата България"..беше от 2 или 3 части - според авторите му (още тогава) българите по света са били 10 000 000.Ще опитам и сина ми да ходи (паралелно) в българско училище...но...първо - не е евтино...и второ - няма места.България е хубава...но само ако не ти се налага - да броиш стотинките накрая на месеца! Повече от четвърт век ни "приспиват" да сме търпеливи...и живота си отминава!

21

Анонимен

преди 6 години

Така както върви след 20,30г може да сме минало да но Бог бъде милостив

20

До Шиби от Чикагото

преди 6 години

Брат не ме свърта на едно място. Бензина евтин $2.06 за 4 литра, кеф ти Лас Вегас, кеф ти Маями, кеф ти Калифорния.Пътища и магистрали с по 6 платна в една посока, почти като магистрала Тракия.Ела ми на гости, тъкмо мисля да запраша към Маями.

19

РОССИЯ

преди 6 години

лично аз сам си уча детето на български.испит не му трябва знае да говори и да чете и пише на български повече и не му трябва английски и руски учи.г-жа кунева твърди че не сме били под турско а сме били съжители в левски не бил революционер а събирал средства за собствени нужди.такава громотност на моето дете не трябва

18

Румен

преди 6 години

По този показател скоро ще заприличаме на Ирландците. И при тях повечето живеят извън Ирландия. Това обаче не ги притеснява,макар че дори в Ирландия повечето местни не говорят ирландски.

17

Flex

преди 6 години

Преди седмица се видях с племенниците. Американчета са, там родени. Като са пред хора говорят български и то добре, в момента, в който се отдалечат и минават на английски :)Братовчеда е забранил да се обелва и дума на английски вкъщи, записал ги е на българско училище и не може да ги усетиш дори, че не са българи.

16

Анонимен

преди 6 години

комшиире ми когато бяха тук в България си имаха едно дете . преди седем години заминаха за Германия . това лято си дойде на почивка и ме черпи че му се родил син .ПЕТОТО дете ....

15

Анонимен

преди 6 години

ГЕРБ бяха съъздадени да отворят вратите навън и да ги затворят навътре! Не ни искат, пречим им! А матури по БЕЛ и те самите не могат да издържат.

14

Анонимен

преди 6 години

"Да дадем на активните деца възможност да запазят българския си език, да изкарат матурите там. По този начин им се дава самочувствие и сила", посочи Харалампиев....По-скоро се срамуват и не научават децата си на български. Дори не ги хръщават с български имена.

13

Чикаго

преди 6 години

Чикаго вече офицялно е 250000 Българи и още толкова нелегални. Флорида - 15000 Българска общност, другите ги забравих но няма щат в който да отида в САЩ и да не стещна Българи. Няма!Кефя се като видя БГ семейство тук в САЩ с 3 деца, лошото че децата говорят Български доста зле и само по паспорт са Българи.Трагедия! Събудете се бе хора.

12

Анонимен

преди 6 години

Не е фантастика а тъжна истина,од моето семеиство само майка е в България,тъжно е че и децата проговарят на езика ня страната в която се раждат