38

край

преди 7 години

возете си се и да ви не дреме. Интернет промени бизнеса - държавата все повече няма да може да го ограничава.

37

Гого

преди 7 години

Манчестър - Лондон: 2:30 с влак, 4:30 с кола разстояние 320км. София - Бургас: 7ч. влак/мизерия/, 3:30 с кола - 380км.София - Варна: 8ч. влак/мизерия/, 6:00 с кола - 487км.В цяла Европа железопътният транспорт е за предпочитане. Няма ли кой да открадне и последните релси и да се приключи с това БДЖ! Ненормална държава, управлявана от ***!!!

36

Васо

преди 7 години

Пътуваш ежедневно от точка А до точка Б. Возиш съседа щото и той пътува, ама с автобус му е скъпо. Това значи е допустимо. Ако вземеш друг да возиш от някакъв сайт за споделено пътуване вече правиш престъпление. Трудно за обяснение Някой ще каже взел си пари. Ами, ако не съм взел, а съм спрял на бензиностанция и този другият е платил бензина. Труден казус за лобистите. Неслучайно го тургам редом до Топлофикация. И накъдето и да погледнеш в милата ни държава все същото.

35

гост

преди 7 години

До АнонименЧесто пътувам и в колата има места за още 4ма , често казвам хора пътуващи на стоп, това нарушител ли ме прави в случая, харесва ми да имам компания и да си говоря с някого и не мисля че някой има право да задължава хората да качват този или онзи в собствените им коли.

34

Васо

преди 7 години

Конституция на Република България:Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.Чл. 19. (1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.

33

Васо

преди 7 години

"При извършването на тези превози се избягва внасянето на осигуровки, а това е криминално деяние", обясни патриотът." Този патриот от Марс ли падна, че не знае какви заплати се взима и какви осигуровки се плащат в бг-то. Истината е, че поредното лоби в НС си заработва премиите. И за пореден път вкарва овцете при правилния стригач. Освен, че не правят нищо за доходите ни, ами и всеки плах опит да се защитим от мизерия е осуетен. А иначе добри уж намерения, социални, правови и Патриотични.

32

Анонимен

преди 7 години

цялата Мара втаса, та с това се заеха милите родни путатипо добре да бяхте направили нещо що годе полезно за възрастните хора - социален патронаж и т на това вашето сега си е чист лобизъм

31

Анонимен

преди 7 години

Е кво сега, ДАИ ще проверява частните автомобили ли? Найш кога ще им спра? Само КАТ имат това право.

30

Васо

преди 7 години

Закон ли ще изкарат, що ли. Значи аз нямам право да качвам в колата си друг освен роднина. И значи тия превозвачи са като Топлофикация, няма отказване от тях. И като пътувам към селската си къща нямам право да возя с мен някой да си поделим бензина и той да спести някой лев. Както са я подкарали ще направят допълнение към талона на автомобила със списък на позволените пътници.

29

Анонимен

преди 7 години

Автобусните превози трябва да намалеят. В нормалните държави хората използват влакове.

28

Петър

преди 7 години

В Германия това е много разпространено и никой не го преследва чрез закони. Дори си има и специален сайт за такива пътувания.

27

вв

преди 7 години

Добре, да ползваме автобуси, ок, НО примерно от Пазарджик до София (100 км разстояние) има един автобус сутрин в 7ч. и един на обяд в 13ч. За ранния билети трябва да купиш от предишния ден, иначе няма шанс. За другия също е много относително дали можеш да се качиш. Е, аз как да стигна до София в този случай, че и 11 лв. да им дам?Просто питам, де.

26

Мими

преди 7 години

12 е прав,и на 148, 118 и т.н.Никой от така наречените държавни служители не му дреме за каквото и да било,освен за незаслужената заплата,отпуск,бонус.МВР начело с измислената нагла и бездарна некадърничка не върши абсолютно нищо.Няма да пиша повече,защото с всяка дума се ядосвам,а "Да се ядосваш,значи да наказваш себеси заради грешките на другите"

25

Анонимен

преди 7 години

Абе, в маршрутките дават ли билетчета винаги?

24

222

преди 7 години

Имам едно питане.... Значи ако пътувам с любовницата си за да докажем че не пътуваме споделено сVиRкI ли ще трябва да я карам да ми прави пред контролния орган??? Благодаря

23

Анонимен

преди 7 години

С тези *** закони и алчността им до никъде няма да стигнат.Вече има решение на жалбата в полза на UBER срещу решението на България да им забрани да действат у нас!Естествено санкциите ще ги плащат данъкоплатците !!!

22

Metro

преди 7 години

Затова използвайте метрото :)metrotimer

21

Пътуващ

преди 7 години

От Лондон до Абърдийн пътувах с Автобус за 3.50 паунда еднопосочния билет.От Абърдийн до Глазгоу пак бяха по 3 паунда билетите.Тукашните превозвачи ако пуснат билети София - Пловдив за 7-8лв , то тогава няма да има нужда от споделени пътувания

20

Анонимен

преди 7 години

Абе аланкоулуци как си позволявате да крадете повече от дупетатите?! Вие срам нямате ли? В държавата на мутрите мислите ли че ще ви позволят да забогатявате незаконно? Ама сте и вие черна икономика ше праите! Само дупетатите имат право на черна икономика щото вие им давате власта а на вас никой не вие дал власт! ЯСНО?????

19

Оцеляване

преди 7 години

Много хора работят в отдалечени на десетки километри градове, за да издържат семействата си. Най-често в София.плащат им прилично, не като в дълбоката провинция, но не достатъчно, за да живеят под наем в нормални квартири. За да спестят се налага да пътуват всеки ден, обикновено с колата на един от тях, като си СПОДЕЛЯТ разходите за гориво. Понякога те са съседи, братовчеди, приятели от години...Кое тук е незаконно ?