Проблем не е че ядем месо, а че се преяжда с месо - баба ми с едно пиле от едновремешните (1-1,2кг) правеше супа и пиле с ориз за 8 души. Да не говорим че месо/риба готвеше само събота и каквото остане се доизяжда неделята.
Учените откриха нов вид веган, когото нарекоха ултравеган. Особеност на ултравегана е, че той яде само растения, починали от естествена смърт.
До No2Той хумуса не е направен да се яде без нищо! Шаварма си трябва. Един истински дюнер в Хайфа да речем съдържа поне 500 гр. пуешко и две лъжици хумус, може и малко трина(като хумус, но от сусам). Това струва 18 шекела - около 6 кинта и може да пукнеш от преяждане, туршията е на корем. Най-хубавият хумус е ливанският, а египетските фалафели са най-добри. Преди две седмици ядох шаварма в Париж, Ла Дефенсе, в един ливански ресторант, но не е същото. Там на място е най-добре. :)
Всяко нещо с времето си!Сега кой използва парни локомотиви?Въглища още се копаят но се горят само в пернишки печки нали?Утре ще започнат производство на изкуствено месо!Даваш например ДНК на прасе и те ти изкарват цял изкуствен бут от 3D принтера!!!???Ама като истински!
Как ли ще изглежда някоя държава ако се даде пълна власт на веганите? Някаква невиждана анти-утопия, в която на първо място са животинките, после поклонниците им, а всички останали са принудително на водораслова диета под страх от смъртно наказание. Процъфтява контрабансният внос на бахур, нарушителите се наказват с газене от мечка.
Психари, дето дават предимство на съществуването на някое животно, отколкото на това на човека. Тия са опасни за нас месоядните и поради липсата на важни хранителни съставки, която ги прави още по-злобни и непримирими към хората.
Да ги пратим всички в Сърбия, да опитат истинския вкус на месото и ще размислят:) Да не говорим, че зеленчуците у нас вече са 90% турски и пълни с нитрати - безвкусни и вредни!
Витамин В11 е голям проблем за веганите. Има го само в месото и в никое растение. Липсата на този витамин води до значителни здравословни проблеми.
Трябва да се храни човек разделно. Първо зеленчуците, отделно - пържолката и съвсем отделно десертчето.
най добре е да си полувегетарианец - 50/50, за пример:- пържола с шопска салата- джолан с картофи
Имахме една в училище, дето я переше здраво сачмата. Викахме и Диана алтавата и го отдавахме на радиацията, защото е от Козлодуй. Та и тя станала веган. И как иначе. Такива са и тия от снимката, като ги гледам.
И откъде ще си набавят незаменимите аминокиселини, мастни киселини (ейкозаноиди) и мастноразтворими витамини (А, D, E и К) тия малoyмници?????Недейте се връзва на тия пpocтотии, защото ще се разболеете.
Аз пък съм на пилешко от два дни. Две пиленца вече не тичат волно из нечий двор, не размахват весело крилца, не кълват червейчета. Защото свършиха като топло ястие, едното като супа, другото с картофки. Направете им панахида, вегани и пролете някоя сълза.
Вегани правиха шоу на столичани