26

Калина

преди 7 години

В изминалия вече мандат на Борисов, в транспортното министерство гръмнаха поне два грандиозни скандала, единият от които само беше достатъчен Московски да подаде оставка.Всичко, обаче около този човек някак се покрива. Хвърлят ни прах в очите с разни действия, а в същото време парите в транспортното министерство хвърчат в нечии джобове и никой не се сеща да се поогледа.

25

ТрагедиятаКалояновец

преди 7 години

В Калояновец, служител на НКЖИ се добра първи до скоростомерната лента - и я подмениха. Нямаше аналогия между остатъка от лентата в машината и предоставената за разшифровка. И в Хитрино така ще стане - системата работи вече. Докога ще страдат невинни машинисти??? А истинските виновници ще са на свобода?

24

Анонимен

преди 7 години

Машинистите са извадили невероятен късмет да оцелеят в епицентъра на взрива.

23

Варна

преди 7 години

Аналогичен случай:Август 2014 край Варна се взриви цистерна с газ,клипа го има в тубата. Но там горя доста дълго време преди да прегрее и взриви! А в Хитрино ВСИЧКИ очевидци и свидетели говорят за моментален взрив и последвал пожар а не за обратното?!? Според мен НЕЩО не нормално в ситуацията.

22

Анонимен

преди 7 години

Любимото НКЖИ на ББ, няма как да е виновно. Всички стрелочници, служители на НКЖИ са със радари и засичат скоростта - а машинистите са луди глави -правят си гонки по железния път и не спазват скоростта - е на 110 км е вдигнал за да изпревари пътника. :))Жалко за загиналите хора, и жалко за машинистите - пак те виновни.

21

Анонимен

преди 7 години

Както се и очакваше мафията ГРОБ ще покрие истинската причина- окаяното състояние на железниците и ще изкара виновен машиниста. Само 2016 има 4 такива детрайлирания на товарни влакове. Причината за всеки е ясна- амортизирана техника със никаква поддръжка и още по амортизиана инфраструктура.

20

мм

преди 7 години

Със 110 км/ч?Този луд ли е?

19

Анонимен

преди 7 години

Даже и при тази трагедия ББ не спря да иронизира положението.Утре за отварянето на цистерните или ще прочетем и видим или"ще се чуе " . Дай Боже всичко да е ок , и момчетата които ще рискуват живота си ДА ОЦЕЛЕЯТ

18

Анонимен

преди 7 години

До ВарнаЩото са хитри...и нагли

17

Анонимен

преди 7 години

Как е възможно да св скъса връзка в момент на намаляване на скпростта ? Ако някой знае нека обясни.

16

НКЖИ

преди 7 години

Железният път е сигурен, машинистите са виновни. Винаги са превишили скоростта. В Калояновец доказахме, че е виновен машиниста, и тука ще е така. Имаме свидетел -стрелочника - "Влака е влязъл с висока скорост" - е как да каже друго, като после ще го уволним :))) И цялата му рода ще уволним, то е публична тайна, че и родата му е на работа при нас. Ако трябва и скоростомерната лента ще подменим.

15

Варна

преди 7 години

А тези цистерни са проектирани ТОЧНО срещу такива злополуки!и защо евкуираха ЦЯЛОТО Хитрино???

14

Анонимен

преди 7 години

Съболезнования на всички загубили своите близки,приятели и роднини.Аз изгубих двама души в тази трагедия момче и неговия баща.Толкова е голяма болката,че всички знаем в такива моменти думите не стигат.Нека Всевишния даде на всеки заслуженото!

13

Хм

преди 7 години

Хич не ни трябва ИД-"честните частници"* ще ни довършат окончателно!Системата в БДЖ е:"Разходите-държавни,печалбите-частни!",за поддръжка естествено,пари няма.Всички по-едри шефове имат частни паралелни фирми и яко източват!Един началник движение на ключова гара ми сподели преди време:"Застъпвам на смяна и се почва-единия началник се обажда:"Моя влак трябва да мине в еди колко си часа!",после друг-същото и т.н.А трябва да минат и държавните..."

12

Тодор

преди 7 години

Как не Ви е срам да правите политика от такава драма? Бог да прости починалите.

11

Анонимен

преди 7 години

Празните цистерни с малко остатъци от гориво напрактика се взривят по-лесно от пълните с гориво. В композицията е имало 3 такива.Къде са били сложени? Петата ли е била празна?

10

oslava

преди 7 години

В подкрепа на коментара ти,аналогичен е инцидента с удавените деца в Лим. Осъдиха шофьора. Зрелищни присъди,а в последствие режима е лек,почти житейски,като нормален живот. Жалко за загиналите,пострадалите,ужаса на селото и всичките им морални и материални щети. Пак правят нещо на фона на престъпление. Не е случайно и не е грешка човешка. Не е и атентат..щото може и това да им хрумне. Отличници са в правенето на постановки!

9

светнат

преди 7 години

Да, връзки между вагоните се късат макар и много рядко. Но няма случай досега скъсана връзка да е предизвикала дерайлиране на състава ПРЕД скъсаната връзка.

8

АНОНИМЕН

преди 7 години

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО СА ТРАГИЧНИ ЖЕЛЕЗОПЪТНИТЕ ПЪТИЩА В БГ.

7

Анонимен

преди 7 години

Ако стрелката се премести под движещия се влак, резултатът ще е същия. Скъсан тракционен прът! Но тогава вече ще е или абсолютно грубо нарушение или саботаж.