46

Анонимен

преди 7 години

Аз не ти говоря за специални статути, а за признаването на Крим от Киев за автономна област със собствен парламент.

45

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 60 Специален статут не е равно на Автономна област както и да го въртиш

44

Анонимен

преди 7 години

"Проблема в тази руска опорна точка е че КРИМ не е АВТОНОМНА област"Напротив, след разпадането на СССР, през 1991-ва година Крим става автономна област със столица Симферопол, чрез местен референдум и този автономен статут е признат от Киев. Има и едно много интересно условие за независимостта на Украйна, с което Киев се е съгласил без условно- Черноморския флот на Русия да остане с главно седалище Севастопол. :)Трябва да се ограмотиш по темата.

43

Анонимен

преди 7 години

До до 57 само дето ссср е ПРИЗНАЛ Украйна с КРИМ по Брест литовския през 1918 а русия нищо не може да им даде щото по това време не съществува

42

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен53 Проблема в тази руска опорна точка е че КРИМ не е АВТОНОМНА област ЗА РАЗЛИКА на пример от Косово а само военната базата е със СПЕЦИАЛЕН статут

41

до 54

преди 7 години

Ами малко по-сложно е отколкото си го представяш- Крим беше част от Русия, но по времето на СССР беше даден на Украйна, но тъй като СССР се разпадна, отпада и въпросното териториално статукво, тъй като Русия е правоприемник на СССР, а Украйна не е регистрирала границите си. Който играе- пИчели, както се казва. :)

40

Анонимен

преди 7 години

Ами, тогава и Франция, и Британия, и особенно Мексико могат да претендират за части от САЩ!Нъл тъй???Или за самообявилата се за "Мека" на демокрацията Америка това не се отнася???

39

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 53 ссср- русия са терористи и нямат никакво право за нищо АКО ЩЕ спазваме буквата на закона

38

ТЪП като руснак

преди 7 години

До Анонимен 50 след като русия си е декларирала границите за НИЩО извън тази дата не може да претендира следователно ВЪН ОТ крим ако не е декларирала МОЖЕ ДА СЕ РЕЖЕ от нея КОЕ Е ВЯРНО а НЕ МОЖЕ И ДВЕТЕ

37

Анонимен

преди 7 години

"До Анонимен 50 Я ни припомни кога се регистрираха и в какви граници Крим и Донецк"Първо явно от мене ще го научиш, че Донецк официално не е част от Руската федерация, а Крим е доста по-далечко и от 1991-ва е автономна област, поради което се присъедини към Русия чрез референдум.

36

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 50 Я ни припомни кога се регистрираха и в какви граници Крим и Донецко Зимбабве в тях ли са ???? А най забавното е че Киев може да претендира и за москва

35

Анонимен

преди 7 години

"До Анонимен 47 което ми напомня че и русия не е СЛЕДОВАТЕЛНО МОЖЕ ДА СЕ РЕЖЕ ОТ НЕЯ"Напротив, Русия е декларирала границите си, нищо не може да се реже от нея. По-забавното е, че Украйна не го е направила и все още е в административния регион на СССР, чийто правоприемник е Русия. Още по-забавно е, че Русия може да обяви, че Украйна не съществува като държава. :)

34

Гражданин

преди 7 години

За разлика от повечето коментиращи тук,аз чета и чуждестранни сайтове и прочетох нещо доста интересно.А именно,че ако Шотландия се отдели от ВБ ще стане 6-тата страна в света по един от най-важните показатели,брутен вътрешен продукт на глава от населението.ВБ в момента заема 16-масто, основно заради селяните от УЕЛС и соц. слабите.Шотландия е богата на нефт и газ, а също така във водите и има страшно много риба.А и при един такъв развой абсолютно всички богати фирми,ще отидат там за да са в ЕС.

33

ТЪП като руснак

преди 7 години

До Анонимен 47 което ми напомня че и русия не е СЛЕДОВАТЕЛНО МОЖЕ ДА СЕ РЕЖЕ ОТ НЕЯ

32

Анонимен

преди 7 години

"АБЕ Я СИ ГЛЕДАЙ РАБОТАТА БЕ ! ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА РЕПУБЛИКА КАК СЕ СЪЗДАХОХА С РЕФЕРЕНДУМ ВЪПРЕКИ ЧЕ ГРАНИЦИТЕ НА УКРАЙНА СА ОПИСАНИ В ООН ?!"Падна ли ми в капана, неграмотнико? Генералния секретар на ООН заяви, че Украйна не е регистрирала пред ООН демаркационните си граници като държава.

31

Анонимен

преди 7 години

До КЪРДЖАЛИ-ЕКСИТ КАЗАН ИСКА РЕФЕРЕНДУМ

30

Анонимен

преди 7 години

"НАПРОТИВ ! ТИ ЩЕ СИ ГЛЕДАШ ЖИВОТА ТАМ КЪДЕТО СИ ,В СОФИЯ,ВАРНА ,БУРГАС И ПРОЧИЕ ! НО НЯМА ДА СЕ МЕСИШ НА ЖИВОТА МИ В КЪРДЖАЛИ ! НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ НА ИЗЕДНИЦИТЕ СИ !"Като искаш да плащаш данъци в друга държава, тогава си продаваш имотите тук, сменяш гражданството и отиваш в друга държава. Не си в позиция да ми обясняваш, чия територия е Кърджали.

29

КЪРДЖАЛИ-ЕКСИТ

преди 7 години

До АнонименАми марш към Анадола, като не ти харесва тука бе! Бах ти наглото момченце ахаххаНАПРОТИВ ! ТИ ЩЕ СИ ГЛЕДАШ ЖИВОТА ТАМ КЪДЕТО СИ ,В СОФИЯ,ВАРНА ,БУРГАС И ПРОЧИЕ ! НО НЯМА ДА СЕ МЕСИШ НА ЖИВОТА МИ В КЪРДЖАЛИ ! НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ НА ИЗЕДНИЦИТЕ СИ ! ЩЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ НА ТЕЗИ КОИТО ИНВЕСТИРАТ В КЪРДЖАЛИ ,КОИТО НИ ДАВАТ РАБОТА ЗА ДА ЖИВЕЕМ И РАЖДАМЕ ДЕЦАТА СИ ТУК В КЪРДЖАЛИ ! ЗАСЕГА ТУРЦИЯ НИ ПОГАГА КАТО ОТКРИ НЯКОЛКО ФИРМИ В РАЙОНА ! НЯКОЙ ДЕН ЩЕ Й СЕ ОТБЛАГОДАРИМ !

28

китаец

преди 7 години

До КЪРДЖАЛИ-ЕКСИТ русия е само геогравско понятие

27

КЪРДЖАЛИ-ЕКСИТ

преди 7 години

До АнонименВСЯКА ДЪРЖАВА Е СЪВКУПНОСТ ОТ ОБЛАСТИ И ВСЯКА ЕДНА ОБЛАСТ ИМА ПРАВО ДА ИСКА РЕФЕРЕНДУМ И ДА СИ ИЗБИРА НАЧИНА НА ЖИВОТ !"В момента, в който вече си описал и декларирал границите си в ООН, вече няма области с право на референдуми................................АБЕ Я СИ ГЛЕДАЙ РАБОТАТА БЕ ! ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА РЕПУБЛИКА КАК СЕ СЪЗДАХОХА С РЕФЕРЕНДУМ ВЪПРЕКИ ЧЕ ГРАНИЦИТЕ НА УКРАЙНА СА ОПИСАНИ В ООН ?!