8

акуд

преди 8 години

само тоягата възпитава и животните

7

Анонимен

преди 8 години

До 3За сведение т.н. спасяване на българските евреи от експулсиране в лагерите на смърта през ВСВ,общо 49000 души евреи + роми. Тато внася от всички съседни държави над 350 000 роми. В резултат днес са над милион. Преди 44-та година малцината роми в България са били християни, основно занаятчии.А, днес вече ходят с бурки.

6

зоолог

преди 8 години

Идеята за интеграцията на ромите в българското общество ми изглегежда като идеята да се кръстоса орел с лешояд. Това са две птици привидно еднакви на вид, но със съвсем различна природа.

5

1

преди 8 години

Случайно някой да знае етническия произход на този индивид расате,да не би да е плод на смесен брак.Защото по време на османската империя,еничарите са били най-жестоки,към етноса ,от който са произхождали,че сега и този расате,толкова да мрази ромите.

4

Анонимен

преди 8 години

Каква интеграция ? Франция ги върна . Явно не не се получава .Малко ми прилича на вица дето детето закъсняло за училище защото помагало на една баба да пресече улицата , но се забавило , защото бабата въобще не искала да пресича !Та и тук нещо такова ... ще интегрираме *** те искат ли .За детски и помощи съм сигурен ,че искат .

3

Анонимен

преди 8 години

Така е,но кой да го чуе?

2

Анонимен

преди 8 години

Защо по времето на комунизма колко роми имат основно или средно.....това във Раднево е цвете за мирисане.......полицията и пресата премълчават много издевателства и престъпления на ромите.....поради простата причина.....България е на прага на......

1

езиковед

преди 8 години

На тяхния безписмен език "ром" означава същото, каквото на английски "мен" - мъж,човек. Като държат да бъдат назовавани роми/човеци с аргумент на обратното означа, че другите не сме човеци. На техния език съществува дума определяща другите етноси "гадж", аналогична на думата на езика иврит "гои" - нечовек.