64

-10

преди 8 години

Та значи, вместо да намалим цената на ябълките ще увеличим цената на вафлите? Така ли, господа популисти? Ще ми кажете ли какво ще направите с приходите от новия данък, годпода популисти? Ще го вложите ли като дотация за ябълките, годпода популисти?

63

гошко

преди 8 години

Аз много обичам Бърбър кинг

62

лол

преди 8 години

Спазвайте Високо мазнинна Ниско въглехидратна диета и ще сте здрави, силни и красиви. 60% мазнини, 25% протеини, 15% въглехидрат - месо, животински мазнини, млечни продукти, яйца, зелени салати, сурови ядки. Без вафли, чипс, безлкохолни и други джънкове. Тогава няма да ви дреме за данъка.

61

Няма нужда от лафки

преди 8 години

Защо трябва да се спрягат въобще училищните лафки?? Живея в Германия и имам дъщеря в училищна възраст: ВСИЧКИ деца (трябва да) си носят закуска за голямото междучасие от ВКЪЩИ, която изяждат заедно за 5-10 минути в класната стая и изхвъчат навън да тичат и играят в останалато време (и пек, и в дъжд).Сладки неща и подсладени, газирани напитки са забранени. Пият вода и/или мляко.

60

Анонимен

преди 8 години

Ние не сме ненормални, за да ни лъжат, че решението на въпроса с вредните храни е вдигането на данъците. От 25 години държавата е избягала от контрола върху храните и затова производителите, в стремежа си за баснословни печалби, ни хранят с ***.

59

Анонимен

преди 8 години

Робски народ,мачкат го ,бият го ,дерат го ,крадат го ,затриват го, а той си мълчи и спотайва !

58

wtf

преди 8 години

Тея *** защо не се замислят за причините поради които децата ядат тези ***? Като например, как за 20мин голямо междучасие, една лафка може може да направи на 200 деца по един два хубави сандвича със сирене например? И изобщо кой *** е измислил 20мин. междучасие? децата от последния етаж имат 10 мин. само за слизане и качване до класната стая, и после трябва да се редят на опашка и да бързат да не закъснеят. Храненето набързо и на крак е много по-вредно от изяждането на една вафла с кола

57

Анонимен

преди 8 години

Данъкът няма да ги спре.Ако искате здрава нация,забранете производството на вредни храни,защото на всяка кутия с бисквити пише "произведено с палмово масло"добавете и аспартам вместо захар и и после ги дайте на детето си за закуска.Нищо,че производителя ще бъде глобен.Той ще си плати глобата,но ще вдигне цената,а детето ви пак ще си купи тази закуска.Защото е ясно,че много родители не четат етикетите,да не говорим за децата.А производителите се изхитриха и вече не пишат за вредните съставки.Ее?

56

Пари за Крадене

преди 8 години

ГЕРБ отново си осигуряват ПАРИ ЗА КРАДЕНЕСЛЕДВАТ: данък "ПОЛЕЗНИ ХРАНИ" , данък " ВЪЗДУХ"............................................

55

Иван

преди 8 години

До До ИванУмнико, стига с тая държава, държавата да не е екстрасенс, че да знае кой производител спазва стандарти и кой не. Или да тръгне да прави масови проверки, че да казват, че задушават бизнеса и да се изхарчат една камара пари. Процесът е ясен какъв е и е еднакъв във всички бели държави! Има си създаден държавен орган, като имаш съмнения за продукт, подаваш сигнал до съответните институции, те правят проверка и при нарушение - санцкии. Ти подаде ли сигнал, че да държиш сметка?

54

До 62

преди 8 години

Напротив такива като теб са големия проблем, същества които не разсъждават, а искат да налагат мнението си на другите! В колко държави по света има такъв смешен данък? Отговор - никъде!

53

Мария

преди 8 години

Да ги забранят щом са вредни. Какво се опитват пак да събират пари от народа.

52

До 59

преди 8 години

Естествено че когато храната се приготвя на момента се слага сол на око. Когато става въпрос за 1-2 грама на килограм, колко прецизни според теб трябва да са хората приготвящи храната?

51

До Иван

преди 8 години

И кое по-напред да тестваш и защо трябва да вършиш работата на държавата? Да не говорим, че и като го занесеш. все се намира някой "съвестен" случжител да си прибере рушвета, за да ен раздуха случая.

50

ГРАЖДАНИН

преди 8 години

НА 64 ГОДИНИ СЪМ. НЯМАМ КРЪВНО И НЕ ПИЯ ХАПЧЕТА. ИЗРАСНАЛ СЪМ С БАНИЧКИ, ЖЪЛТА ЛИМОНАДА И ОБИКНОВЕНИ ВАФЛИ (през голямото междучасие). ОЩЕ СИ СПОМНЯМ ВКУСА НА ИСТИНСКОТО МАСЛО, МЛЯКО И ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ СЪС СВИНСКА МАС (особено през зимните вечери). САМО, ЧЕ СПОРТУВАХМЕ И МЛЯКОТО, ХЛЯБА, МАСЛОТО И ВСИЧКО ОСТАНАЛО БЯХА ИСТИНСКИ...

49

До Иван

преди 8 години

Дори и да беше куча марка, това нима оправдава държавата да не прави контрол или пък ги оправдава, че заедно с некучите марки правят картел? Ти явно работиш в такава фирма, че толкова яростно ги защитаваш, след като на всички им е ясно за какво става въпрос.

48

Иван

преди 8 години

До До ИванАбе умнико, единствената функция на пастьоризиацията е да убие опасните микроорганизими и да му повиши срока на годност. Това че е пастьоризирано, не значи че не става за готвене, умнико!

47

рам

преди 8 години

До АнонименСтрано е като мазохисти да търсим ,нови и нови данъци и такси ,с които да превъзпитаваме населението на нов хранителен режим.А относно идеята за стимулиране потреблението на определени стоки ,чрез намаляне на данък добавена стойност тя не е моя нито е нова .Ако пожелаеш можеш да попиташ твои познати от Русе защо пазаруват от Румъния определени хранителни стоки . Отговорът е много *** . Защото там ДДС е само 9% и стоките са много по евтини .

46

Иван

преди 8 години

До До 54Ми как, като имаш съмнения за съдържанието отиваш в комисията по храните, даваш го за тест и ако открият прекомерно отклонение, баба ти Пенка ще я насолят с хубава глобичка. Ти ако си производител и служителите ти слагат сол "на око" - егати и производителя трябва да си!

45

До Иван

преди 8 години

Тии "умен" ли си? Как да си купя пастьоризирано, като ми трябва за готвене?