21

Пенсия след 67г.

преди 8 години

В Германия се работи до 67 г. независимо мъж или жена. Ако имаш 45 год. стаж може да се пенсионираш, но губиш проценти от пенсията. За да имаш изобщо право на пенсия, трябва да си работил поне 16г. в живота си, но тогава пенсията ще е много ниска и не би стигала да си плащашнаема. Малко Германци имат изплатено жилище и 70% живеят под наем. Силна държава, но многоработа, а вие мързели само се оплаквате.

20

Щирлиц

преди 8 години

На оня свят пенсия няма да ни трябва,така че спокойно,ще минем и без нея...

19

Анонимен

преди 8 години

Пенсионната система е класическа финансова пирамида. Поне тези, които я организрат, администрират и задъжават хората да участват в тази схема, са ни известни.

18

Анонимен

преди 8 години

А ЗАЩО ПОСТЕПЕННО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ? ТОВА НЕ Е ЛИ ТОВА НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТ. ЗАЩО ПРИ ЕДНИ СЪЩИ УСЛОВИЯ НА РАБОТА, КОЛЕГАТА МИ ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРА НА 57ГОД. ПРИМЕРНО, А АЗ ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪХТЯ ДО 67ГОД.. НЕ МОЖЕ ЛИ ОТ РАЗ ЗА ВСИЧКИ ДА Е 60ГОД ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ?

17

Анонимен

преди 8 години

До ЕлемагАбе пич,що не вземеш да идеш в някоя държава,където нищо не се внася?Само,че такава няма! Ако не внасяш тук за здравни и пенсионни осигуровки,някъде другаде ще внасяш за да ти разрешат да си жив въобще,а вноската ще е мнократно по-голяма,отколкото тук!Аман от подобни *** като тебе!

16

Анонимен

преди 8 години

Лошо ли ви беше при бай-ТОшо 60 години за мъжете 55 за жените възраст 25 години стаж мъже 20 години стаж жени А сега честита ви демокрация по български ами нали трябва за яхти самолети за швейцарски сметки а на чужди колонизатори подаряваме златни мини.... народа български да духа супата ...Комунизъма не бил лошо нещо!

15

М

преди 8 години

А гърчолята си се пенсионират на 57 години и не им пука кой ще им даде парите за пенсиите! Все ще се намери някой балък!

14

Анонимен

преди 8 години

За пореден път герп ни таковаха майките... българина е страшно ***, щом гласува за него... ще си бачкате до гроб и ушите ше ви пукат... ;)

13

Питане

преди 8 години

А какво казва законът за огромната пробойна от масово пенсиониране по инвалидност ? Над 1 милион пенсионери по инвалидност от общо 2,5 милиона пенсионери !!! Тази яма няма никога да бъде запълнена с подобна плаха стъпка на нарастване на стажа и възрасттта !!! Никога ! Това е парекселанс имитация на реформа !

12

Пенсионер работещ

преди 8 години

Не мога да разбера защо се сърдите,че трябва да работите до 65 г?! До сега не съм видял пенсионер дори и да е над посочената възраст,който да не желае да работи нещо допълнително,щото пенсийката и най-голямата да е пак не стига! Молете се само да сте живи и здраве и работа да има!По-добра пенсия от заплатата няма!Виж за жените жалко,че не могат да помагат достатъчно за внуците!

11

Анонимен

преди 8 години

до избирател*оти ше бягаш бате?!:-):-)

10

Анонимен

преди 8 години

ДОЙДЕ БСП НА ВЛАСТ СПРЯ ПОКАЧВАНЕТО НА ВЪЗРАСТТА!!!ДАДЕ ДОБАВКИ !!!!ОПРАВИ ИКОНОМИКАТА ЗА 1 ГОДИНА!!!!!!ЩЕШЕ ДА РЕШИ ВЪПРОСА И С КТБ И НЯМАШЕ ДА НИ СТРУВА ТОВА 20 МИЛИАРДА(4+16)---------------------------------------------------------ВЪРНА СЕ БОРИСОВ ИЗХАРЧИ РЕЗЕРВИТЕ ВЗЕ НОВИ ЗАЕМИ ПАК СЪЩАТА ПЕСЕН ПОКАЧИ ТОКА И ВЪЗРАСТТА НАРОДА УРА!!!!!!!!!БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ЕДИН ОТ НАЙ-ПРОСТИТЕ НА СВЕТА АБСОЛЮТНО ДОКАЗАНО!!!!

9

избирател

преди 8 години

летище София Терминал 2!.....

8

Анонимен

преди 8 години

Търсим си Счетовотителката!:-);-)Влюбих се в нея!Обичам я!

7

Nona

преди 8 години

Ще се пенсионира който....доживее до 65

6

анонимен

преди 8 години

То те от Сигурноста има не малко които са с над 27 год осигурителен стаж и въздраст над 56-59 год и не случайно тези от МВР бяха на барикади и протести с искане гратис за да хванат пределните 60 години въздраст, както досега служеха до 60 год и твърдяха че могат да гонят престъпници на 30-40 години .

5

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен2, не народ,а *** са българите.

4

дебелогъз депутат

преди 8 години

Трябва възраста за пенсиониране да достигне заветните75г.Минималната пенсия с стаж от днескъшните 147лв до 2037г. ще скочи с цели 20лв най много.Пречината е че има световна криза и гръцките пенсионери мизерстват на нескъшно време с 600-800 евро пенсиика.

3

анонимен

преди 8 години

а има ли шанс до 2050 година например минималното заплащане на час да стане 8.00лв./в момента в таз германия която казва какво да правим е 8.00евра.на час минимум/ сега е2015 питам грамотните даващи своя глас.НЕ ГЛАСУВАЙТЕ.

2

Анонимен

преди 8 години

Българите са единственият народ, който гласува за палачите си и радостно ръкопляска докато го доят и стрижат. Няма друг такъв, вЕрвайте ми.