18

Анонимен

преди 7 години

Абе човек, никой не говори конкретно за програмисти. Просто това се търси. Търсят се също и инженери....ама НЯМА. За 4000 лв. заплата и пак НЯМА. Виж общи разботници, зидари, кофражисти, шивачи - бол. Ама НЕ СЕ ТЪРСЯТ! И кво да им даваме на всички високи заплати, въпреки, че "продукта" който ще произведат не се търси ли? Бате комунизЪма свърши отдавна...просто ФАЛИРА.

17

Анонимен

преди 7 години

Е тия редови служители що не си бият камшика и да идат да бачкат за 3000 евро във Франкфурт или Париж или Виена?Щото НЕ СТАВАТ!

16

Анонимен

преди 7 години

До АнонименПрограмист да си братче- да презираме всички други работещи - а какво ще ядеш ако го няма земеделеца, с какво ще си захранваш компа, ако го няма миньора...направо се оляхте, защото трудът ви е безобразно надценен....сега! След 20г. вероятно вече няма да има нужда от вашата професия.

15

Анонимен

преди 7 години

Банките реализират десетки милиони печалба на година, а редовите им служители работят за 700 лв

14

Възмутен

преди 7 години

Констатации, констатации.....и нищо повече от нашите синдикати! Къде бяхте толкова години, когато закриваха, ликвидираха, разпродаваха на скрап 80% от промишлените предприятия? Къде бяхте когато Ликвидационните съвети ликвидираха в буквалния смисъл селското стопанство и върнаха България в началото на века? Къде бяхте когато се разпродаваха рефинерии, енергетика, мини и т.н. Пиехте си уискито с новите капиталисти-комунисти! Вие не сте синдакати, ИСТИНСКИ синдикати има в ГЪРЦИЯ!!!!

13

Анонимен

преди 7 години

Нашите "бизнесмени" са такива, каквито им позволява да бъдат нашето правосъдие, синдикати и матрЯл, като цяло. Не им се сърдете, ако и на Запад беше същата *** в съд и прокурватура, комуносиндикати и умрял, безволев, примирен, оцеляващ електорат, то и тамошните бизнесмени щяха да правят същото.ВИЕ сте си виновни!

12

Анонимен

преди 7 години

До фактАма под дулото на оръжие ли те карат да им даваш пари, че и да им работиш?Ами като не си доволен, отиваш при друг работодател. Ама трябвало да смениш селото/града??? Еееее ми ти лежи и чакай някой да ти предложи 2 бона заплата от другата страна на улицата.Мързел, немобилност, непредприемчивост - отличителни български черти.

11

Циганин

преди 7 години

В Испания един обяд за двама човека ще ти излезе минимум към 50-60 евро ,а у нас минимум 10 евро и ето ти 6 пъти . Един билет на Барса или Реал на добро место ще ти излез към 100-120 евро ,а у нас 10-15 евро .... .

10

факт

преди 7 години

Ако има начин ,така наречените бизнесмени пари ще искат ,за да им работим !! В *** *** не див ,а дивашки капитализъм !!

9

Анонимен

преди 7 години

проблема с албания ще бъде решен в този мандат, после ще търсиме по африка някой с който да се мерим

8

Анонимен

преди 7 години

Плащането за труд, е като плащането за всяка една друга стока.Ако има огромно и разнообразно предлагане, цените са ниски. Когато предлагането намалее или поне качествената стока се поизчерпи, то нейната цена се увеличава.Затова и един програмист тук получава почти колкото същия в Германия (а с тези чисти пари тук си позволява дори по-висок стандарт), а една шивачка или един завивач на гайки получава В ПЪТИ по-малко от същия в Германия. Просто имаме много матрЯл шивачи, миньори, общаци и т.н.

7

Сержант

преди 7 години

Те и ниски данъци плащат.

6

Анонимен

преди 7 години

КНСБ,няма нужда да констатирате това,което всички знаем.Вашата роля е да помагате на работниците,както правят в другите страни,а не да откривате топлата вода и да сте в сговор с властта,вместо обратното да бъде.

5

Анонимен

преди 7 години

А Вие защо сте?

4

Анонимен

преди 7 години

ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА

3

Анонимен

преди 7 години

Навсякъде в цял свят е така - изкрават много, но плащат малко. Проблема е че в България заплатите са ниски сравнение със заплатите от другите страни.

2

....

преди 7 години

До ....имам предвид синдикатите!

1

....

преди 7 години

А вие къде сте?????