10

Анонимен

преди 7 години

Колкото до "бигорексикът", бургазлии си имат симпатичния израз "нацепена батка". Може да се ползва и само "батка", ама няма толкова изразителност. :)

9

От къде мирише

преди 7 години

рибата?"...промотира своя бюти линия." Подзаглавие в dnes от преди 2 дни.

8

Анонимен

преди 7 години

Неограниченото използване на чуждици е белег за ограничени познания на собствения език, (не)уважаеми джурналя. Колкото до великата дума "флашмоб", мисля че изразът: "тълпа чекнещи се едеоте" пасва напълно! "Селфито" преди време беше "самоснимачка" на български. Не знам какво са използвали в английския език преди измислянето на тази дума и не ме интересува.

7

Анонимен

преди 7 години

Ахахаха,. значи аз съм номофоб!!!: D

6

Цецо

преди 7 години

Знаем, че богатството на всеки език е неговото разнообразие, няма нищо лошо в навлизането на чуждици, проблем виждам само в прекомерното им използване. Друг проблем, който забелязвам при младите е, че имат беден речников запас, което нерядко им пречи в комуникацията, трудно изразяват мислите си. Съгласен съм с г-н Миланов, че е хубаво да се използват с предимство българските думи, ако има такива и... ако се знаят, разбира се. :)

5

преди 7 години

Интелектуалното осакатяване на нацията вече е е извършено до 70% малко ви остава!То винаги е имало лоша комуникация на 10-15 годишни с възрастните ама какво ли ще излезе от тези след 5-10 години ....

4

1

преди 7 години

Особенно много ме дразни факта, че за да науча новите "български" думи, първо трябва да си ги преведа на английски. Дразни ме и това, че младото поколение съсипва българската култура и я заменя с най - лошото от западната - консуматорството. За един млад човек в България средствата станаха цел. Желанието за модерна кола, телефон, компютър отдавна изместиха желанието за учене, създаване и развитие.

3

maxobg

преди 7 години

До Родна реч, омайна като си такъв радетел за българския език ,би ли обяснил на "плебса" какво е *** ???

2

онбашията

преди 7 години

новите думи са добре дошли, това което осакатява езика е подмяната на местните диалекти с "правилен" говор, щото видите ли диалектите са селски, а ние сме вишисти и *** крем брюле

1

Родна реч, омайна

преди 7 години

Разбира се, че го осакатяват. Гърците, финландците и други народи измислят неологизми за всяка нова дума. Обаче в България сред някои сънародници тип "див балканец с потури" е особено престижно да мърсиш езика с чуждици, мислейки си, че така си по-представителен сред плебса.