8

дръндер

преди 7 години

Впрочем, точно нашенци в Бурса са ми казвали, че много лесно са си намерили работа точно заради владеенето на български. А ако владееш и руски, работата ти е в кърпа вързана. За това по- умните от тях учат децата с на български и руски, дори на частно. Те няма да имат проблем с гласуването, но ще трябва да чакат на опашка, поради неспособността на тези, които не могат да си напишат името и адреса на езика на родината си.

7

Анонимен

преди 7 години

Забранете двойното гражданство!Ще кротнат и те и ние.

6

анонимен

преди 7 години

не разбраха ли турците че техните гласове са нежелани избрали ли сте турцияда живеете не се занимавайте с българия толкова злоба сте насъбрали къмбългария че ще ви стигне за два живота

5

хм....

преди 7 години

Младите не знаят езика....Тогава няма да гласуват.Майчиният език е турския за изселниците, което означава,че ще гласуват САМО за бъдещето на Турция.Хора,които нямат касателство в живота на България ,нямат морално право да решават съдбата и.

4

дръндер

преди 7 години

Така че, нашенци в Турция да не се сърдят на държавата и на правителството, че изискват минимално владеене на български, за да гласуват.Всяка държава би го направила. Какъв гласоподавател си, ако не можеш да си напишеш името на български?!Нашенци в Турция са мост между двата народа. Те са в уникално положение и са богатство. Но май не се самооценят!

3

дръндер

преди 7 години

Проблемът идва от това, че нашенците в Турция искат да се изкарат по- големи турци от турците.В желанието си да се докажат , че са турци, забравят родината си и официалния си език. Искат децата им да забравят всичко българско и за това у дома забраняват българския, традициите и песните, на които са свикнали от малки.Има и изключения , разбира се. Някои нашенци в Турция продължават да говорят чист български, да пеят народни песни и да учат децата си на езика на родината си.

2

Анонимен

преди 7 години

Помните ли, идат като тигри, бегат като овци! Защо гласуват като не живеят в България, какво ще им промени живота? С нищо. Ние не сме от най-дисциплинираните народи но да застанеш на опашка в 06.00 за да гласуваш за държава в която ме живееш, какво е това? Стадно и примитивно мислене. Добре, че са се изселили във "великата" Турция. Бългсрия има необходимост от грамотни, образовани хора с познания.

1

Абв

преди 7 години

На какъв език си попълват декларациите като не знаят български?