35

за незнаещите

преди 8 години

Русия не спазва европейски правила, нито търговска логика с държавното си дружество Газпром. Обяснете как руска газ в Англия и Германия се продава по 300 долара, а в първите страни по маршрута - за 500 и 600 долара? ЕС искаше пазарни, европейски правила, конкуренция и еднакви изходни цени за всички; съответно 250 долара за първите транзитни страни и леко оскъпяване заради транспорта. Вместо това нашите продажници подписаха 20 години без транзитни такси и цени като за доставка в Австралия.

34

Боби

преди 8 години

До Анонимен 45Само едно уточнение Всички основни договори бяха подписани преди Евро енергиен пакет 3.Развалиха договорите - което е много лоша бизнес практика. Защо обаче не развалиха договорите за Мариците след като са нерентабилни или за БГ Злато - Пак двойни стандарти

33

Анонимен

преди 8 години

южен поток (нищо че си прилича по име със северен поток) НИКОГА не е бил повече от един дълъг маркуч от русия до австрия. отчаян съм от простотията на бг политиците, не може да станеш хъб и разпределител, ако газта е чужда собственост и тръбата минава през още 6 страни след теб. това се получава САМО ако газ от НЯКОЛКО държави се складира при теб и ти я продаваш. това никога не е било част от руските планове, за разлика от северен поток, където акционер са немските BASF. всичко беше лъжи!

32

Анонимен

преди 8 години

за последен път обяснявам: северен поток е руско-немски акционерен проект за газ от русия до германия без транзитни страни; газта се продава по европейски правила от немско-руско дружество на останалите. южен поток е 100% руски проект, в който всички останали са само транзитни страни, газта се продава като руска след като е минала половин европа без спазване на европейски правила. в случая българия дори нямаше пари да си плати 1/2 от тръбата и взе заем от русия, затова ни порязаха.

31

Анонимен

преди 8 години

До АниНищо против газопровода да стане наш- само трябва да се намери кой да го финансира. Или искаш Русия да го изгради, а ние да го експлоатираме? Това беше при соца- сега сиренето е с пари.

30

Боби

преди 8 години

1. Ако една тръба минава през някаква страна има транзитни и технически такси които оскъпяват проекта. Транзита е около 2-3$ на 1000кубометра на 100км а техническите са около 5$(ток, охрана, застраховки) - Ако мине под водата ги няма тези такси2. Лукойл произвежда скъпи горива защото има КАРТЕЛ. Защо не внесем ЕВТИНИ горива от Турция, Гърция или Румъния? - Единствения отговор е КАРТЕЛ и Лукойл е най-маловажния играч.3. За Южен поток има пари но за тръбата през Турция има само споразумение сега

29

Ани

преди 8 години

Путин беше прекалено арогантен на 1 Декември 2014.Газопровода трябва да стане наш на Българския участък.После може да транзитираме в която посока искаме.Русия трябва да си плаща за услугата според международните стандарти.Още Тодор Живков каза ва Брежнев че "Не може Малка България да изхранва Големия Съветски Съюз". Те другите републики също хранеха Русия, така че е визирал Русия.

28

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 39 Какво ти е чудно? Ти познаваш ли клаузите на Северен поток? Преди да пишеш малоумия си отговори на въпроса: Защо рафинерията на Лукоил България произвежда едни от най-скъпите горива в Европа? Отговориси м*алоумнико и тогава ще ти се изясни за Южен поток!!!!

27

Анонимен

преди 8 години

Продажбата е хитър ход - ще го продадат на дъщерна фирма, тя на друга в Холандия и накрая Южен поток ще се строи но не от Газпром, а от еврофирма, зад която ще стои Газпром. Както сега строят ВТОРАТА ТРЪБА НА Северен поток . Чудно е защо Южен поток не може, а северен може?Сигурно защото там е Германия. И не е изключено като го построят да купуваме руския газ през Германия. Защото тогава ще прережат възможността на хохолите да крадат.

26

Анонимен

преди 8 години

Мошенническият проект на джуджето, с който искаше да дозагроби България!

25

Анонимен

преди 8 години

АКО ГАЗЪТ МИНЕ ПРЕЗ ТУРЦИЯ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЕРДОГАН ДА РЕКЕТИРА ЕВРОПА КАКТО СИ ИСКА И ДА ПОЛУЧАВА ТОВА КОЕТО ИСКА.ЗАЩОТО АКО НЕ ГО ПОЛУЧИ - ПУСКА БЕЖАНЦИТЕ И СПИРА ГАЗА.Така че място за много радост няма.

24

хахахахахааа.......

преди 8 години

До :))))))))Гледам евротлантическа България от вътре много стабилна, затова изобщо не гледа навън освен да изнася високотетхнологични евтини пpocтитутки да задоволяват мераците на западноевтопейците и да внася домати от Турция и от Македония защото не може да си произведе сама.

23

Анонимен

преди 8 години

До :))))))))МЕчти..........Мечти...........

22

Анонимен

преди 8 години

взеха да умаляват бушмените

21

Анонимен

преди 8 години

Ами да ни ги подарят, що не. Братски народи сме.

20

Анонимен

преди 8 години

До АнонименДо Анонимен 22Путин КАЗА че няма да се строи.А той не е като Баце да се измята по 5 пъти на ден.Човека има чест и достойнство.-------Разбойник със чест и достойнство ?Хммм, нещо не се вързва...

19

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 22Путин КАЗА че няма да се строи.А той не е като Баце да се измята по 5 пъти на ден.Човека има чест и достойнство.А вие които гласувате за това мекотело и *** Баце сте жалки льольовци.

18

Анонимен

преди 8 години

Заменям талимати на голямият "Гьол" срещу такива от южния "Паток"...с доплащане !

17

ГЕРБ-ер

преди 8 години

Аз за грошове душата си давам ....камоли държавата си !

16

Анонимен

преди 8 години

Копувам за 1 рубла !