35

Анонимен

преди 7 години

DO 33 AMI AKO SE OTOPLYVA S EL. RADITOR ILI S GAZOVA PECHKA NA LI SPOMAGA SA OBSHTOTO SATOPLYANE! SUBIRA MU SE DA SAPLATI GAZ+ TOPLOFIKAZIYA. TOVA LI E SAKONA. DA PLASHTA DVOINO.

34

фъкоф

преди 7 години

ТоплоФЪКация е мафиотска организация. Неплащане и дела от районния съд, та до Стразбург.

33

До 33 Мраз-чо

преди 7 години

Да 25 градуса са от дъха ни само. Измерителите са на нула, значи не ползвам и не трябва да плащам. Нали така...... Целият блок сме така - всички измерители са на нула, а Топлофикация твърди че според измерителите в абонатната трябва да плащаме средно по около 200 лева на месец в най-студените месеци. Обирджии, помощ, къде е омбудсмана, ..

32

До 31

преди 7 години

Те тарикатите твърдят, че не ползват и не искат нищо да плащат.

31

До 24

преди 7 години

60% за инстация е доста. Сметнах моето в старо строителств и излиза на няма и 40%. Не знам колко се краде, но съм чувал тракащи тръби, като дойде време за отчет и пускане на парното... Лошото е че няма какво да се направи. Чувал съм за обследване на сградата от топлофикация с термокамера, която засича работещите тела, струва около 150 лв мисля. Но и тогава не можеш да му влезнеш в имота на крадящия и да го принудиш да плаща... Доста е сложно. Редовните си плащаме като попове за тарикатите :(

30

Анонимен

преди 7 години

Ми не е проблем. Под мъдрото ръководство на герберастията, Топлофикация загуби 80млн, чинно вложени в КТБ.

29

Анонимен

преди 7 години

До АнонименСетих се - ти си толкова естествен тъпЪн, че сега ще ми вмениш, че "не ползвам", за теб означава, че парното е пак пуснато и радиаторите надути, а аз просто не се топля на тях :)Не, парното е спряно централно за апартамента, апартамента е необитаем и никой не ползва нито парно нито апартамента тъпЪн нагЪл!

28

Анонимен

преди 7 години

До 26Ти явно не си лапащ тъпЪн, а най-обикновен и естествен такъв и следователно логично не можеш да разбереш, че при СПРЯНО ПАРНО няма как да е топло в необитаемо жилище!написал съм "Не ползвам" - ако буфера ти може да поеме символите на цяло словосъчетание!За мен "не-ползването" съответно европейската директива, съвсем остро и от острата страна на влизащия ти без смазка ъгъл, ми гарантира не-поискване и съответно неплащане на услугата!Но, тук само опедерастяването се транспонира...

27

Анонимен

преди 7 години

ДО 24. МЪХ КАК КРАДЕ? ТОЙ ТОПЛИ КОЛЕИТИВА. Я СИ ПРЕДСТАВИ, ЧЕ СИ ЗАТВОРИ РАДИАТОРИТЕ . МИ ЩЕ ИЗМРЪЗНЕТЕ .

26

До 23

преди 7 години

Много си остър, ама от обратната страна на ъгъла. Полването на парно няма абсолютна никаква връзка с това дали някой живее в жилището, колко души живеят и т.н. Парното или топли или не топли и не се интересува ти дали си в жилището или не. Само много остър от обратната страна човек, може да смята, че излезе ли от апартамента си, парното спира да топли жилището му. Добре ще е да се извиниш за глyпостта си!

25

ДО ДРУГАРА 22.

преди 7 години

ИМА АПАРТАМЕНТИ С ИЗОЛИРАНИ И ВКОПАНИ ВЕРТИКАЛНИ ЩТАНГОВЕ , КАКТО И АПАРТ. НА ПОСЛЕДНИ ЕТАЖИ БЕЗ ТАКАВА ИНСТАЛАЦИЯ И Е СПРАВЕДЛИВО ОТЧИТАНЕ САМО ПО ТОПЛОМЕРА НА ОТОПЛИТ. ТЯЛО.

24

До 22

преди 7 години

Не се заблуждавай. Няма голяма разлика при двата вида инсталация. Сега от две години живея в нов блок с хоризонтална инсталация и дела на общите части е около 60% от общото количество използвано парно. Засега знам само за един съсед, който краде - топломера му е на нула, а всичките му радиатори работят денонощно. Оказа се, че няма как да накараме фирмата Техем да дойде да му "оправи" топломера, така че да отчита. Горе-долу ми стана ясно и как всеки може да направи така че топломера му да е на 0.

23

Анонимен

преди 7 години

До 14"И каква е връзката между живееш/неживееш в апартамента ти и това дали в апартамента ти е топло или студено."Много е проста връзката: Не живея, Не ползвам, Не е топло и трябва да НЕ ПЛАЩАМ!Такава е връзката! Но щом не си само ти тъпЪн който не може да я схване/види връзката, явно е, че щом останалите лапЪт за да не я видят, ако ти не лапЪш си тъпЪн!

22

Анонимен

преди 7 години

Относно другаря, който не ползвал. Тук става дума за такса инсталация. Той не живее в апартамента, но тръбите минават през апартамента и отделят топлина, която някой трябва да плати и ако не е собственикът на апартамента ще бъдат останалите живущи в сградата. Решението е хоризонтална инсталация, където топломвера е на входа на апартамента и ако не ползваш няма отдаване на топлина от тръби. Това го има при новото строителство. При старото няма как да стане, защото ремонта е много скъп.

21

Анонимен

преди 7 години

СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ . ПУСНИ СИ ВСИЧКИ РАДИАТОРИ КАТО СИ В ЧУЖБИНА . И СИ ПЛАЩАИ СМЕТКАТА . НИЕ ОТ КОЛЕКТИВА ЩЕ ГО ОТЧЕТЕМЕ .

20

До 17 Ели

преди 7 години

Сигурна ли си, че не си се подписала да пуснат парното? Доколкото знам при първоначалното пускане искат съгласието на всички, т.е. всички да поискат парно.

19

Обирджии

преди 7 години

В нашия блок има парно, но никой не ползва парното - всички измерителни уреди са на нула. Цяла зима навсякъде е доста топло - обикновено е 25 градуса, но тези изедници от Топлофикация искат да плащаме. Същото е и с топлата вода - водомерите и за топла и за студена вода на всички в блока са на нула, а ни карат да плащаме. Защо да плащаме? Не сме ползвали вода изобщо, а общия водомер на блока сочи по 10-12 кубика на месец на апартамент. Грабеж, помощ, обират ни.

18

Анонимен

преди 7 години

ДОБРЕ ЧЕ КАТ НЕ СЕ Е СЕТИЛ ДА СЪБИРА ПЪТНА ТАКСА И ОТ ПЕШЕХОДЦИТЕ . ПО ФОРМУЛАТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ????

17

Ели

преди 7 години

Ние си купихме апартамент в блок БЕЗ парно, но след няколко години част от съседите поискаха и го пуснаха. Сега аз плащам за непоисканата услуга... Ама никой не ме пита.

16

Фак

преди 7 години

Парното е колективна услуга и топли всички жилища, независимо дали някой живее или не живее в апартамента си, което няма никаква връзка с това кой колко да плаща. Има услуга и за нея трябва да се плаща. Тези дето не искат да плащат в никакъв случай не желаят да живеят в сграда без парно, защото ще трябва да си плащат, а те не са свикнали да плащат за това, което ползват.