79

Чичо

преди 7 години

До ХХХДа, дефакто, не е казал лъжа, но се гаври с нас и е редно да реагираме. И да нарича българинът Климент Охридски ( на когото, всъщност, дължим сегашния вид на азбуката) македонски светец не е грешно твърдение, но е насочено към нас българите, да се сетим, че сме в немилост!

78

Анонимен

преди 7 години

Укрите са същите лицемери за Русия, като днешните "македонци" за България.

77

Анонимен

преди 7 години

До100 А относно татарите , това название си е типично за българите от Волжка България .Единствената победила войска на Чингис хан докато е жив. След попадането и под монголско робство на мнголската армия започват да и викат монголо-татарска. Тоест не са били 10 хиляди !

76

асен

преди 7 години

Браво , защото ако го беше казал например Тръмп нямаше въобще да му обърнем внимание , но когато го казва свой човек , близък , някак много боли , и е несправедливо!

75

Анонимен

преди 7 години

До 100 "Нали първата руска държавица се казва Киевска рус . " Къде пише ,че има нещо общо с Украйна ? *** ако не разбирате не се срамете !И Киев е датиран от 5 век . Колко да е древен .Или от създаването си е развит максимално ?!

74

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 91 По глупаво изказване не съм чел !Нали първата руска държавица се казва Киевска рус .На територията на днешна Русия е била СТАРА ВЕЛИКА България и после Волжка България !Преди Стара Велика България е били хунска империя , преди това авари Или мислите че от 630 Кубрат прави България и тя става хем стара хем велика ? Или баща му е бил овчар ? А не Хан ? Атила почива 453 . До 605 (раждането на Кубрат) са 180 години . Хуните с гума ли ги изтрихте ?За 500 нас не успяха !

73

Анонимен

преди 7 години

Съвсем скоро ще бъде обявено,че Путин е измислил азбуката. Това не е майтап.С напредване на възрастта,той все повече оглупява и култът към личността му се засилва.Все повече Русия,ще заприлича на КНДР. Запомнете ми думите.

72

Анонимен

преди 7 години

До ЩеревЕ какво общо има от къде са родом Кирил и Методий ? Да от Солун са !Византийския Базилевс ги е накарал да напишат азбуката !Това не променя факта ,че Борис ги приема и въвежда азбуката !И от българия я взаимстват Руснаци, Сърби ... и други православни .Както и религията . Но да кажеш,че азбуката е македонска е все едно да кажеш ,че Сталин е руснак!

71

ХХХ

преди 7 години

Уважаеми грамотни/образовани българи, Путин е заявил, че славянската писменост е дошла в Русия от македонските земи, а не че дошла от Македония/македонската държава!!! Има огромна разлика между едното и другото понятие! ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ - И НЯМА ШЕСТ-ПЕТ И ГРИЖИ НЯМА, И НЯМА ШЕСТ-ПЕТ ПРОБЛЕМИ НЯМА! БЪДЕТЕ ГОРДИ БЪЛГАРИ С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА И СЕ ГОРДЕЙТЕ, ЧЕ И БЪЛГАРИЯ Е ДАЛА НЕЩО НА ЕВРОПА И СВЕТА!!! :)

70

До 82

преди 7 години

Сега е момента платените руски *** да се спазарят за по-висока цена, защото защитата на тезите им стана много трудна, направо мисия невъзможна. :))))

69

Доган

преди 7 години

На този даже и фамилията му е турска.

68

Анонимен

преди 7 години

Презилдента:-Ние сме в Македония и Македония е в нас!!!

67

Азер Гъзаев

преди 7 години

Еххееее!!русият агент Бъчва скочил на джуджака!?!! А ,не ко!??тва все едно Волен да удари шамар на кръсника му джуджето Путин

66

Анонимен

преди 7 години

Интересно каква му е била целта на Путин да ги говори тези небивалици? Да се подмаже на македонците или да обиди българите. Ако е второто, моите съболезнования към путинофилите в България.

65

кокала

преди 7 години

Путин е казал самата истина. Кирилицата е създадена в Охрид, който е в Македония. Охрид беше в България според Санстефанския договор който Русия подписа с Османската импверия след като освободи България, но после кой реши Охрид да е в Македония?абе то и сегашна българия е била византийска ама ние не щем да я връщаме. напротив дори вече излизат нови сведения че българите са живели тук дори преди александър македонски. може и да се поспори дори как така днешна македония е българска при положени

64

кокала

преди 7 години

До Българин до Макеабе брато ти какъв българин си бе като дори не можеш да пишеш правилно на български. я си погледни малко правописа. друго ти не посещаваш ли други сайтове. та нали интернета не е български, а се нарича глобална мрежа за да може всички да комуникират помежду си.

63

Анонимен

преди 7 години

До 71,"Браво на Каракачанов! Позицията му е много по-ясна и достойна от тази на Премиера."---А къде е позицията на Президента?

62

кокала

преди 7 години

виждам че имам доста минуси на коментара си,но нито един смислен отговор и това ме кара да си мисля че единственно промиването на мозъка им за това колко е велик бг. народ ги кара да сложат тирето.

61

Анонимен

преди 7 години

Браво на Каракачанов! Позицията му е много по-ясна и достойна от тази на Премиера.

60

кокала

преди 7 години

дори като се позамисля малко по дълбоко се чудя абе ние какъв език говорим?...казват че говорим български,да ама защо толкова много е идентичен със славянските езици. нормално е да има допирни точки при съвместното съжителство (заимстване на думи), но в голямата си част бг. езикът би следвало да е коренно различен при положение че идваме от съвсем друга част на света до сегашната територия. Историците ни трябва да уточнят всичко това за да няма подобни изстъпления като руските и македонските