43

Сократис

преди 7 години

Вероятно както ние,така и Цанев не сме от честните...Обезсмислят се всички пожелания за здраве и живот...Все пак добре,че не е така!

42

ognyanz

преди 7 години

За да дава някой морални присъди за другите, трябва той самия да е чист пред съвестта си. А за хора като като Стефан Цанев това не може да се каже. Такива като него бяха привилегировани и по времето на Тодор Живков и сега. Радой Ралин ги наричаше "номенклатурни метреси". Така че да не се впечатляваме толкова много от Стефан Цанев, той е един от многото.

41

Анонимен

преди 7 години

До До 54 НаскоСъжалявам. Не защитавам никого. И преди и след 9-ти са преследвани и избити хора от властта. Никой не може да оправдае насилието, независимо от кого и по кое време е извършено. Но преследването на обикновени хора заради идеология, омраза, завист и алчност не бива да бъде забравяно и прощавано.

40

Анонимен

преди 7 години

До До 53 НаскоНе измествай въпроса. Сегашните не са по-добри. Но трябва ли всичко да е простено и забравено, да зачеркнем животите и съдбите на хиляди българи. Или е много по-удобно, всички са маскари и готово. А кой и кога се е чувствал по-добре е лично усещане. И сега тези които навредиха толкова много на България, да ги награждаваме и почитам като новите лица на България. Гадно и долно е. Народ, който забравя собствената си история няма бъдеще. Затова се изродихме като нация.

39

До 54 Наско

преди 7 години

Дядо ти е останал жив, а моя вуйчо е починал от побоищата нанесени му от хората, които защитаваш преди девети септември 1944 година. Бил е все още студент и то много добър.

38

До 53 Наско

преди 7 години

То ако си отвориш очите ще видиш, че сега след 1989-та година много достойни и почтени хора се погубиха по най-различни начини, но за това си мълчиш и се кланяш на новите силни на деня. Аз лично преди 1989-та година се чувствах в пъти по-свободен, отколкото след 1989-та година. Сега не знаеш кой каква подлост ще ти направи, само и само да се почувства доволен колко е гаден. Сегашните служби на кого служат, на те и мен ли или на СИК и там подобните?

37

Наско

преди 7 години

До ninaНе знам какво знаеш за ДС и идеологическите преследвания, но моето семейство се е патило. На майка не и дадоха да учи висше и не можеше да вземе ръководен пост дърги години. Дядо го тормозеха непрекъснато. И това защото сме имали частна собственост преди 9-ти. Дошли са и са взели всичко посреднощ. И години наред са ги третирали като животни. И това защото са работели почтено и са си вадили хляба. По-долни същества от тези работили в шесто и подобни местни комунисти-активисти няма.

36

Наско

преди 7 години

До ОбективенИ какво да забравим - това, че такива като Митьо Гестапото ръководеше най-долната част от ДС, която не пазеше България, а пазеше ревностно партията и властта. Преследваха хората по идеологически причини и по нареждане на партийни велможи, разчистваха се лични сметки. Този отдел погуби и затри в прекият и преносен смисъл живота на десетки хиляди почтенни българи. И сега да плюем върху тях и да ръкопляскаме на новоизпечените бизнесмени. Нямате ли срам. Или парите са най-важни.

35

ей, маскари,

преди 7 години

викате, Митьо Гестапото бил успешен бизнесмен, а? Нямало значение кви мръсотии правел, всяка държава си имала МВР и т.н... Маскари с маскари! Комунисти недни! Нищо не става от вас! Ами като не го признавате Цанев що му двате награди бе? Нещастници!

34

До честит

преди 7 години

Ти не си социалист -ти си комунист.Но нямаш доблестта да направиш ,като Веселин Андреев

33

nina

преди 7 години

Коя страна няма Държавна сигурност или както там /в съответната страна/ се казва? Или дайте да оплюем всичко наше, включително и от такива "десиденти" като въпросния господин. А всичко това е така, защото НАЦИЯТА НИ Е ТАКАВА!

32

художника

преди 7 години

К,во толкова е станало бре? Всеки има право на мнение, а дали то е правилно - историята ще отсъди, не ние и не на момента. P.S. Достойнството е по-важно от всякакви титли и ордени.

31

ШибиРиби

преди 7 години

Така е, то стана по ценно да се откаже човек от тези ордени дето са на килограм .А веждито е непоправим, патология.

30

Обективен

преди 7 години

Сами си го казахте, аз само ви подтикнах, но не го спазвате на практика. Морален съдник по принцип не трябва да има, защото няма безгрешни хора, но когато се обсъждат много хора, незнайно защо винаги се говори само за това какви са били преди 1989-та година и на практика никога не се говори какво са направили или какво правят сега тези хора.

29

To6

преди 7 години

Имах някакво мнение за този човек, НО къде беше той и такива "интелигенти" като него, когато ограбваха, унижаваха, хулиха и се гавриха с България и българския народ какви ли не ?

28

мл. л-т Калчев

преди 7 години

Ей такива галеници на Партията станаха след промените най-големите и критици. Та това си е жива самокритика, бе Бай Стефане!

27

честит

преди 7 години

Аз съм социалист и ми е писнало от ***...нца като Цанев. Тоя *** разбира ли, че една Нешка Робева е по-голям десидент от него. Кат оня к..*** Кристиян Таков, дето обра де що има американска фондация а е внук на брата на Пеко Таков. Един от най големите гадо.ве на Политбюро. Дисиденти...

26

сержант Буги

преди 7 години

До ОбективенТака е ...Но да се превръщаш в морален съдник,когато самият ти си ,,леко окалян,, е малко нахалничко...

25

Анонимен

преди 7 години

Нормални, честни, работливи хора нямат място в тази държава!Както каза Стати ректор на УНСС и бивш доносник на ДС, на които не му харесва в тази нещастна държава в която живеем да напуска и да заминава на запад, а той и такива като него си били доволни от *** в която живеем. Качина но тяхна. И тази персона е все още ректор и възпитава студенти. Такива като него са и Божо Димитров които пък иска диктатура в България с диктатор мутрата, а за Гестапото да не говорим.

24

честит

преди 7 години

До ОбективенТрябва ли на един днешен добър бизнесмен, да му забраним да е бизнесмен, защото преди 1989-та година той бил нещо си?---Не, не трябва.Но има една клика "творци" начело с лицето Любо Левчев, Стефан Цанев и прочие, които се облажиха страхотно от Партията с апартаменти (Левчев е на първия етаж на Сан Стефано вдясно от Докторската Градинка) . И точно когато некой от тия ми излезе и ми прави сцени - както сега Стефан Цанев - е малко противно. И смешно/