152

az

преди 7 години

'що пък боба и баницата да са прости ястия?! Всичко което познаваме го принизяваме...

151

ХА-ХА-ХА !

преди 7 години

Бай Тошо беше наистина човек от народа. Затова и любимите му ястия бяха народни - баница и качамак.Днешните ни политици обичат черен хайвер, сьомга, пури от по 300-400 лева едната и шампанско "Дом Периньон" ...

150

Анонимен

преди 7 години

И виетнамци и виетнамци имаше при Тошо, тълпи виетнамци....

149

Анонимен

преди 7 години

До ЕВРЕОАТЛАНТИКНито образованието, нито здравеопазването беше на 'световно' ниво. Безработица нямаше, да. За работа която можеше да се свърши от 1 бяха назначени 10.Просяци и бездомници имаше. Имаше дори специален закон за скитничество.Истинска храна ... имаше на село при баба и дядо от двора им квото гледаха.Нямаше гей паради, вярно е. Имаше обаче маршировки пред Другарите и мощни мъжки целувки с език между Вождовете.

148

Тодор Славков

преди 7 години

Оставете дядо ми на мира, върнете ми държава, и отворете пивоварна за бира в всеки Български град.

147

Анонимен

преди 7 години

При Тодор Живков животът беше сигурен, спокоен, хората бяха материално осигурени и достъп до здравеопазване и образование на световнов ниво. Престъпниците и николапетковистити си знаеха мястото в затвора. Днес , престъпността вилнее а народът тъне в мизерия.

146

анонимен

преди 7 години

Миналата власт се е грежела за държавата и за народа нека да не забравяме и положителните неща от живота който са живяли нашите родители Тогава държавата се е грижела за образованието на хората за техния начин на живот предприятията са работели не имало съкращания уволнения итн

145

Анонимен

преди 7 години

Дядо ми беше привърженик на Никола Петков. 50-те г. в гимназията споменал че е привърженик на БЗНС. Следва арест на него и баща му (понеже е бил малолетен) и 100 лв. гаранция. След като излиза от затвора му забраняват да работи в родния си град каквото и да било и се мести в София. Не е вярвал че ще излязат живи от затвора с баща му.Да живее комунизма.

144

Анонимен

преди 7 години

Вие гледали ли сте филми от онова време ?Някой обръщал ли е внимание на дребните детайли."Купи си запорожец че за лада ще трябва да чакаш много""По-бързо да ходим до магазина че са докарали чушки и ще ги изкупят"

143

Анонимен

преди 7 години

До 178Да чудя се как ли са се оправили държавите без комунизма:dЕй това е , как са те карали да мислиш, че от тях зависи всичко.Потрошени 50 години. Сега трябва да бягаме, за да нстигнем нормално ходещите държави.

142

Бай Иван

преди 7 години

Тук 85% от пишещите нямат 1 ден прекаран от живота си по времето на комунизма ама само разправят какво е било. Байовци, вие наясно ли сте че ако не бяха бабите по пазарите да продават зарзават родителите ви нямаше да знаят що е то чушки и домати. Държавата каквото произведеше или го изнасяше или отиваше за изхранване на армията. И ако сте ходили на бригади щяхте да знаете че нито един скапал домат не се хвърляше.

141

Анонимен

преди 7 години

Вегетарианството обяснява злобата на Хитлер. Мисля, че на следващия вегетарианец, който се изкара страхотен човек ще му припомня за Хитлер. Мерси за информацията. Рядко, но понякога сте полезни.

140

Червен Партизанин

преди 7 години

Какво искате от Тодор Живков, нима когато е било комунизъм малцинствата не си знаеха мястото, както сега? Ако не беше Живков и възродителния процес сега щеше да има терористични актове в България, но Благодарение на Живков и комунистическата партия, че изпъди турците да си ходят в Турция, и упражняваното възпитание над турците от комунистите, сега те си знаят местата.

139

Абе.,

преди 7 години

Бай Тошо! Едно време те мразех и ми се искаше да те удавя,щото беше "диктатор". Сега при новия диктатор ми се иска аз да се удавя,щото стана страшно.Ама,като си помисля,че това,което ти създаде ,новият диктатор го потопи,просто няма смисъл .Той целият народ е удавен.Ама,ти си виновен,щото взе,че умря.Путин е виновен,че не се поддава на американските заплахи.Комунистите са виновни,че сега нашенци живеят бедно.За сметка на това,новият ни диктатор "израства"."Израства",но на килограми.Това е то...

138

Технолог

преди 7 години

Каква истинска храна про Тошо бе, Вие въобще влизали ли сте по онова време в месокомбинат или млекопреработвателно предприятие, знаете ли каква мизерия беше там, нулева хигиена, плъхове мишки навсякъде, в момента ракова предприятие няма да получи разрешение даце и за производство на фураж

137

Анонимен

преди 7 години

До 123Помним прясното мляко какво беше .. вода. Яко се разреждаше за да се деклраират преизпълнение на петилетния план за 2 години.Помним и качеството на другите храни - ***. Де що имаше читаво се изнасяше за прогнилия запад за някой и друг долар.

136

123

преди 7 години

Никога повече няма да усетите вкуса на истинската храна, която беше по Тошово време, а да не говорим за гроздовата ракия, мастиката и бирата

135

Бай Тошооо..,

преди 7 години

Много лошооо..Ако станеш и съзреш,отново ще умреш...Бившите ти партийци вече те наричат-диктатор...Обичал си баница,бобец и т.н. Сегашният ни диктатор пък е обичал филии с мас.Е, сега вече не отказва и млечни теленца,но постът му го "изисква".....Абе,диктаторски мурафети...***,че ги разбери.

134

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 168Благодарение на Луканов, Виденов и Станишев.

133

Анонимен

преди 7 години

Eurostat бедни в ЕС :Гepмaния -20%Бългapия - 41% Pyмъния - 37%Гъpция - 35.7%Тоест, малко по бедни има спрямо Гърция.