19

Анонимен

преди 7 години

До Алекс 1Даскалица е добило популярност определение за пишман учителка. Изпее си урока, изпина някого /докато се джурка у фейса/ и толкова. Интересува се предимно от цената на дрешките на ученичките и материалното и социално положение на родителите, както и от някои секси татковци. Друго уместно определение за тези женички е "миндер кукона".

18

Алекс 1

преди 7 години

До Анонимен "ДАСКАЛИЦАТА", между другото, НЕ е назначена за жандармерист или охранител. Има дежурен учител /учители/, а в нормалните и овладени от РЕД училища, има дежурни по-големи ученици!Наименование даскалица, което употребявате, , идва от гръцки - ДИДАСКАЛ е човекът, който е придружавал и помагал на РОДИТЕЛИТЕ да възпитават и обучават децата, а не да бъде Рамбо и пазач на всяко агресивно келешче!

17

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИ мойта дъщеря когато беше в 3-ти клас ме извика един следобед в училище. Силно разтроена се оплака, че съученик я бие. Попитах даскалицата, защо го допуска. Отговора - ами аз не мога да се оправям с тях...?!?!? И аз извиках двете деца. Извинете се! Прегърнете се ! Марш да си играете ! След това проблеми между тях не е имало.Лошото е, че училищата са пълни с даскалици, които не могат да се оправят с децата.

16

Анонимен

преди 7 години

Аз взимам в Германия 11500 евро.

15

Анонимен

преди 7 години

Когато дъщеря ми беше в 3-ти клас ме извика един следобед в училище. Силно разтроена се оплака, че съученик я бие. Попитах даскалицата, защо го допуска. Отговора - ами аз не мога да се оправям с тях...?!?!? Извиках двете деца. Извинете се! Прегърнете се ! Марш да си играете ! След това проблеми между тях не е имало.Лошото е, че училищата са пълни с даскалици, които не могат да се оправят с децата.

14

Men

преди 7 години

Аз като бях малък в училище имахме и учител и зъболекар. Ходехме редовно под строй на прегледи. Как тогава е можело, а сега не може?

13

Npk123

преди 7 години

Nito lekari ,nito med.sesti .Naucete se da gi cenite i te sami ste rabotqt za Vas

12

богомилът

преди 7 години

ВЕРОЯТНО ДЕТЕТО-УБИЕЦ Е ГЛЕДАЛО СЦЕНИ НА НАСИЛИЕ В СЕМЕЙСТВОТО СИ! Учителите нямат елементарна подготовка за оказване на първа помощ!! Да ни е честита поредната жертва на собственото ни равнодушие!!!

11

Алекс 1

преди 7 години

Значи, че ще лекуваме следствието, а не причината1 Причината е безобразието в училищата: директори, "спечелили" конКУРса , учители, унизени и принудени да обучават необучаеми и самите те, жертви на агресия, преписани матури,НЕповтарящи ученици /?!/, липса на взискателност, ред и дисциплина, премахната оценка ПОВЕДЕНИЕ, смразяваща неграмотност. Това ли ще "лекуват" училищните лекари...?

10

Анонимен

преди 7 години

Няколко въпроса:Къде е била даскалицата по време на инцидента ?Защо веднага след като е узнала за случилото се не е извикала СП ?Защо при симптоми на хеморогичен шок е вдигнала детето да ходи,/което на практика силно е ускорило леталния изход/ вместо да го накара да легне с поставени на високо крайници ?

9

до лекар

преди 7 години

не лекари но поне медицински сестри трябва да има нонстоп

8

Край

преди 7 години

Това е един нелеп трагичен случай. И де избесим съучениците, учителите, бързата помощ, директорите - детето няма да върнем. Примирете се с това че света не ви е под контрол и се оповавайте на Бог.

7

Анонимен

преди 7 години

Необходимо е педагогическия персонал да преминава курс по долекарска помощ. Момичето е починало от хеморогичен шок /вътрешен кръвоизлив/. Симптомите му не са трудни за откриване. Дори и да е имало медик в училището, единствената възмжност да се спаси детето е била спешна операция и кръвопреливане, което може да се направи единствено в болница. Трябвало е веднага след инцидента да бъде повикана спешна помощ !

6

Анонимен

преди 7 години

Добре де, при такъв инцидент какво би могъл да направи лекар или сестра без специална медицинска апартура. Могат само да повикат бърза помощ.

5

Лекар

преди 7 години

Като лекар не бих започнал работа в училище дори и за 2-3 хил лева заплата по една проста причина - ще се деквалифицирам. Вучилището ще издавам само извинителни бележки и ще слагам лепенки на ранички. След 2-3 г няма да мога да правя нищо друго, когато се наложи да си потърся друга работа - уйт!В това време съвипускниците ми ще са взели специалност и ще растат в кариерата си, докато аз продължавам да пиша извинителни бележки и лепя сцепени веждички. Случай като тази трагедия я видя, я не.

4

Анонимен

преди 7 години

Това с лекарите в училищата беше възможно през комунизма когато един лекар взимаше заплата колкото чистачка на тоалетна. Сега кое училище ще може да наемем къдърен лекар за 2000-3000лв заплата и кой лекар ще препочете да стои 99% от времето без пациенти в едно училище, където неможе да си повиши квалификацията като работи с болни хора. Абсолютна глупост е това. Жалко да детето но това не е решението на проблема. Решението е строги наказания в училищата за агресия и лошо възпитание.

3

Discovery

преди 7 години

В БГ се случи нещо и властта не знае как да се справи и веднага прави някви прибързани и идддиотски решения. Конкретно за тоя случай, наистина супер голямо нещастие. Но по-голямо нещастие е разни умници да викат, как са могли децата да си играят на "майка и татко"??? Е на какво да си играят бе, аз като бях малък на какви ли не тъпппотии не сме си играли. Случвало се е да се удряме, но за щастие без последици. Тука за съжаление се се случило фатален инцидент... :( :( :(

2

Факт

преди 7 години

Темата за лекари и мед.сестри в училищата беше дискутирана в първите години на демокрацията и пазарната икономика, когато демократите махнаха медиците от училищата и твърдяха, че това е голям напредък благодарение на демокрацията и пазарната икономика. Това са фактите.

1

маке

преди 7 години

кат се обръне каруцата нали знаете тая приказка